Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen

Schade uitgelicht

Brand door onbekende oorzaak

Brand door onbekende oorzaak

Helmond– Het is 8:00 uur en mevrouw wordt door haar dochter opgehaald om een dagje samen op stap te gaan. Ze trekken de voordeur achter hen dicht, in de veronderstelling dat thuis alles veilig is achtergelaten. Helaas volgt een paar uur later een verschrikkelijk bericht; er is brand uitgebroken in haar woning. De schrik is groot en de schade is enorm.

De woonkamer is afgebrand

Als je door de brandschade heen kijkt, zie je dat er gezelligheid in het huis aanwezig was. De kerstboom stond er nog en de bewoonster hield van muziek. Alles zit nu onder een laag roet, wat niet eenvoudig kan worden schoongemaakt. De open keuken staat in directe verbinding met de woonkamer, waardoor ook dit deel van de kamer helemaal onder het roet zit. Het huis is onbewoonbaar verklaard.

Oorzaak onbekend

Zoals de titel ook aangeeft, is het wel duidelijk waar de brand ongeveer heeft plaatsgevonden. Het is alleen niet precies duidelijk waardoor de brand is veroorzaakt. Soms is het simpelweg niet exact te achterhalen, maar er moet altijd wel onderzoek naar gedaan worden voor (onder andere) de verzekeraar. Zo kan worden bepaald of er al dan niet sprake is van opzet of van andere frauduleuze motieven.

Wij deden de contra-expertise

Gelukkig wist deze mevrouw onze hulp te vinden. Wij zijn zo snel mogelijk langs gegaan om de schade aan haar woning vast te stellen. Dit doen wij om vervolgens in gesprek te gaan met de expert van de verzekeraar. Hier moet namelijk een goede vergoeding voor worden uitgekeerd, zodat deze bewoonster de draad weer kan oppakken. Wij zijn onafhankelijk van verzekeraars, maar werken in het belang van de gedupeerde.

Uw woonkamer ook vol met rook en roet?

Is uw woonkamer ook helemaal bevuild door rook en roet? Wij helpen u met de juiste vergoeding en met het weer helemaal bewoonbaar maken van uw woning. Wij ontzorgen u daar waar nodig. Denk aan al het regelwerk met uw verzekeraar en aan de coördinatie van het volledige herstel. Wacht niet te lang met het melden van uw brandschade bij een van onze medewerkers!

 Brand in de woonkamer met kerstboom.

afb. 1 Brand in de woonkamer met kerstboom.

De woonkamer ligt vol met roet.

afb. 2 De woonkamer ligt vol met roet.

Ook de aangrenzende keuken werd niet gespaard.

afb. 3 Ook de aangrenzende keuken werd niet gespaard.

 • Dankbaar

  "Dankbaar"

  Schadeoplossing heeft alles met mijn inboedelverzekering geregeld nadat mijn woning door brand onbewoonbaar was geworden. Ook hebben zij geregeld dat mijn inboedel opgehaald en opgeslagen werd, dat er wat werkzaamheden in mijn nieuwe woning verricht werden en dat mijn inboedel daar naartoe verhuisd werd. Ze hebben een hele mooie schadevergoeding voor mij weten te regelen waarvan ik al mijn beschadigde spullen kan vervangen. Schadeoplossing heeft in een periode van veel zorgen een grote last van mij afgenomen. Daarvoor ben ik ze dankbaar.

  Dhr. R vd V

 • Volle tevredenheid afgehandeld

  "Volle tevredenheid afgehandeld"

  In de nachtelijke uren is er bij ons brand ontstaan. De volgende morgen contact opgenomen met Schadeoplossing Nederland en na 2 uur was de expert bij ons aanwezig. Duidelijke uitleg gekregen wat het vervolg zou zijn. Daarna is alles goed, snel en tot volle tevredenheid afgehandeld.

  Dhr. F. van Wetering

  Zuid-Holland

Deel deze informatie!

 • Buitengewoon prettig geholpen!

  "Buitengewoon prettig geholpen!"

  In Maart dit jaar is bij onze buren de schuur in brand gevlogen. Wij en onze overburen hadden hier forse schade van. Zoals te verwachten kregen wij 0,0 medewerking van onze verzekeraar waarna wij Schadeoplossing Nederland ingeschakeld hebben.

  Het team van Schadeoplossing Nederland heeft ons ver boven verwachting geholpen. Naast het tonen van veel begrip, hebben zij voor ons heel veel zorgen weggenomen. Wij zitten nog in het traject van herbouwen, en tot dusverre word ik nog steeds zeer prettig geholpen.

  Schadeoplossing, ontzettend bedankt!

  Dhr. J. Verrips

  Flevoland

35+ Tips bij brand checklist

35+ tips om brand te voorkomen

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade