Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen bij uw brand in Rotterdam?

Schade uitgelicht

Brand door onbekende oorzaak

Brand door onbekende oorzaak

Helmond– Het is 8:00 uur en mevrouw wordt door haar dochter opgehaald om een dagje samen op stap te gaan. Ze trekken de voordeur achter hen dicht, in de veronderstelling dat thuis alles veilig is achtergelaten. Helaas volgt een paar uur later een verschrikkelijk bericht; er is brand uitgebroken in haar woning. De schrik is groot en de schade is enorm.

De woonkamer is afgebrand

Als je door de brandschade heen kijkt, zie je dat er gezelligheid in het huis aanwezig was. De kerstboom stond er nog en de bewoonster hield van muziek. Alles zit nu onder een laag roet, wat niet eenvoudig kan worden schoongemaakt. De open keuken staat in directe verbinding met de woonkamer, waardoor ook dit deel van de kamer helemaal onder het roet zit. Het huis is onbewoonbaar verklaard.

Oorzaak onbekend

Zoals de titel ook aangeeft, is het wel duidelijk waar de brand ongeveer heeft plaatsgevonden. Het is alleen niet precies duidelijk waardoor de brand is veroorzaakt. Soms is het simpelweg niet exact te achterhalen, maar er moet altijd wel onderzoek naar gedaan worden voor (onder andere) de verzekeraar. Zo kan worden bepaald of er al dan niet sprake is van opzet of van andere frauduleuze motieven.

Wij deden de contra-expertise

Gelukkig wist deze mevrouw onze hulp te vinden. Wij zijn zo snel mogelijk langs gegaan om de schade aan haar woning vast te stellen. Dit doen wij om vervolgens in gesprek te gaan met de expert van de verzekeraar. Hier moet namelijk een goede vergoeding voor worden uitgekeerd, zodat deze bewoonster de draad weer kan oppakken. Wij zijn onafhankelijk van verzekeraars, maar werken in het belang van de gedupeerde.

Uw woonkamer ook vol met rook en roet?

Is uw woonkamer ook helemaal bevuild door rook en roet? Wij helpen u met de juiste vergoeding en met het weer helemaal bewoonbaar maken van uw woning. Wij ontzorgen u daar waar nodig. Denk aan al het regelwerk met uw verzekeraar en aan de coördinatie van het volledige herstel. Wacht niet te lang met het melden van uw brandschade bij een van onze medewerkers!

 Brand in de woonkamer met kerstboom.

afb. 1 Brand in de woonkamer met kerstboom.

De woonkamer ligt vol met roet.

afb. 2 De woonkamer ligt vol met roet.

Ook de aangrenzende keuken werd niet gespaard.

afb. 3 Ook de aangrenzende keuken werd niet gespaard.

 • "Dikke 5 sterren"

  Door brand in onze woning kregen wij een schade-expert vanuit onze verzekering toegewezen. Uiteraard konden wij hiervan niet het hele huis opnieuw inrichten. Door de hulp van Schadeoplossing kunnen wij dit nu wel. Wij zijn enorm dankbaar voor hun inzet, in deze voor ons moeilijke tijd. Dikke 5 sterren voor jullie!

  Een tevreden klant

 • "Bedankt voor alles"

  ik heb op 30 nov. brand gehad en wist niet wat te doen, gelukkig nam Schadeoplossing contact met mij op en hebben alles overgenomen voor me, van spullen die brand overleeft hadden opslaan/reinigen/terugplaatsen tot de betaling van de verzekering en voorschotten voor alles wat ik kwijt was. Dit was een traumatische ervaring en ook bij verdrietige gesprekken om de kleinste dingen was er vriendelijkheid, begrip en geduld. Niet wetende wat er op je af komt als zoiets gebeurd. Ik ben 2 maanden het huis uit geweest en had het niet alleen kunnen regelen. De geruststelling dat ik ook nog mag bellen bij vragen achteraf is super. ik ben jullie allemaal erg dankbaar, iedereen heeft mij met zijn eigen taken geholpen en nooit een negatieve tegenreactie gehad. Heel erg bedankt voor alles.

  Een tevreden klant

Deel deze informatie!

 • "Veel hoger dan verwacht"

  Na een keukenbrand bij ons thuis werd ik de volgende dag gebeld door Schadeoplossing Nederland. Een contra-expert is toen langsgekomen om het een en ander voor mij te regelen. Het belangrijke bij een expert is dat hij altijd bereikbaar is als je hem nodig hebt, zo niet dan belt hij altijd terug. De expert die mijn verzekering had gestuurd was ook geen slechte maar als hij zegt dat hij mij terug gaat bellen en ik moet daar twee dagen op wachten dan is het voor mij klaar. Schadeoplossing bedankt wat jullie allemaal voor ons hebben gedaan en wat betreft het bedrag dat mijn verzekering heeft uitgekeerd, dankzij jullie was dat veel hoger dan wij hadden verwacht.

  Een tevreden klant

  Zuid-Holland

35+ Tips bij brand checklist

35+ tips om brand te voorkomen

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade