Home > Lekkage > Lekkage aan het dakkapel > Lekkage zijkant dakkapel

Lekkage zijkant dakkapel. Uw hulp bij verzekeringskwesties

Lekkage aan de zijkant van uw dakkapel.

Regelmatig bevinden lekkages aan dakkapellen zich aan de zijkant. Een veelvoorkomende oorzaak van een lekkage aan de zijkant van een dakkapel zijn de loodslabben die na verloop van tijd scheuren vertonen, of die niet goed op de dakpannen passen.

Bij een vermoeden van lekkage via de zijkant van het dakkapel, kan het verstandig zijn om onze contra-expert in te schakelen voor het claimen van de schade bij uw verzekering. We leggen op deze pagina uit waarom.

Het korte verhaal

Veelvoorkomende oorzaak

Achterstallig onderhoud

Belangrijke knelpunten

Lage vergoeding

Benodigde verzekering

Opstalverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
 • Eerlijk advies

  "Eerlijk advies"

  De mensen van Schadeoplossing Nederland zijn vakkundig. Ze kunnen goed de schade in kaart brengen en geven eerlijk advies. Tevens zorgen zij voor een snelle afhandeling met de verzekeraar.

  Dhr. R. ter Beek

  Overijssel

 • Wist er veel meer uit te halen

  "Wist er veel meer uit te halen"

  8 mei een inbraak gehad. De verzekeringsmaatschappij kwam met een “fooi” als uitbetaling. Schadeoplossing wist er veel meer uit te halen. Enorm bedankt! Ik zou jullie aan iedereen aanraden!!!

  Mevr. M. Schaart

 • Onrecht is recht gezet

  "Onrecht is recht gezet"

  Wij zijn blij dat we Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld. Voor dit werden we maar aan het lijntje gehouden door bepaalde partijen. Toen we in contact met Schadeoplossing Nederland kwamen is ons alles uit handen genomen en hebben ze het tot een goed einde weten te brengen. Wij zijn zeer tevreden met het eind resultaat!

  Mevr. N Tichem

  Zuid-Holland

Veelvoorkomende oorzaak

De loodslabben bevinden zich aan de voorkant en aan de zijkant van de dakkapel en worden ook wel de wangen genoemd. Lood is een duurzaam materiaal met uitstekende waterafstotende eigenschappen. Water zal er gedurende een zeer lange periode niet doorheen dringen, tenzij de stroken beginnen te scheuren of te kloven. Wanneer dit gebeurt, kan er water binnendringen en kunnen lekkages in huis ontstaan. Dit kan vervolgens leiden tot vochtschade en in het meest extreme geval tot structurele schade aan de dakkapel. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de loodslabben aan de zijkant en voorkant altijd in goede staat zijn. Onderwerp uw dakkapel daarom eens in de zoveel tijd aan een goede visuele inspectie. Zijn uw dakkapel en huis al al wat ouder, dan is dat zeker van belang. Waterlekkage aan de dakkapel kan op verschillende manieren ontstaan. Deze lekkage leidt onder andere tot vochtplekken en schimmel en kan hout aantasten. Daarom is het belangrijk om de locatie van het lek bijtijds op te sporen en het repareren van een dakkapel niet uit te stellen.  

Gespecialiseerde beoordeling

Wij zijn gespecialiseerd in het vaststellen van waterschade. We beschikken daarvoor over de nodige expertise en ervaring en gaan efficiënt te werk. Wij begrijpen dat waterschade veel stress en zorgen kan veroorzaken. Daarom doen we ons uiterste best om u zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over de omvang van de schade en de vergoeding die daarbij past.

Onafhankelijke schadevaststelling

Onze contra-experts zijn onafhankelijk. Dit in tegenstelling tot een schade-expert die door uw verzekeraar wordt ingeschakeld. Wij worden door u ingeschakeld en zijn dus niet in loondienst bij uw verzekeraar. Dit geeft meteen al een heel andere verstandhouding. Door onze onpartijdige en complete vaststellingen kunnen onze klanten een nauwkeurige en eerlijke vergoeding ontvangen van hun verzekeringsmaatschappij voor de lekkage aan de zijkant van hun dakkapel.

Efficiënte communicatie met uw verzekeraar

Als uw eigen contra-expert weten wij precies de wegen te bewandelen om de juiste vergoeding te verkrijgen voor de lekkage aan het dak. We weten exact welke informatie uw verzekeraar wanneer nodig heeft. Daarbij streven wij ernaar om een snelle, betrouwbare en hoogwaardige service te bieden aan een ieder die onze hulp inschakelt. Aangezien schade veel stress kan geven, zetten we ons ervoor in om het gehele proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Grondige vaststelling van de gevolgschade

Onze schadevaststelling gebeurt grondig. Wij kijken namelijk bewust verder dan alleen de oppervlakkige gevolgschade. Alle onderliggende lekkageschade die niet direct zichtbaar is, nemen wij ook mee in onze vaststelling. Met onze gedegene schadevaststelling kunt u erop vertrouwen dat uw claim eerlijk en nauwkeurig wordt behandeld.

Uw belangen voorop

Onze rol als contra-expert omvat ook het vooropstellen van uw belangen. We zetten ons er volledig voor in dat u niet voor financiële verassingen komt te staan. Behalve dat we nauwkeurig werken, werken we ook snel. Daardoor kunt u ook zelf de draad weer snel oppakken.

Door onze contra-expert in te schakelen bij lekkage aan de zijkant van uw dakkapel, krijgt u niet alleen een deskundige schadevaststelling, maar ook de nodige ondersteuning bij het afhandelen van de algehele verzekeringskwestie. Wij zijn er om u kosteloos te helpen. Maak vandaag nog een afspraak. 

 • Naar onze tevredenheid

  "Naar onze tevredenheid"

  Wij hadden behoorlijke waterschade door een lekkage in de badkamer. Na flink wat hak en breekwerk, werd aan ons door de verzekering een nogal discutabel laag bedrag aangeboden. Wij hebben toen Schadeoplossing Nederland ingeschakeld en zijn bijgestaan de contra-expert welke ons op een zeer vriendelijke, vakbekwame en pro-actieve manier heeft geholpen. Door zijn inzet heeft de verzekering uiteindelijk op vrij korte termijn naar onze tevredenheid uitgekeerd.

  Dhr. W. Kempers

  Limburg

 • Top bedrijf

  "Top bedrijf"

  We hadden in onze huiskamer lekkage door de buren en mijn verzekeraar had een expertisebureau ingeschakeld. Na wekenlang in gesprek geweest te zijn met onze verzekering en hun schade-expert betreffende de hoogte van de schade adviseerden zij ons om een contra-expert in te schakelen, omdat ook zij niet verder met deze man kwamen. Na even googelen en de goede reviews te hebben gelezen, contact opgenomen met Schadeoplossing Nederland. Zij stelden ons gelijk gerust en na de intake en de benodigde papieren nam Schadeoplossing alles van ons over. We kregen een contra-expert, een aardige man met veel kennis omtrent Schade oplossingen, echt een topper! Deze heeft tijdens zijn bezoek met een andere schade-expert bij ons thuis een overeenstemming over de schade bereikt waar we zeer blij mee zijn. Ik kan iedereen Schadeoplossing Nederland aanraden. Top bedrijf met TOP medewerkers, bedankt!

  Mevr. I. Kool

Deel alle informatie over een lekkage aan de zijkant van een dakkapel!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade