Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen bij uw brand in Rotterdam?

Onze hulp bij een afgebrand huis

Huis afgebrand, en nu?

Bij een afgebrand huis, denkt iedereen meteen aan een zwartgeblakerd huis waarvan alleen de muren nog overeind staan. Al het andere is vergaan door het vuur. Uw bezittingen zijn grotendeels verbrand en er is een plan van aanpak nodig om uw leven weer op de rit te krijgen. Dit vereist de expertise van verschillende instanties en bedrijven. Het afbranden van uw huis brengt niet alleen materiële schade met zich mee. Ook mentaal is het voor de meeste mensen een zware klap, die ze niet van de ene op de andere dag kunnen verwerken. Daarom is het belangrijk dat slachtoffers van een woningbrand goed worden geholpen en ondersteund.

In dit artikel leggen we de focus vooral op de vergoedingsmogelijkheden voor materiële brandschade wanneer uw huis is afgebrand.

Voorbeeld van een huis afgebrand. Er is helaas niets meer van het huis over.

Stichting Salvage

Al tijdens het blussen of niet lang daarna zal vanuit de Stichting Salvage een ‘salvagecoördinator’ bij u langsgekomen zijn om de eerste hulp te bieden. Deze persoon legt onder meer het eerste contact met uw verzekeraar en zorgt ervoor dat de schade door brand in huis niet groter wordt.

Uw verzekering

De verzekeraar neemt de informatie over de schade aan uw afgebrande huis over. Meestal stuurt uw verzekeraar de volgende werkdag een schade-expert langs. Hij zal een inschatting maken van de schade en niet veel later zal er een schadevergoeding volgen. Als u het ten minste eens bent met de schadevergoeding, die uw verzekeraar in eerste instantie aanbiedt. Deze kan in sommige situaties flink tegenvallen, met alle gevolgen van dien. Lees meer over de verzekering bij een huis die afgebrand is.

Contra-expertise bij een afgebrand huis

Weet u wat uw huis waard was? En de spullen in uw woning? Hoeveel gaat de wederopbouw precies kosten? Komt u uit met de schadevergoeding van uw verzekeraar of zult u zelf veel geld moeten bijleggen? Onze contra-expert is een expert die u zelf inschakelt. Hij kan deze en andere vragen eerlijk voor u beantwoorden, omdat hij onafhankelijk is. U bent namelijk degene die de contra-expert inschakelt. Níet uw verzekeraar.

U heeft dus de keuze om onze contra-expert in te schakelen wanneer uw huis is afgebrand. Omdat het bij een afgebrand huis nooit om kleine bedragen gaat, adviseren wij u sterk om hiervoor te kiezen. Bovendien kost het inschakelen van onze contra-expert u niets. De kosten die een contra-expert maakt, worden namelijk rechtstreeks gedeclareerd op uw verzekeringspolis. Waarom een verzekeraar dat accepteert? Daar is een glasheldere reden voor: de verzekeraar is dit wettelijk verplicht. Bij een afgebrand huis hoeft u er dus niet alleen voor te staan!

Schakel ons direct in

Is uw huis afgebrand en lijkt het erop dat uw verzekeraar u niet goed genoeg behandelt (stroeve communicatie, lange wachttijden, lage schadevergoeding)? Wacht dan niet langer en schakel ons direct in. Bel 088 – 888 5000 of meld hier uw schade met ons online formulier.

 • Heel fijn

  "Heel fijn"

  Wij hadden erg veel roet- en waterschade op de gehele benedenverdieping. Na wat research online kwamen wij vrij snel op de website van schadeoplossing terecht. Eerst waren wij sceptisch want kosteloze hulp leek ons te mooi om waar te zijn. Toch gebeld en er werd meteen heel duidelijk uitgelegd hoe alles werkt. Bedankt voor de snelle actie! Heb je schade, zet dan gewoon altijd meteen een contra-expert in!

  Wij hadden totaal geen idee wat ons te wachten stond en dan is het heel fijn als je iemand hebt die aan jouw kant staat. Uiteindelijk hebben wij een mooie uitkering gekregen van de verzekering, dat hadden we zelf nooit voor elkaar gekregen.

  Mevr. F. Dekker

  Limburg

 • Dankbaar

  "Dankbaar"

  Schadeoplossing heeft alles met mijn inboedelverzekering geregeld nadat mijn woning door brand onbewoonbaar was geworden. Ook hebben zij geregeld dat mijn inboedel opgehaald en opgeslagen werd, dat er wat werkzaamheden in mijn nieuwe woning verricht werden en dat mijn inboedel daar naartoe verhuisd werd. Ze hebben een hele mooie schadevergoeding voor mij weten te regelen waarvan ik al mijn beschadigde spullen kan vervangen. Schadeoplossing heeft in een periode van veel zorgen een grote last van mij afgenomen. Daarvoor ben ik ze dankbaar.

  Dhr. R vd V

Deel deze informatie!

 • Bedankt voor alles

  "Bedankt voor alles"

  ik heb op 30 nov. brand gehad en wist niet wat te doen, gelukkig nam Schadeoplossing contact met mij op en hebben alles overgenomen voor me, van spullen die brand overleeft hadden opslaan/reinigen/terugplaatsen tot de betaling van de verzekering en voorschotten voor alles wat ik kwijt was. Dit was een traumatische ervaring en ook bij verdrietige gesprekken om de kleinste dingen was er vriendelijkheid, begrip en geduld. Niet wetende wat er op je af komt als zoiets gebeurd. Ik ben 2 maanden het huis uit geweest en had het niet alleen kunnen regelen. De geruststelling dat ik ook nog mag bellen bij vragen achteraf is super. ik ben jullie allemaal erg dankbaar, iedereen heeft mij met zijn eigen taken geholpen en nooit een negatieve tegenreactie gehad. Heel erg bedankt voor alles.

  Mevr. V. van der Bleek

35+ Tips bij brand checklist

35+ tips om brand te voorkomen

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade