Home > Waterschade > Overstroming in Limburg

Overstroming in Limburg, dekt uw verzekering de waterschade?

Overstroming in Limburg, dekt uw verzekering de waterschade?

Helaas is het in Limburg al meerdere keren raak. Enorme overstromingen in Valkenburg, Hoensbroek, Maasgouw, Meerssen en aanzienlijk meer steden en dorpen. Overstromingen die ongetwijfeld veel onzekerheden met zich meebrengt over onder andere de dekking voor alle opgelopen waterschade, want deze meestal is enorm. Dekt een verzekering dit en wat zijn de mogelijkheden?

Het korte verhaal

Oorzaak

Overstromingen

Belangrijke knelpunten

Dekking

Lage vergoeding

Benodigde verzekering

Inboedel- of opstalverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
Erg blij

"Erg blij"

Heel erg blij met het werk wat u voor mij gedaan heeft! Echt een aanrader als het gaat om schadezaken. Warm contact en zeer goed bereikbaar.

Mevr. D. Da Silva

Zuid-Holland

Het beste wat ik heb kunnen doen

"Het beste wat ik heb kunnen doen"

Wij hadden waterschade aan het toilet, na een geschil met de expert nam ik contact op met Schadeoplossing. Dat is het beste wat ik heb kunnen doen. Wat werd ik fijn geholpen en wat had ik het bij het goede eind dat het niet goed voelde bij de eerste expert. Alles is perfect geregeld.

Mevr. E. Rem

Snelle service

"Snelle service"

Er was direct contact en binnen een dag was een inspecteur te plaatse. Onze zaak was binnen een week afgehandeld door de inzet van de expert. QuaRijn is erg tevreden.

Quarij – Dichtbij in de zorg

Utrecht

Een eerlijk bedrag

"Een eerlijk bedrag"

dankzij het team van Schadeoplossing Nederland, hebben wij een eerlijk bedrag mogen ontvangen. Wij zullen deze onderneming aan iedereen aanbevelen.

Dhr. M. Cona

Zuid-Holland

Dekt een verzekering mijn overstroming?

Over het algemeen kunnen we stellen dat een verzekering de schade voor dit soort natuurgeweld niet dekt in de inboedel- of opstalverzekering. Dit komt omdat het risico moeilijk te voorspellen is en de schade is bij niemand te verhalen.

ASR lijkt hierin een uitzondering te zijn. Zij claimen dat u beter bent verzekerd tegen overstromingen wanneer u bij hen bent verzekerd met een uitgebreide neerslagdekking. U bent dan verzekerd voor schade door water dat onvoorzien uw huis of gebouw binnen is gestroomd vanuit een niet-primaire waterkering. Primaire waterkeringen zijn vastgelegd in de Waterwet. Niet-primaire waterkeringen zijn alle waterkeringen die niet als primair zijn opgenomen in de Waterwet, bijvoorbeeld keringen langs regionale rivieren of kanalen.

Heeft u een ASR verzekering met uitgebreide neerslagdekking? Neem dan contact op met ASR om de mogelijkheden te bespreken.

Wet tegemoetkoming schade

Om toch de enorme schade te kunnen herstellen is er vergoeding nodig. Deze vergoeding kan (deels) komen met de Wet Tegemoetkoming Schade. Er zijn alleen wel voorwaarden aan verbonden. Ten eerste dient de overheid de wet van toepassing te verklaren door het gebied aan te wijzen als rampgebied.

“Bij koninklijk besluit kan deze wet van toepassing worden verklaard in geval van een ramp als bedoeld in artikel 1 van de Wet veiligheidsregio’s, die van ten minste vergelijkbare orde is als een overstroming door zoet water of een aardbeving.”

Bron: overheid.nl – Wet tegemoetkoming schade bij rampen

Vervolgens is het de vraag of u ervoor in aanmerking komt, omdat niet elke soort overstroming in aanmerking komt voor een vergoeding. Zie hiervoor artikel 1 van de Wet tegemoetkoming schade bij rampen.

Geen last van overstroming, maar wat is uw risico?

Heeft u geen last van de overstroming, maar wilt u wel weten wat uw risico is? U kunt het controleren door uw postcode en huisnummer in te voeren op: overstroomik.nl. Ook kunt u op het ‘Actueel Hoogtebestand Nederland’ de digitale hoogtekaart voor heel Nederland inzien.

 • Heel fijn

  "Heel fijn"

  Wij hadden erg veel roet- en waterschade op de gehele benedenverdieping. Na wat research online kwamen wij vrij snel op de website van schadeoplossing terecht. Eerst waren wij sceptisch want kosteloze hulp leek ons te mooi om waar te zijn. Toch gebeld en er werd meteen heel duidelijk uitgelegd hoe alles werkt. Bedankt voor de snelle actie! Heb je schade, zet dan gewoon altijd meteen een contra-expert in!

  Wij hadden totaal geen idee wat ons te wachten stond en dan is het heel fijn als je iemand hebt die aan jouw kant staat. Uiteindelijk hebben wij een mooie uitkering gekregen van de verzekering, dat hadden we zelf nooit voor elkaar gekregen.

  Mevr. F. Dekker

  Limburg

 • Zeer te spreken

  "Zeer te spreken"

  8 mei woningbrand gehad een dag later op advies contact opgenomen met Schadeoplossing Nederland. De opbouw van mijn huis is inmiddels begonnen en ben zeer te spreken over de hulp van Schadeoplossing. Er komt met zo'n schade veel op je af en dan is het fijn als er dingen uit handen worden genomen. Zeker een aanrader! Voor mij nog ongeveer een maand voordat ik weer terug kan naar mijn stekkie. Alvast bedankt voor de hulp Schadeoplossing.

  Dhr. A. Deursen

  Noord-Brabant

Deel deze informatie over overstromingen

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade