137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

Huis afgebrand, en nu?

Bij een afgebrand huis, denkt iedereen meteen aan een zwartgeblakerd huis waarvan alleen de muren nog overeind staan. Al het andere is vergaan door het vuur. Uw bezittingen zijn grotendeels verbrand en er is een plan van aanpak nodig om uw leven weer op de rit te krijgen. Dit vereist de expertise van verschillende instanties en bedrijven. Het afbranden van uw huis brengt niet alleen materiële schade met zich mee. Ook mentaal is het voor de meeste mensen een zware klap, die ze niet van de ene op de andere dag kunnen verwerken. Daarom is het belangrijk dat slachtoffers van een woningbrand goed worden geholpen en ondersteund.

In dit artikel leggen we de focus vooral op de vergoedingsmogelijkheden voor materiële brandschade wanneer uw huis is afgebrand.

Huis afgebrand, en nu?

Stichting Salvage

Al tijdens het blussen of niet lang daarna zal vanuit de Stichting Salvage een ‘salvagecoördinator’ bij u langsgekomen zijn om de eerste hulp te bieden. Deze persoon legt onder meer het eerste contact met uw verzekeraar en zorgt ervoor dat de schade door brand in huis niet groter wordt.

Uw verzekering

De verzekeraar neemt de informatie over de schade aan uw afgebrande huis over. Meestal stuurt uw verzekeraar de volgende werkdag een schade-expert langs. Hij zal een inschatting maken van de schade en niet veel later zal er een schadevergoeding volgen. Als u het ten minste eens bent met de schadevergoeding, die uw verzekeraar in eerste instantie aanbiedt. Deze kan in sommige situaties flink tegenvallen, met alle gevolgen van dien. Lees meer over de verzekering bij een huis die afgebrand is.

Contra-expertise bij een afgebrand huis

Weet u wat uw huis waard was? En de spullen in uw woning? Hoeveel gaat de wederopbouw precies kosten? Komt u uit met de schadevergoeding van uw verzekeraar of zult u zelf veel geld moeten bijleggen? Onze contra-expert is een expert die u zelf inschakelt. Hij kan deze en andere vragen eerlijk voor u beantwoorden, omdat hij onafhankelijk is. U bent namelijk degene die de contra-expert inschakelt. Níet uw verzekeraar.

U heeft dus de keuze om onze contra-expert in te schakelen wanneer uw huis is afgebrand. Omdat het bij een afgebrand huis nooit om kleine bedragen gaat, adviseren wij u sterk om hiervoor te kiezen. Bovendien kost het inschakelen van onze contra-expert u niets. De kosten die een contra-expert maakt, worden namelijk rechtstreeks gedeclareerd op uw verzekeringspolis. Waarom een verzekeraar dat accepteert? Daar is een glasheldere reden voor: de verzekeraar is dit wettelijk verplicht. Bij een afgebrand huis hoeft u er dus niet alleen voor te staan!

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade