137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

Brand door elektrische kachel en de verzekering

Wanneer de koude dagen van het jaar aanbreken, komt de verwarming weer om de hoek kijken. Naast reguliere verwarming via een cv-ketel is er ook steeds meer aandacht voor elektrische verwarming. Dit is vooral te merken nadat de prijzen voor energie zo enorm omhoogschoten. Een elektrische kachel is een snelle manier van verwarmen, maar kan snel brand veroorzaken wanneer de voorschriften van de fabrikant niet juist worden nageleefd. Hoe gaat uw verzekering om met een brand door een elektrische kachel en hoe kunnen wij u helpen om de juiste vergoeding voor de brandschade te ontvangen? Daar zullen we het in dit artikel over hebben.

Brand door elektrische kachel en de verzekering

Verzekering en dekking van een elektrische kachel

Indien u een woonhuisverzekering, opstalverzekering of een inboedelverzekering heeft afgesloten, bent u verzekerd voor de gevolgschade van de brand door de elektrische kachel. Wat er dan precies is verzekerd, is afhankelijk van de afgesloten verzekering. Een woonhuisverzekering kunt u zien als een pakketverzekering. Deze bevat de opstal- en inboedelverzekering.

Dekking van brandschade in de opstalverzekering

Wanneer de elektrische verwarming brand heeft veroorzaakt aan muren, plafonds en vloeren, dan kunt u de opstalverzekering aanspreken. Vaak gaat het hier om aanzienlijke roetschade die niet even met wat schilderwerk is verholpen. Wees erop bedacht dat u niet een te lage uitkering van uw opstalverzekering accepteert. Dit kan een hoop financiële problemen opleveren tijdens het herstel van de schade. Voor zekerheid, schakel onze contra-expert in.

Dekking van brandschade in de inboedelverzekering

Heeft u schade door de brand aan uw spullen zoals meubels, apparatuur, kleding en sieraden? In dat geval spreekt u de inboedelverzekering aan. Er wordt meestal uitgegaan van de nieuwwaarde, tenzij de dagwaarde minder dan 40% van de huidige nieuwwaarde is. Brandgeur in bijvoorbeeld gordijnen, banken en stoelen kunnen ook als schade door de brand worden meegenomen.

Contra-expertise na brand door elektrische verwarming

Het claimen van schade door een elektrische kachel kan een ingewikkeld proces zijn waarbij goed opgelet moet worden. Het gaat uiteindelijk om de uitkering van de schade en daarmee uw toekomstige woonperspectief. Natuurlijk wilt u weer zo wonen zoals u altijd gedaan heeft, maar dat is lang niet altijd vanzelfsprekend. Een brand door de elektrische verwarming kan zoveel niet direct zichtbare schade veroorzaken die makkelijk te overzien is tijdens het vaststellen van de schade. Bovendien werkt een schade-expert van de verzekering niet voor uw belangen, hij wordt immers ingeschakeld door uw verzekeraar.

Wat u nodig heeft, is onze onafhankelijke contra-expert die de brandschade voor u vaststelt. Mede door zijn ervaring weet hij precies waar hij op moet letten. Dat is belangrijk, want er is vaak ontzettend veel onzichtbare schade. Hij bespreekt zijn bevindingen met de schade-expert van uw verzekeraar en komt op voor uw belangen. Dát is hoe u de juiste uitkering kunt ontvangen voor de brand door de elektrische kachel.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade