Home > Lekkage > Lekkage door sneeuw

Lekkage door sneeuw. Hoe en wat met de de verzekering?

Lekkage door sneeuw. Hoe en wat met de de verzekering?

Het is belangrijk om lekkage door sneeuw zo snel mogelijk aan te pakken, omdat het kan leiden tot verdere schade aan de dakconstructie en de opstal/inboedel van het huis. Naast het nemen van maatregelen om lekkage door sneeuw te voorkomen is het ook van belang om te kijken naar de dekking van de verzekering en hoe u werkelijk de juiste vergoeding voor deze vervelende schade kunt ontvangen. Daarover zullen we het in dit artikel hebben.

Het korte verhaal

Waar gaat het over?

Lekkage door sneeuw

Belangrijke knelpunten

Dekking De juiste vergoeding

Benodigde verzekering

opstal- of inboedelverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
 • "Snel geregeld!"

  Professionele organisatie met oog en oor voor detail. Afhandeling van de waterschade was door de komst van Schadeoplossing snel geregeld. Dank voor de hulp.

  Een tevreden klant

 • "Gedaan waar jullie voor staan"

  Jullie hebben gedaan waar jullie voor staan. De consument staat bij jullie op nummer 1. Bedankt voor de hulp en afhandeling van onze case!

  Een tevreden klant

  Utrecht

 • "Een eerlijk bedrag"

  dankzij het team van Schadeoplossing Nederland, hebben wij een eerlijk bedrag mogen ontvangen. Wij zullen deze onderneming aan iedereen aanbevelen.

  Een tevreden klant

  Zuid-Holland

Hoe ontstaat lekkage door sneeuw?

Lekkage door sneeuw kan op verschillende manieren ontstaan. Een veelvoorkomende oorzaak is stuifsneeuw die onder de dakpannen terechtkomt. Stuifsneeuw is fijne sneeuw die door de wind kan worden opgepikt. Vervolgens kan deze onder de dakpannen worden geblazen. Deze sneeuw kan zich daar ophopen en op een gegeven moment gaan smelten. Het smeltende water sijpelt vervolgens door de dakconstructie en veroorzaakt zo lekkage.

IJs onder de dakpannen

Niet alleen stuifsneeuw, maar ook ijs onder de dakpannen is een veelvoorkomende oorzaak van lekkage. Wanneer regen onder de dakpannen terechtkomt en vervolgens bevriest, kan dit na het smelten leiden tot waterschade. Het water komt immers op plaatsen waar het niet behoord te zijn. Om lekkage door bevroren water onder de dakpannen te voorkomen is het belangrijk om eventuele beschadigingen aan de dakpannen snel te laten repareren, zodat er geen water onder de pannen kan komen.

Dakkapel lekkage door sneeuw

Wanneer de sneeuw op uw dakkapel begint te smelten is het erg belangrijk om alert te zijn op mogelijke lekkages. De combinatie van smeltwater en een mogelijk verstopte afvoer kan leiden tot lekkage van de dakkapel. U moet letten op vochtvlekken of druppels aan de binnenkant van de dakkapel.

Het probleem ontstaat vaak door een slechte isolatie of luchtstroming onder de sneeuwlaag. Hierdoor smelt de sneeuw van onderaf, wat de afvoer ervan lastig maakt. Soms kan het ijs zich ook vormen aan de rand van de dakkapel, wat bekend staat als ‘ijsdammen’, waardoor smeltwater terug uw dakkapel in kan sijpelen.

Het is belangrijk dat uw dakkapel goed is geïsoleerd en voorzien van een goed systeem voor waterafvoer om dergelijke lekkages te voorkomen. Regelmatige inspecties van zowel de binnen- als buitenkant na zware sneeuwval kunnen vroegtijdig problemen signaleren en grotere schades voorkomen.

Onze contra-expertise helpt met het vergoeden van uw waterschade

Heeft u te maken met lekkage door smeltend sneeuw of ijs en als gevolg daarvan waterschade aan uw bezittingen? Dan kan het indienen van een schadeclaim bij uw verzekering een moeilijk proces zijn. Daarom kan het verstandig zijn om onze hulp in te schakelen. Wij kunnen u helpen met onze contra-expertise.

Onze contra-expertise helpt u bij het vaststellen van de werkelijke omvang van de waterschade als gevolg van lekkage door sneeuw. Wij zijn op de hoogte van de polisvoorwaarden van uw verzekering en kunnen namens u in gesprek gaan met uw verzekeraar. Daarbij stellen wij natuurlijk uw belangen voorop.

Wij zullen u bijstaan en onderhandelen met uw verzekeraar om ervoor te zorgen dat u een eerlijke vergoeding ontvangt voor de geleden waterschade. Wij zullen uw belangen behartigen en ervoor zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft volgens uw polisvoorwaarden.

Wanneer ben ik verzekerd voor lekkage door sneeuw?

De opstalverzekering bij lekkage door sneeuw

Bij het ervaren van lekkage door sneeuw is het belangrijk om te weten of u hiervoor verzekerd bent. In de meeste gevallen dekt de opstalverzekering de gevolgschade aan de structuur van uw huis, ook als dit is veroorzaakt door stuifsneeuw onder de pannen. Dit betekent dat als er lekkage optreedt als gevolg van het binnendringen van sneeuw de kosten voor de gevolgschade gedekt zullen worden. De reparatiekosten zult u zelf moeten betalen. Dit heeft namelijk te maken met het onderhoud van het huis. Omdat geen verzekeraar hetzelfde is, raden wij u aan om nog wel uw polisvoorwaarden hierop te controleren.

De inboedelverzekering bij lekkage door sneeuw

Wat betreft de inboedelverzekering …deze dekt doorgaans de schade aan uw persoonlijke bezittingen als gevolg van lekkage door sneeuw. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als uw meubels of elektronica beschadigd raken door water dat door het dak sijpelt. Controleer altijd bij uw eigen verzekering of er uitsluitsels aanwezig zijn in de polisvoorwaarden omtrent smeltend sneeuwwater.

Houd er rekening mee dat sommige verzekeraars mogelijk een eigen risico hanteren. Controleer uw polis op eventuele eigen risico’s.

Met onze contra-expertise heeft u de beste kans om een schade door sneeuw of ijs succesvol af te ronden met een juiste vergoeding. Neem vandaag nog contact met ons op en laat u kosteloos bijstaan.

Dit zijn de ervaringen van klanten

 • "Het beste wat ik heb kunnen doen"

  Wij hadden waterschade aan het toilet, na een geschil met de expert nam ik contact op met Schadeoplossing. Dat is het beste wat ik heb kunnen doen. Wat werd ik fijn geholpen en wat had ik het bij het goede eind dat het niet goed voelde bij de eerste expert. Alles is perfect geregeld.

  Een tevreden klant

 • "Ik kan dit iedereen aanbevelen"

  Na een lekkage kreeg ik bezoek van de verzekeringsexpert. Deze man deed mij een voorstel waar ik geen goed gevoel bij had. Daarna heb ik contact opgenomen met Schadeoplossing Nederland. Zij kwamen bij mij thuis naar de schade kijken. Hij schreef een rapport en nam contact op met de expert van de verzekering. Nu ben ik wel tevreden met de afhandeling vastgelegd in de akte van taxatie. Ik kan dit iedereen aanbevelen.

  Een tevreden klant

Deel deze informatie!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade