Home > Brandschade > Brand door elektrische kachel en de verzekering

Brand door elektrische kachel en de verzekering

Brand door elektrische kachel en de verzekering

Wanneer de koude dagen van het jaar aanbreken, komt de verwarming weer om de hoek kijken. Naast reguliere verwarming via een cv-ketel is er ook steeds meer aandacht voor elektrische verwarming. Dit is vooral te merken nadat de prijzen voor energie zo enorm omhoogschoten. Een elektrische kachel is een snelle manier van verwarmen, maar kan snel brand veroorzaken wanneer de voorschriften van de fabrikant niet juist worden nageleefd. Hoe gaat uw verzekering om met een brand door een elektrische kachel en hoe kunnen wij u helpen om de juiste vergoeding voor de brandschade te ontvangen? Daar zullen we het in dit artikel over hebben.

Het korte verhaal

Waar gaat het over?

Brand door elektrische kachel

Belangrijke knelpunten

Dekking De juiste vergoeding

Benodigde verzekering

opstal- of inboedelverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
 • Eerlijk advies

  "Eerlijk advies"

  De mensen van Schadeoplossing Nederland zijn vakkundig. Ze kunnen goed de schade in kaart brengen en geven eerlijk advies. Tevens zorgen zij voor een snelle afhandeling met de verzekeraar.

  Dhr. R. ter Beek

  Overijssel

 • Wist er veel meer uit te halen

  "Wist er veel meer uit te halen"

  8 mei een inbraak gehad. De verzekeringsmaatschappij kwam met een “fooi” als uitbetaling. Schadeoplossing wist er veel meer uit te halen. Enorm bedankt! Ik zou jullie aan iedereen aanraden!!!

  Mevr. M. Schaart

 • Onrecht is recht gezet

  "Onrecht is recht gezet"

  Wij zijn blij dat we Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld. Voor dit werden we maar aan het lijntje gehouden door bepaalde partijen. Toen we in contact met Schadeoplossing Nederland kwamen is ons alles uit handen genomen en hebben ze het tot een goed einde weten te brengen. Wij zijn zeer tevreden met het eind resultaat!

  Mevr. N Tichem

  Zuid-Holland

Verzekering en dekking van een elektrische kachel          

Indien u een woonhuisverzekering, opstalverzekering of een inboedelverzekering heeft afgesloten, bent u verzekerd voor de gevolgschade van de brand door de elektrische kachel. Wat er dan precies is verzekerd, is afhankelijk van de afgesloten verzekering. Een woonhuisverzekering kunt u zien als een pakketverzekering. Deze bevat de opstal- en inboedelverzekering.

Dekking van brandschade in de opstalverzekering

Wanneer de elektrische verwarming brand heeft veroorzaakt aan muren, plafonds en vloeren, dan kunt u de opstalverzekering aanspreken. Vaak gaat het hier om aanzienlijke roetschade die niet even met wat schilderwerk is verholpen. Wees erop bedacht dat u niet een te lage uitkering van uw opstalverzekering accepteert. Dit kan een hoop financiële problemen opleveren tijdens het herstel van de schade. Voor zekerheid, schakel onze contra-expert in.

Dekking van brandschade in de inboedelverzekering

Heeft u schade door de brand aan uw spullen zoals meubels, apparatuur, kleding en sieraden? In dat geval spreekt u de inboedelverzekering aan. Er wordt meestal uitgegaan van de nieuwwaarde, tenzij de dagwaarde minder dan 40% van de huidige nieuwwaarde is. Brandgeur in bijvoorbeeld gordijnen, banken en stoelen kunnen ook als schade door de brand worden meegenomen.

Contra-expertise na brand door elektrische verwarming

Het claimen van schade door een elektrische kachel kan een ingewikkeld proces zijn waarbij goed opgelet moet worden. Het gaat uiteindelijk om de uitkering van de schade en daarmee uw toekomstige woonperspectief. Natuurlijk wilt u weer zo wonen zoals u altijd gedaan heeft, maar dat is lang niet altijd vanzelfsprekend. Een brand door de elektrische verwarming kan zoveel niet direct zichtbare schade veroorzaken die makkelijk te overzien is tijdens het vaststellen van de schade. Bovendien werkt een schade-expert van de verzekering niet voor uw belangen, hij wordt immers ingeschakeld door uw verzekeraar. 

Wat u nodig heeft, is onze onafhankelijke contra-expert die de brandschade voor u vaststelt. Mede door zijn ervaring weet hij precies waar hij op moet letten. Dat is belangrijk, want er is vaak ontzettend veel onzichtbare schade. Hij bespreekt zijn bevindingen met de schade-expert van uw verzekeraar en komt op voor uw belangen. Dát is hoe u de juiste uitkering kunt ontvangen voor de brand door de elektrische kachel. Neem vandaag nog contact met ons op en meld uw schade.

Veelvoorkomende oorzaken van brand door de elektrische verwarming

Er zijn nogal wat redenen waardoor brand kan ontstaan door de elektrische verwarming. We sommen ze voor het gemak voor u op: 

 • Brandbare spullen – Brand door de kachel kan ontstaan doordat brandbare spullen te dicht bij de verwarming worden geplaatst. Denk aan plastic tassen, gordijnen, vitrages en papieren.
 • Te weinig ventilatie – De elektrische verwarming wordt niet op een vrije plek geplaatst, maar tussen allerlei spullen. De warmte kan dan niet goed weg en het risico op brand door de kachel wordt sterk vergroot. Zorg daarom altijd voor voldoende ruimte rondom de kachel, zodat ventilatie kan plaatsvinden. Oververhitting kan daarmee worden voorkomen.
 • Verkeerd gebruik – Er wordt iets over de elektrische verwarming gelegd, bijvoorbeeld kleding om te drogen. Dit is absoluut tegen de voorschriften van de fabrikant.
 • Slijtage en beschadiging – Defecten en kapotte onderdelen van de elektrische verwarming kunnen zorgen voor meer hitte en daarmee brand veroorzaken.
 • Onoplettendheid – Men verlaat de kamer terwijl de elektrische verwarming nog aan staat. Het niet tijdig reageren kan het verschil maken van een beetje brandschade tot een compleet afgebrand huis.
 • Goedkope verwarmingstoestellen – Deze kunnen vatbaarder zijn voor overhitting. De gebruikte materialen zijn vaak goedkoper en dus van minder kwaliteit. Gebreken kunnen sneller ontstaan, wat vervolgens het risico op brand ook weer vergroot.

Onze hulp direct inschakelen

Heeft u te maken gehad met brand door een elektrische kachel en wil het allemaal niet vlotten met de verzekering? Of heeft u het gevoel dat u niet juist wordt behandeld? Neem dan contact met ons op en meld uw schade vrijblijvend

Dit zijn de ervaringen van klanten

 • Heel fijn

  "Heel fijn"

  Wij hadden erg veel roet- en waterschade op de gehele benedenverdieping. Na wat research online kwamen wij vrij snel op de website van schadeoplossing terecht. Eerst waren wij sceptisch want kosteloze hulp leek ons te mooi om waar te zijn. Toch gebeld en er werd meteen heel duidelijk uitgelegd hoe alles werkt. Bedankt voor de snelle actie! Heb je schade, zet dan gewoon altijd meteen een contra-expert in!

  Wij hadden totaal geen idee wat ons te wachten stond en dan is het heel fijn als je iemand hebt die aan jouw kant staat. Uiteindelijk hebben wij een mooie uitkering gekregen van de verzekering, dat hadden we zelf nooit voor elkaar gekregen.

  Mevr. F. Dekker

  Limburg

 • Dankbaar

  "Dankbaar"

  Schadeoplossing heeft alles met mijn inboedelverzekering geregeld nadat mijn woning door brand onbewoonbaar was geworden. Ook hebben zij geregeld dat mijn inboedel opgehaald en opgeslagen werd, dat er wat werkzaamheden in mijn nieuwe woning verricht werden en dat mijn inboedel daar naartoe verhuisd werd. Ze hebben een hele mooie schadevergoeding voor mij weten te regelen waarvan ik al mijn beschadigde spullen kan vervangen. Schadeoplossing heeft in een periode van veel zorgen een grote last van mij afgenomen. Daarvoor ben ik ze dankbaar.

  Dhr. R vd V

Deel deze informatie!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade