137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

Lekkage op Zolder? Krijg hulp met uw waterschade verzekering.

Een lekkage op zolder kan voor veel ellende zorgen, vooral als niet duidelijk is of uw inboedel verzekerd is tegen dit soort schade. U heeft waarschijnlijk te maken met schade aan uw spullen en mogelijk zelfs aan de constructie van uw huis, maar is dit verzekerd? Dit kan voor veel stress en onzekerheid zorgen. Gelukkig hoeft u er niet alleen voor te staan in deze situatie. Wij zijn er om u te helpen bij het vaststellen van de gevolgschade en om ervoor te zorgen dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Ook bespreken we wat u moet doen bij een lekkage op zolder, welke rol de verzekering speelt en hoe wij als contra-expertisebureau u kunnen ondersteunen.

Lekkage op Zolder? Krijg hulp met uw waterschade verzekering.

Wat te doen bij een lekkage op zolder?

Wanneer u een lekkage op uw zolder ontdekt, is het belangrijk om snel te handelen zodat verdere schade wordt voorkomen. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen:

 1. Identificeer de oorzaak van de lekkage: Dit kan een kapotte dakpan, een lek dakraam, een verrot kozijn, een lek in de leidingen of een probleem met de dakgoot zijn.
 2. Beperk de schade: Probeer de lekkage tijdelijk te stoppen door bijvoorbeeld een emmer onder het lek te plaatsen en/of de oorzaak van de lekkage met een noodoplossing af te dichten.
 3. Documenteer de schade: Maak foto’s van de schade voor uw eigen administratie.
 4. Schakel hulp In: Neem contact op met onze contra-expert om de schade op zolder onafhankelijk vast te stellen.

Onze hulp bij lekkage op zolder

Als contra-expertisebureau helpen wij u bij het vaststellen van álle gevolgschade. Daarna voeren we het gesprek met uw verzekeraar om een hogere schadevergoeding te krijgen. Onze deskundigen hebben jarenlange ervaring met het behandelen van schadegevallen zoals lekkage op zolder en overige waterschade. We zorgen ervoor dat uw belangen worden behartigd en dat u ontvangt waar u recht op heeft.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Welke verzekering dekt lekkage op zolder?

Een zolderlekkage kan zowel schade aanbrengen aan de constructie van het huis als de spullen die er staan (opgeslagen). Welke verzekering spreekt u wanneer aan? U leest het hieronder.

Opstalverzekering bij een zolderlekkage

Een opstalverzekering dekt schade aan uw woning zelf, zoals de constructie en de vaste onderdelen. Lekkages aan het dak of leidingen van de centrale verwarming vallen meestal onder deze verzekering.

Inboedelverzekering bij lekkage op zolder

De inboedelverzekering dekt de schade aan uw persoonlijke bezittingen die in uw huis staan. Beschadigde meubels en spullen in huis kunnen onder deze verzekering vallen.

Veelgestelde vragen

Is schade door hevige neerslag gedekt?

Schade door hevige neerslag kan gedekt zijn, maar het hangt af van de oorzaak van de lekkage en de specifieke voorwaarden van uw verzekering. Dakgootproblemen of andere oorzaken die leiden tot overstromingen kunnen gedekt zijn als ze niet veroorzaakt zijn door achterstallig onderhoud.

Wat te doen bij schade door slecht onderhoud?

Als de schade is ontstaan door slecht onderhoud, dan kan het moeilijker zijn om een vergoeding van de verzekeraar te krijgen. Regelmatig onderhoud en het documenteren daarvan (bijvoorbeeld door middel van facturen) kan helpen om te bewijzen dat u uw woning goed heeft onderhouden.

Hoe kan ik de schade melden?

U kunt de schade melden door contact op te nemen met uw verzekeraar. Daarna kunt u contact opnemen met onze contra-expert. Wij kunnen u helpen bij het optimaliseren van uw vergoeding en ervoor zorgen dat alles correct verloopt.

Neem contact met ons op

Heeft u een lekkage op zolder en wilt u zeker weten dat u een eerlijke schadevergoeding krijgt? Neem contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen met onze contra-expertise. Laat ons de last van u overnemen en zorgen voor een deskundige schadevaststelling en onderhandeling met uw verzekeraar.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade