Home > Lekkage > Lekkage aan uw plat dak? Wat doet uw verzekering?

Lekkage aan uw platte dak? Wat doet uw verzekering?

Lekkage aan uw plat dak? Wat doet uw verzekering?

U heeft te maken met lekkage en u weet ook al dat het afkomstig is van een plat dak. Heel vervelend natuurlijk! Platte bitumen daken kunnen regelmatig te maken krijgen met lekkages, bijvoorbeeld wanneer er niet regelmatig controles worden uitgevoerd.

Een lekkage op een plat dak zorgt vaak voor veel gevolgschade binnenshuis. Uw spullen kunnen te maken krijgen met waterschade, maar ook de muren, plafonds en vloeren. Reparatie van het platte dak is belangrijk, maar vergeet niet eerst uw verzekeraar in te lichten voor de schade die de lekkage heeft aangericht. Het verhalen van de schade op uw verzekering is helaas niet altijd even makkelijk. Wij zien nog te vaak verzekeraars die niet meewerken met het vergoeden van de gevolgschade of die slechts een minimale vergoeding aanbieden. Wij kunnen u helpen om de vergoeding voor uw gevolgschade te maximaliseren.

Het korte verhaal

Veelvoorkomende oorzaken

Achterstallig onderhoud

Slechte afwatering

Belangrijke knelpunten

Slechte communicatie

Lage vergoeding

Benodigde verzekering

Inboedel- of opstalverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
Wij zijn super goed geholpen

"Wij zijn super goed geholpen"

Wij zijn super goed geholpen door Schadeoplossing Nederland. Zij werken ook heel erg snel. Wij hadden helaas waterschade. Team van Schadeoplossing, U bent super goed in uw werk. Wij zijn heel erg tevreden, nogmaals heel erg bedankt!

Mevr. J. Rorijs

Zuid-Holland

Super geholpen

"Super geholpen"

Super geholpen door Schadeoplossing Nederland nadat er waterschade was ontstaan. Schadeoplossing neemt het initiatief en ze zijn zeer kundig. Een echte aanrader bij schade, dank voor de prima afhandeling.

Dhr. E. de Vries

Professioneel ingezet

"Professioneel ingezet"

Schadeoplossing Nederland heeft mij veel vertrouwen gegeven. Zij hebben zich professioneel ingezet om het maximale uit mijn geleden schade te halen.

Dhr. R. Zondag

Drenthe

Erg blij

"Erg blij"

Heel erg blij met het werk wat u voor mij gedaan heeft! Echt een aanrader als het gaat om schadezaken. Warm contact en zeer goed bereikbaar.

Mevr. D. Da Silva

Zuid-Holland

Oorzaken van lekkage aan een plat dak

Er bestaan verschillende oorzaken voor lekkages aan platte daken.

 • Een plat dak lekt vaak bij de afvoer. De oorzaak hiervan kan bijvoorbeeld een verstopping zijn.
 • Een andere reden is vorstHet bevriezen en ontdooien zorgt voor het uitzetten en inkrimpen van de materialen, waardoor er na verloop van tijd scheuren en barsten kunnen ontstaan.
 • Slechte installatie is ook een mogelijkheid voor het ontstaan van daklekkage, doordat bijvoorbeeld de naden en verbindingen niet goed zijn afgedicht. Hier ontstaan zwakke punten.
 • Tot slot is een slechte afwatering als oorzaak aan te wijzen. Het platte dak moet voldoende afhellen om het water naar de afvoer te leiden. Als het water continu op het dak blijft staan, kan dat na verloop van tijd zorgen voor snellere slijtage.

De oorzaak van de lekkage valt nooit onder uw verzekering

De oorzaken worden nooit vergoed door een verzekeringsmaatschappij. U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van uw woning – níet uw verzekeraar! U zult dus zelf de reparatiekosten moeten betalen voor het herstellen van de lekkage aan het platte dak.

Eerst de lekkage tijdelijk verhelpen

Als er een snelle noodoplossing in uw situatie voorhanden is, dient u zich hiervoor in te zetten. Denk aan een zeil op uw platte dak of potten en pannen in huis waarin u het lekwater opvangt, zodat het water niet nog meer schade kan aanrichten. Het opsporen van de lekkage aan uw platte dak gebeurt nadat u de noodoplossingen heeft uitgevoerd. Dit is belangrijk, omdat u volgens uw verzekeraar verplicht bent om uw situatie te ‘beredden’. Dit betekent dat u er alles aan moet doen om niet nog meer waterschade door de lekkage aan het platte dak te laten ontstaan.

Welke verzekering bij een plat dak lekkage?

In geval van een lekkage aan een plat dak dient meestal de opstalverzekering te worden aangesproken voor gevolgschade aan muren en plafonds. Voor schade aan uw spullen dient u de inboedelverzekering aan te spreken. Bij schade aan uw vloer moet u even goed kijken naar hoe uw vloer is gelegd. Is de vloer gelijmd, dan moet u daarvoor de opstalverzekering aanspreken. Is de vloer zwevend gelegd, dan kunt u de inboedelverzekering aanspreken.

Uw verzekering werkt niet mee

U heeft uw verzekering ingeschakeld, maar vervolgens gebeurt er niet zoveel? Helaas is dit voor ons totaal geen onbekend verhaal. Een verzekeraar zou een lekdetectie kunnen laten uitvoeren of een schade-expert langs kunnen sturen. Vooral bij schade waarvan telefonisch al ingeschat kan worden dat het schadebedrag boven de € 750,- ligt, stuurt uw verzekeraar meestal een schade-expert bij u langs.

Is er eenmaal een schade-expert bij u geweest, dan kan het ook nog zo zijn dat deze persoon de gevolgschade door de lekkage van het plat dak niet goed inschat. Herstel van de schade is hierdoor erg lastig te realiseren, met alle financiële gevolgen van dien. U heeft direct onze hulp nodig.

Contra-expertise bij lekkage aan een plat dak

De hulp van onze kosteloze contra-expertise heeft u nodig wanneer uw verzekering om wat voor reden dan ook niet meewerkt. Hetzij in de communicatie, hetzij in de aangeboden vergoeding. Onze contra-expert is onafhankelijk en dat is het grote verschil met de schade-expert van uw verzekeraar. Waarom? Onze contra-expert ontvangt zijn loon niet van een verzekeringsmaatschappij en kan dus echt objectief de gevolgschade vaststellen van een lekkage aan uw platte dak. Wij worden door ú ingeschakeld en zullen úw belangen vooropstellen.

Heeft u te maken met een lekkage aan uw platte dak en komt u er niet uit met uw verzekeraar? Aarzel dan niet langer en  meld vandaag nog uw schade. Wij helpen u graag verder met het succesvol verhalen van uw schade!

 • Super geïnformeerd

  "Super geïnformeerd"

  Geweldig geholpen door Schadeoplossing. Door een lekkage in ons pakhuis (waar tot op heden nog steeds niks aan is gedaan) en waar ondertussen de muren bol staan van het vocht, ruiken de spullen muf en zit het weer in heel veel kleding. Schadeoplossing heeft ons super geïnformeerd nadat de schade-expert van onze verzekering ons wilde afschepen met een schadevergoeding die werkelijk nergens over ging.

  Na deze informatie gedeeld te hebben met onze schade-expert ging zij zonder enige tegengas overstag en kwam met een passender aanbod. Helaas zijn wij door onze schade-expert nog steeds de benadeelde partij omdat wij veel spullen en kleding al weg hebben moeten doen, maar hier wordt geen aandacht aan gegeven. Ook heeft dit verhaal nog een staartje aangezien de lekkage door laksheid van de Woningbouw vereniging nog steeds niet is opgelost. Mocht er hierdoor nog meer schade ontstaan en de schade-expert weer met een klein bedragje komen gaan wij zeker weer naar Schadeoplossing. Een contra-expertise door Schadeoplossing kunnen wij zeer zeker aanraden.

  Mevr. S. Klink

 • Fantastisch geholpen!

  "Fantastisch geholpen!"

  Ik heb waterschade gehad door mijn cv ketel. Mijn verzekering kwam mij niet naar behoren tegemoet. Ik las over Schadeoplossing Nederland en heb hen gebeld. Heel snel kwam de expert en die heeft mij fantastisch geholpen! Door Schadeoplossing Nederland heb ik een nieuwe vloer, mijn plafond weer netjes en een bedrag voor de overige schade. Alle lof voor Schadeoplossing. Ik zal jullie aan al mijn kennissen aanbevelen! Nogmaals hartelijk dank!

  Mevr. J. vd Berge

  Zuid-Holland

Deel deze informatie!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade