137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

Lekkage door de waterleiding, Wij helpen met uw verzekering.

Wanneer u te maken krijgt met een lekkage door de waterleiding kan de schade aanzienlijk zijn. Een belangrijke stap in het proces van het verkrijgen van de juiste vergoeding en daarna het schadeherstel, is het inschakelen van onze contra-expert. Deze onafhankelijke expert zorgt ervoor dat de schade op een eerlijke en nauwkeurige manier wordt beoordeeld.

Lekkage door de waterleiding, Wij helpen met uw verzekering.

Hoe ontstaan waterleiding lekkages?

Waterleiding lekkages kunnen verschillende oorzaken hebben:

 1. Ouderdom van leidingen: Na verloop van tijd kunnen waterleidingen verouderen en slijten, wat leidt tot scheuren of barsten.

2. Vorstschade: Tijdens koude periodes kunnen leidingen bevriezen en barsten wanneer het water uitzet, wat leidt tot lekkage.

 3. Slechte installatie: Onjuiste installatie van leidingen kan zwakke punten creëren die uiteindelijk leiden tot lekkages.

4. Grondbewegingen: Trillingen of bewegingen in de grond, bijvoorbeeld door bouwwerkzaamheden, kunnen leidingen beschadigen.

Wat doet onze contra-expert bij een waterleiding lek?

Onze contra-expert biedt een onafhankelijke vaststelling van de schade die is ontstaan door een lekkage. Deze expert vertegenwoordigt jouw belangen bij het vaststellen van de schadeomvang en zorgt ervoor dat u een eerlijke schadevergoeding krijgt van uw verzekeraar. Dit kan vaak leiden tot een hogere vergoeding dan wat de verzekeraar aanvankelijk biedt.

Voordelen van contra-expertise bij waterleiding lekkages

 1. Onafhankelijke beoordeling: Onze contra-expert werkt onafhankelijk van de verzekeraar en biedt daardoor een objectieve schadebeoordeling.

 2. Maximale schadevergoeding: Door de nauwkeurige vaststelling van de schade kan onze contra-expert vaak voor een hogere vergoeding zorgen.

3. Gemoedsrust: U weet zeker dat uw schade op de juiste manier wordt behandeld, zonder onderhandelingsstress met de verzekeraar.

Hoe schakelt u onze contra-expert in bij waterleiding lekkage?

Het inschakelen van onze contra-expert is eenvoudig. Zodra u een lekkage hebt gemeld bij uw verzekeraar kunt u contact opnemen met onze contra-expert. Deze vakman zal de schade onafhankelijk vaststellen en u helpen bij het verhalen van de schade op uw verzekering.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Preventieve maatregelen tegen lekkende waterleiding

Om waterleiding lekkages te voorkomen is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen en alert te zijn op tekenen van lekkage, zoals vochtplekken, een plotselinge daling van de waterdruk of kalkaanslag (op leidingen). In veel gevallen kan een lekdetectiebedrijf ingeschakeld worden om verborgen lekken op te sporen. Het repareren kan vervolgens gedaan worden door een loodgieter.

Reparatie van waterleiding lekkages: rol van de loodgieter

Wanneer een lekkage in de waterleiding is vastgesteld, is een snelle en goede reparatie erg belangrijk om verdere schade te voorkomen. Dit kan variëren van eenvoudige reparaties zoals het vervangen van een beschadigd deel van de leiding tot meer complexe ingrepen waarbij geavanceerde apparatuur en materialen nodig zijn.

De rol van de loodgieter bij waterleiding lekkage

Een professionele loodgieter speelt een belangrijke rol bij het repareren van waterleiding lekkages. Door de juiste kennis en gereedschap kan een loodgieter snel de oorzaak van een lekkage opsporen en verhelpen. Ook kan een loodgieter advies geven over preventieve maatregelen om toekomstige lekkages te voorkomen.

Veelgestelde vragen over waterleiding lekkages

Hoe herken ik een lekkage in mijn waterleiding?

Typische tekenen van een waterleiding lekkage zijn onder andere vochtplekken op muren of plafonds, een plotselinge daling van de waterdruk en een onverklaarbare toename van de waterrekening. Lekdetectie is belangrijk om te bepalen waar een verborgen lekkage zich bevindt.

Wat moet ik doen bij een lekkage?

Schakel eerst de hoofdkraan uit om verdere waterschade te voorkomen. Neem vervolgens contact op met uw verzekering en onze contra-expert.

Hoe kan een lekdetectiebedrijf helpen?

Een lekdetectiebedrijf beschikt over geavanceerde apparatuur zoals infraroodcamera’s en ultrasone detectiemethoden om de exacte locatie van een verborgen lekkage op te sporen zonder onnodig breekwerk.

Kan ik zelf een lekkende waterleiding repareren?

Hoewel kleine lekkages soms zelf te verhelpen zijn, is het raadzaam om een professionele loodgieter in te schakelen voor een grondige en langdurige oplossing, vooral bij grotere of verborgen lekkages.

Wat zijn de kosten van een waterleidingreparatie?

De kosten variëren afhankelijk van de omvang en de locatie van de lekkage. Kleine reparaties kunnen relatief goedkoop zijn, terwijl complexere reparaties hogere kosten met zich mee kunnen brengen. De grootste kostenpost ligt meestal bij de gevolgschade. Dit is precies waar wij u helpen met onze contra-expertise.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade