Home > Schade claimen op uw verzekering

Schade claimen op uw verzekering

Schade claimen op uw verzekering

U heeft brand- of waterschade geleden en wilt de schade claimen bij uw verzekering. Dit lijkt misschien een eenvoudige procedure, maar helaas is dit niet altijd het geval. Het kan een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn om de schade vergoed te krijgen die u rechtmatig toe zou moeten komen. Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat het indienen van een schadeclaim op uw verzekering niet zo makkelijk gaat als u had gehoopt.

Op deze pagina zullen we ingaan op de uitdagingen die u kunt tegenkomen bij het claimen van schade op uw verzekering. Daarnaast geven we advies over welke verzekering u moet benaderen voor welke soort schade. Ook vertellen we u waarom het verstandig is om niet alleen een schade te claimen. Ga ook voor de juiste uitkering voor uw water- of brandschade. Wij zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.

Het korte verhaal

Waar gaat het over?

Schade claimen

Belangrijke knelpunten

Dekking De juiste vergoeding

Benodigde verzekering

opstal- of inboedelverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
 • Eerlijk advies

  "Eerlijk advies"

  De mensen van Schadeoplossing Nederland zijn vakkundig. Ze kunnen goed de schade in kaart brengen en geven eerlijk advies. Tevens zorgen zij voor een snelle afhandeling met de verzekeraar.

  Dhr. R. ter Beek

  Overijssel

 • Wist er veel meer uit te halen

  "Wist er veel meer uit te halen"

  8 mei een inbraak gehad. De verzekeringsmaatschappij kwam met een “fooi” als uitbetaling. Schadeoplossing wist er veel meer uit te halen. Enorm bedankt! Ik zou jullie aan iedereen aanraden!!!

  Mevr. M. Schaart

 • Onrecht is recht gezet

  "Onrecht is recht gezet"

  Wij zijn blij dat we Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld. Voor dit werden we maar aan het lijntje gehouden door bepaalde partijen. Toen we in contact met Schadeoplossing Nederland kwamen is ons alles uit handen genomen en hebben ze het tot een goed einde weten te brengen. Wij zijn zeer tevreden met het eind resultaat!

  Mevr. N Tichem

  Zuid-Holland

Schade claimen op uw verzekering is niet altijd makkelijk

Het claimen van schade op uw verzekering kan een uitdagend proces zijn. Er zijn verschillende redenen waarom het niet altijd even makkelijk gaat. Allereerst kunnen verzekeringspolissen erg ingewikkeld en moeilijk te begrijpen zijn. Het kan lastig zijn om te bepalen welke schade wel of niet gedekt wordt en onder welke voorwaarden.

Daarnaast kan de communicatie met verzekeringsmaatschappijen traag en moeizaam verlopen. Het kan lang duren voordat u een reactie krijgt en er kan verwarring ontstaan over wat er precies van u verwacht wordt. Bovendien komt het regelmatig voor dat de schadevergoeding niet naar wens is. Verzekeringsmaatschappijen proberen vaak de schade zo laag mogelijk te houden waardoor u niet de volledige vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Ook ontstaan er vaak meningsverschillen tussen u en uw eigen verzekeraar waarbij het uw woord is tegenover dat van hen. Het is dus belangrijk om goed voorbereid te zijn en te weten wat uw rechten en plichten zijn bij het claimen van schade op uw verzekering.

Op welke verzekering kunt u de schade claimen?

Wanneer u geconfronteerd wordt met schade is het belangrijk om te weten op welke verzekering u de schade kunt claimen. Dit is afhankelijk van het type schade en de verzekering die u heeft afgesloten. Hier zijn enkele richtlijnen om u te helpen bepalen welke verzekering u moet benaderen voor uw schadeclaim:

 • Inboedelverzekering: In het geval van schade aan uw persoonlijke eigendommen, zoals meubels, elektronica of juwelen. Deze verzekering dekt schade aan uw bezittingen in uw huis.
 • Opstalverzekering: Voor schade aan uw huis zelf, bijvoorbeeld brandschade, waterlekkage of stormschade. Deze verzekering biedt dekking voor schade aan uw huis en de vaste onderdelen ervan.

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van uw verzekering te raadplegen om er zeker van te zijn dat uw schade gedekt is. Onthoud dat het altijd verstandig is om advies in te winnen bij een contra-expertisebureau om ervoor te zorgen dat u de juiste stappen onderneemt bij het claimen van uw schade.

Waarom onze hulp inzetten bij het claimen van schade?

Het claimen van schade bij een verzekeringsmaatschappij kan een ingewikkeld proces zijn waarbij u veel obstakels kunt tegenkomen. Daarom kan het inschakelen van onze contra-expertise u helpen om uw schadeclaim succesvol af te handelen. Hier zijn een aantal redenen waarom onze hulp van onschatbare waarde kan zijn:

 1. De schade-expert is niet altijd onafhankelijk: Verzekeringsmaatschappijen werken vaak samen met eigen schade-experts die hun belangen behartigen. Wij, daarentegen, werken volledig onafhankelijk en zetten uw belangen op de eerste plaats.
 2. Wij kennen de polisvoorwaarden: Verzekeringspolissen zijn meestal complex en moeilijk te begrijpen. Onze contra-experts hebben uitgebreide kennis van deze polisvoorwaarden en kunnen u helpen. Zo krijgt u waar u recht op heeft.
 3. We hebben ervaring met onderhandelingen: Communicatie met verzekeringsmaatschappijen kan traag en moeizaam verlopen. Onze experts beschikken over de juiste vaardigheden om efficiënt en effectief te communiceren met de verzekeringsmaatschappij.

Met onze hulp kunt u er zeker van zijn dat uw schadeclaim op een professionele manier wordt afgehandeld en dat we ons inzetten om uw schade te vergoeden. Houd in gedachten dat het inschakelen van onze hulp het proces vergemakkelijkt en uw stress vermindert.

Stappenplan om uw schade succesvol te claimen

Als het verhalen van uw schade niet makkelijk verloopt, is het belangrijk om de juiste stappen te nemen om uw schade succesvol te claimen. Hier is een stappenplan dat u kunt volgen:

 1. Verzamel alle benodigde documentatie: Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten heeft, zoals foto’s, facturen en andere stukken als bewijs. Dit helpt u om uw schadeclaim te onderbouwen en te ondersteunen.
 2. Neem contact op met uw verzekeraar: Meld de schade zo snel mogelijk bij uw verzekeringsmaatschappij. Noteer de datum, tijd en details van het gesprek en de naam van de persoon met wie u heeft gesproken.
 3. Schakel ons contra-expertisebureau in: Het inschakelen van ons contra-expertisebureau kan u helpen bij het onafhankelijk vaststellen van de schade, het indienen van uw schadeclaim en het onderhandelen met uw verzekeraar.
 4. U ontvangt een vergoeding die werkelijk past bij uw water- of brandschade.

Het claimen van schade op uw verzekering kan soms lastig zijn, maar met de juiste begeleiding en expertise kunt u ervoor zorgen dat uw schadeclaim succesvol wordt afgehandeld. Bel ons direct of meld uw schade via onderstaand formulier. Wij zitten voor u klaar.

Dit zijn de ervaringen van klanten

 • Komen afspraken na

  "Komen afspraken na"

  Goed behandeld komen afspraken na. Goed contact en ze doen wat ze beloven.

  Cinneke Derwort

  Noord-Brabant

 • Geweldig

  "Geweldig"

  Met een woord, geweldig. We zijn zeer goed geholpen door Schadeoplossing Nederland bij onze verzekeringskwestie. In eerste instantie was onze instelling ‘baat het niet dan schaad het niet’ maar we hebben enorm gebaat bij het opnemen van contact met dit bedrijf!

  Dhr. Jelle

Deel deze informatie!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade