Lekkage zijkant dakkapel. Uw hulp bij verzekeringskwesties

Regelmatig bevinden lekkages aan dakkapellen zich aan de zijkant. Een veelvoorkomende oorzaak van een lekkage aan de zijkant van een dakkapel zijn de loodslabben die na verloop van tijd scheuren vertonen, of die niet goed op de dakpannen passen.

Bij een vermoeden van lekkage via de zijkant van het dakkapel, kan het verstandig zijn om onze contra-expert in te schakelen voor het claimen van de schade bij uw verzekering. We leggen op deze pagina uit waarom.

Lekkage zijkant dakkapel. Uw hulp bij verzekeringskwesties

Veelvoorkomende oorzaak

De loodslabben bevinden zich aan de voorkant en aan de zijkant van de dakkapel en worden ook wel de wangen genoemd. Lood is een duurzaam materiaal met uitstekende waterafstotende eigenschappen. Water zal er gedurende een zeer lange periode niet doorheen dringen, tenzij de stroken beginnen te scheuren of te kloven. Wanneer dit gebeurt, kan er water binnendringen en kunnen lekkages in huis ontstaan. Dit kan vervolgens leiden tot vochtschade en in het meest extreme geval tot structurele schade aan de dakkapel. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de loodslabben aan de zijkant en voorkant altijd in goede staat zijn. Onderwerp uw dakkapel daarom eens in de zoveel tijd aan een goede visuele inspectie. Zijn uw dakkapel en huis al al wat ouder, dan is dat zeker van belang. Waterlekkage aan de dakkapel kan op verschillende manieren ontstaan. Deze lekkage leidt onder andere tot vochtplekken en schimmel en kan hout aantasten. Daarom is het belangrijk om de locatie van het lek bijtijds op te sporen en het repareren van een dakkapel niet uit te stellen.

Gespecialiseerde beoordeling

Wij zijn gespecialiseerd in het vaststellen van waterschade. We beschikken daarvoor over de nodige expertise en ervaring en gaan efficiënt te werk. Wij begrijpen dat waterschade veel stress en zorgen kan veroorzaken. Daarom doen we ons uiterste best om u zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over de omvang van de schade en de vergoeding die daarbij past.

Onafhankelijke schadevaststelling

Onze contra-experts zijn onafhankelijk. Dit in tegenstelling tot een schade-expert die door uw verzekeraar wordt ingeschakeld. Wij worden door u ingeschakeld en zijn dus niet in loondienst bij uw verzekeraar. Dit geeft meteen al een heel andere verstandhouding. Door onze onpartijdige en complete vaststellingen kunnen onze klanten een nauwkeurige en eerlijke vergoeding ontvangen van hun verzekeringsmaatschappij voor de lekkage aan de zijkant van hun dakkapel.

Efficiënte communicatie met uw verzekeraar

Als uw eigen contra-expert weten wij precies de wegen te bewandelen om de juiste vergoeding te verkrijgen voor de lekkage aan het dak. We weten exact welke informatie uw verzekeraar wanneer nodig heeft. Daarbij streven wij ernaar om een snelle, betrouwbare en hoogwaardige service te bieden aan een ieder die onze hulp inschakelt. Aangezien schade veel stress kan geven, zetten we ons ervoor in om het gehele proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Grondige vaststelling van de gevolgschade

Onze schadevaststelling gebeurt grondig. Wij kijken namelijk bewust verder dan alleen de oppervlakkige gevolgschade. Alle onderliggende lekkageschade die niet direct zichtbaar is, nemen wij ook mee in onze vaststelling. Met onze gedegene schadevaststelling kunt u erop vertrouwen dat uw claim eerlijk en nauwkeurig wordt behandeld.

Uw belangen voorop

Onze rol als contra-expert omvat ook het vooropstellen van uw belangen. We zetten ons er volledig voor in dat u niet voor financiële verassingen komt te staan. Behalve dat we nauwkeurig werken, werken we ook snel. Daardoor kunt u ook zelf de draad weer snel oppakken.

Door onze contra-expert in te schakelen bij lekkage aan de zijkant van uw dakkapel, krijgt u niet alleen een deskundige schadevaststelling, maar ook de nodige ondersteuning bij het afhandelen van de algehele verzekeringskwestie. Wij zijn er om u kosteloos te helpen. Maak vandaag nog een afspraak.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade