Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen bij uw brand in Rotterdam?

Onze hulp bij een afgebrand huis

Huis afgebrand, en nu?

Bij een afgebrand huis, denkt iedereen meteen aan een zwartgeblakerd huis waarvan alleen de muren nog overeind staan. Al het andere is vergaan door het vuur. Uw bezittingen zijn grotendeels verbrand en er is een plan van aanpak nodig om uw leven weer op de rit te krijgen. Dit vereist de expertise van verschillende instanties en bedrijven. Het afbranden van uw huis brengt niet alleen materiële schade met zich mee. Ook mentaal is het voor de meeste mensen een zware klap, die ze niet van de ene op de andere dag kunnen verwerken. Daarom is het belangrijk dat slachtoffers van een woningbrand goed worden geholpen en ondersteund.

In dit artikel leggen we de focus vooral op de vergoedingsmogelijkheden voor materiële brandschade wanneer uw huis is afgebrand.

Voorbeeld van een huis afgebrand. Er is helaas niets meer van het huis over.

Stichting Salvage

Al tijdens het blussen of niet lang daarna zal vanuit de Stichting Salvage een ‘salvagecoördinator’ bij u langsgekomen zijn om de eerste hulp te bieden. Deze persoon legt onder meer het eerste contact met uw verzekeraar en zorgt ervoor dat de schade door brand in huis niet groter wordt.

De verzekeraar

De verzekeraar neemt de informatie over de schade aan uw afgebrande huis over. Meestal stuurt uw verzekeraar de volgende werkdag een schade-expert langs. Hij zal een inschatting maken van de schade en niet veel later zal er een schadevergoeding volgen. Als u het ten minste eens bent met de schadevergoeding, die uw verzekeraar in eerste instantie aanbiedt. Deze kan in sommige situaties flink tegenvallen, met alle gevolgen van dien.

Contra-expertise bij een afgebrand huis

Weet u wat uw huis waard was? En de spullen in uw woning? Hoeveel gaat de wederopbouw precies kosten? Komt u uit met de schadevergoeding van uw verzekeraar of zult u zelf veel geld moeten bijleggen? Onze contra-expert is een expert die u zelf inschakelt. Hij kan deze en andere vragen eerlijk voor u beantwoorden, omdat hij onafhankelijk is. U bent namelijk degene die de contra-expert inschakelt. Níet uw verzekeraar.

U heeft dus de keuze om onze contra-expert in te schakelen wanneer uw huis is afgebrand. Omdat het bij een afgebrand huis nooit om kleine bedragen gaat, adviseren wij u sterk om hiervoor te kiezen. Bovendien kost het inschakelen van onze contra-expert u niets. De kosten die een contra-expert maakt, worden namelijk rechtstreeks gedeclareerd op uw verzekeringspolis. Waarom een verzekeraar dat accepteert? Daar is een glasheldere reden voor: de verzekeraar is dit wettelijk verplicht. Bij een afgebrand huis hoeft u er dus niet alleen voor te staan!

Schakel ons direct in

Is uw huis afgebrand en lijkt het erop dat uw verzekeraar u niet goed genoeg behandelt (stroeve communicatie, lange wachttijden, lage schadevergoeding)? Wacht dan niet langer en schakel ons direct in. Bel 088 – 888 5000 of meld hier uw schade met ons online formulier.

 • Correct en goed bijgestaan

  "Correct en goed bijgestaan"

  Goed geholpen door schadeoplossing Nederland BV na brand in onze woning in september 2019. Nadat we met onze eigen verzekeringsexpert. niet goed tot een schadebedrag kwamen, hebben we contra-expertise laten uit voeren door schadeoplossing Nederland BV. wij zijn correct en goed bijgestaan door hen en hebben alsnog een een goede schadeafhandeling bedongen . dit was zonder schadeoplossing niet gelukt, alsnog bedankt.

  Dhr. K. Nieuwland

 • Topervaring

  "Topervaring"

  in de morgen hebben we een woningbrand gehad. Diezelfde dag werd door Schadeoplossing Nederland met ons contact opgenomen. We hebben vervolgens een gesprek gehad over de gang van zaken en de schade. Het herstel van de schade is intussen voltooid. Wij zijn zeer te spreken over de hulp van Schadeoplossing. Er komt met zo'n schade veel op je af en dan is het fijn als er dingen uit handen worden genomen. Schadeoplossing Nederland is zeker een aanrader! We zijn ze zeer dankbaar, een uitstekende service.

  Dhr. H. Steenkamp

  Noord-Holland

Deel deze informatie!

 • In woord en daad bijgestaan

  "In woord en daad bijgestaan"

  Na een brand in onze slaapkamer is er veel brand en roetschade ontstaan. Onze eigen verzekering bood een te lage vergoeding aan, ook de benadering was niet bepaald empathisch. Gelukkig werden wij in woord en daad bijgestaan door Schadeoplossing Nederland. Zo kregen wij wel een reële vergoeding en zij hebben ons alle zorgen letterlijk uit handen genomen op een vriendelijke en professionele wijze.

  Dhr. J. Huisman

  Zuid-Holland

35+ Tips bij brand checklist

35+ tips om brand te voorkomen

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade