Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen bij uw brand in Rotterdam?

Dit moet u weten over uw vergoeding!

Lekkage en de verzekering

Heeft u te maken met een lekkage en weet u niet precies wat u moet doen met de verzekering? Wij geven u nuttige informatie om écht de juiste en eerlijke vergoeding voor uw schade te ontvangen. Zelf regelen met de verzekering geeft als resultaat vaak een minimale vergoeding waarmee u de schade door de lekkage niet volledig kunt herstellen. Soms ontvangt u zelfs helemaal geen vergoeding van de verzekering, wat dan?

Lekkage? Zo werkt het met de verzekering

Wat is gedekt bij lekkage?

Let op: is er waterschade ontstaan als gevolg van lekkage bij de buren? Dan is deze schade niet altijd gedekt. In dat geval kunt u proberen de buren aansprakelijk te stellen en de schade te verhalen op hun aansprakelijkheidsverzekering.

Wij raden u aan om uw lekkage in behandeling te laten nemen door een contra-expert, omdat dit u een sterk financieel voordeel kan opleveren.

Bij lekkage de verzekering aanspreken

De waterschade die door de lekkage is ontstaan moet natuurlijk zo snel mogelijk gerepareerd worden. Wees daarin niet té snel want uw verzekeraar moet de schade wel kunnen beoordelen. Zorg er in de eerste plaats voor dat de schade niet nog groter wordt. Dit zijn de bereddingswerkzaamheden en deze kunt u direct (laten) uitvoeren en declareren bij uw verzekering. Bel voor de zekerheid uw verzekering voor akkoord.

Laten we stellen dat u de lekkage hebt gestopt met een tijdelijke oplossing waardoor de schade niet nog groter wordt en u heeft de verzekering gebeld. De schade-expert van de verzekering komt bij u langs om de schade te bekijken en daarvan een rapport op te stellen. U ontvangt vervolgens een voorstel voor de vergoeding. Als dit voorstel voor u akkoord is, is daarmee de zaak afgedaan. U kunt hiermee de schade laten herstellen.

Helaas is het lang niet altijd zo dat u de schade door de lekkage kunt herstellen met de aangeboden vergoeding van de verzekering. In zo’n situatie is het verstandig om een onafhankelijke partij in te schakelen, namelijk een contra-expertisebureau. Wij zijn zo’n contra-expertisebureau en wij helpen mensen met lekkage die er niet uitkomen met de verzekering.

Contra-expertise bij lekkage omdat een verzekering niet meewerkt

Wat bedoelen wij met een verzekering die bij een lekkage niet meewerkt? Dan denken we aan een verzekering die het uit te keren bedrag wil minimaliseren met behulp van uitsluitingen in de polisvoorwaarden (zoals slecht onderhouden kitnaden). Daar komt u u als gedupeerde totaal niet verder mee of soms leidt dit u zelfs nog dieper in de financiële put. Of wat dacht u van een verzekering die ontzettend lang op zich laat wachten terwijl u met de schade blijft zitten? Dit zijn slechts een paar voorbeelden van vervelende situaties die wij tegenkomen bij gedupeerden met lekkage.

Wat kost contra-expertise?

U heeft contra-expertise nodig. Wij leveren kosteloze contra-expertise waardoor u er niet meer alleen voor staat tegenover de verzekering. U zult denken; ‘voor niets gaat de zon op’ en dat klopt. Onze kosten declareren wij op uw verzekering. U betaalt dus niets, maar uw verzekering betaalt onze factuur. Dat zijn zij wettelijk verplicht. De Nederlandse Overheid heeft dit zo bepaald zodat gedupeerden er niet alleen voor hoeven te staan. Helaas weten veel consumenten niets van dit recht en wordt het nauwelijks door verzekeraars gecommuniceerd aan de gedupeerden.

Het belangrijkste verschil tussen een contra-expert en schade-expert

Een belangrijk detail tussen schade-expertise en contra-expertise is dat contra-expertise volledig onafhankelijk is. De contra expert werkt nooit voor een verzekeringsmaatschappij terwijl een schade-expert dit wel doet. Een belangrijk detail want ‘uit wiens hand men eet wiens woord men spreekt’. Meer informatie over het verschil tussen deze twee experts leest u in dit uitgebreid artikel.

Wacht niet te lang met een contra-expert bij een lekkage

Wij vinden het erg belangrijk om snel de schade te inventariseren en voor u op te lossen. Zo kunt u snel weer de draad oppakken wetende dat u er niet meer alleen voor staat. Hoe sneller u contact met ons opneemt hoe beter. In het beginstadium van een schade melding worden er al belangrijke beslissingen gemaakt die later wat moeilijker terug te draaien zijn. Bekijk met onderstaand formulier direct wat uw mogelijkheden zijn.

Onze klanten ontvangen in 95% van de gevallen een hogere vergoeding dan wanneer zijn geen contra-expert hadden ingeschakeld.

afb. 1 Onze klanten ontvangen in 95% van de gevallen een hogere vergoeding dan wanneer zijn geen contra-expert hadden ingeschakeld.

Deel alle informatie over lekkage en de verzekering!

 • Naar onze tevredenheid

  "Naar onze tevredenheid"

  Wij hadden behoorlijke waterschade door een lekkage in de badkamer. Na flink wat hak en breekwerk, werd aan ons door de verzekering een nogal discutabel laag bedrag aangeboden. Wij hebben toen Schadeoplossing Nederland ingeschakeld en zijn bijgestaan de contra-expert welke ons op een zeer vriendelijke, vakbekwame en pro-actieve manier heeft geholpen. Door zijn inzet heeft de verzekering uiteindelijk op vrij korte termijn naar onze tevredenheid uitgekeerd.

  Dhr. W. Kempers

  Limburg

Tips bij wateroverlast checklist

25+ Tips bij wateroverlast

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade