Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen bij uw brand in Rotterdam?

Hulp bij het verkrijgen van de schadevergoeding

Mijn laminaat staat bol. Is dit verzekerd?

Wanneer het laminaat in uw woning bol staat, kan dit eigenlijk maar één ding betekenen. Er is te veel vocht in getrokken. Laminaat bestaat uit een kern van hout en zet uit wanneer er te veel vocht in trekt. Vervolgens kan het – vooral als het strak gelegd is – door de muren geen kant meer op, behalve omhoog. Kortom, het lamineert veert dan als het ware omhoog. In extreme gevallen kan het er zelfs op gaan lijken dat er een enorme luchtbel onder het laminaat zit. Bent u voor die schade verzekerd?

Staat het laminaat bol? Wij vertellen u of dit verzekerd is.

Beoordeling schade

Is er sprake van het opbollen van uw laminaat? Als u een inboedelverzekering heeft en de vloer niet gelijmd is, bent u voor de schade verzekerd. In dat geval kunt u contact opnemen met uw verzekeraar. Zij zullen beoordelen hoeveel schade er is ontstaan en of deze wordt vergoed. Ook zullen ze u vertellen hoe hoog deze vergoeding precies zal zijn. Hierbij wordt vooral gekeken naar de afschrijving op uw vloer. Helaas kan de vergoeding voor de schade aan uw laminaatvloer daardoor flink tegenvallen, vooral wanneer de vloer er al jaren ligt. Ook als u ervoor verzekerd bent, is het te ontvangen bedrag in veel gevallen bedroevend laag.

Gedeeltelijke vergoeding

Soms komt een deel van de vloer in aanmerking voor vergoeding. Maar wat als het laminaat dat u destijds gekozen heeft, nu niet meer leverbaar is? Dit heeft dan grote consequenties voor u als verzekerde; de vloer moet dan namelijk alsnog in zijn geheel worden vervangen. Met de minimale schadevergoeding van uw verzekeraar lukt dat natuurlijk niet. U zult het laminaat dan voor het grootste deel moeten financieren uit eigen middelen. Niet iedereen kan dat op dat moment. Kortom, de financiële consequenties zijn vaak negatief.

Contra-expertise helpt

In zo’n situatie lijkt het erop dat u met de rug tegen de muur staat, maar gelukkig biedt onze contra-expertise mogelijkheden. Wij stellen de schade voor u vast en we leggen de resultaten voor aan uw verzekeraar. Vervolgens gaan we hierover met uw verzekeraar in gesprek en in de meeste gevallen levert dat een hogere schadevergoeding op.

Lees ook eens ons artikel over ‘waterschade aan het laminaat’. Daarin leest u in meer detail wat wij voor u kunnen betekenen.

Wilt u direct weten wat wij voor u kunnen doen? Onze medewerkers leggen het u graag uit! Bel ons voor het melden van uw schade op telefoonnummer: 088 – 888 5000 of meld uw schade hieronder.

Deel deze informatie!

Tips bij wateroverlast checklist

25+ Tips bij wateroverlast

5 sterren als beoordeling. Deze klant had een waterschade aan het laminaat.

“Een echte aanrader”

Mevr. J. Hennessy

Ontzorgen en zorgen voor een eerlijke vergoeding is wat schadeoplossing doet. Een echte aanrader dus wanneer je schade hebt opgelopen en zelf door alle zorgen het overzicht verliest op wat er allemaal geregeld moet worden. Daarbij hebben wij dankzij schadeoplossing een eerlijke vergoeding gekregen en weet ik zeker dat het bedrag veel lager was uitgevallen wanneer we het zelf hadden afgehandeld.

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade