Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen

Schade uitgelicht

Brand door de houtkachel

Brand door de houtkachel

De houtkachel geeft een fijne warmte af en brengt flink wat gezelligheid in de kamer. Dat is een belangrijk voordeel van een houtkachel, maar er zijn ook nadelen. Er kan namelijk brand ontstaan wanneer slecht of geen onderhoud wordt gepleegd aan de houtkachel en het rookkanaal. Soms is het niet helemaal duidelijk waardoor er brand door de houtkachel ontstaat, zoals in onderstaande situatie het geval is. Helaas kan zo’n brand ingrijpende gevolgen hebben die soms nog jaren doorwerken.

Gewekt door de buren

Maassluis – Het was 6 november 2021. Een stel grootouders gaat naar hun dochter toe, om daar de feestelijke verjaardag van hun kleinzoon te vieren. Tegen 21.00 uur nemen ze afscheid en gaan terug naar huis. Bij thuiskomst voelt het wat fris en klam aan in huis, waardoor ze besluiten de houtkachel nog even op te stoken.

Na wat opgewarmd te zijn en een laatste drankje gedronken te hebben gaat het echtpaar naar boven. Tijd voor een goede nachtrust. Hun slaap wordt een uur later abrupt verstoord door schreeuwende buren, die op de deur bonzen en hard aanbellen: BRAND!! Gelukkig kwamen deze buren op tijd in actie. Daardoor kon dit echtpaar het huis op tijd verlaten. De brandweer heeft de brand geblust, maar een groot deel van het huis is door de vlammen verwoest.

Onze hulp gevonden via het internet

Na een korte speurtocht op internet kwam het echtpaar ons tegen en zij namen contact op. Wij hebben uitgelegd wat wij voor hen konden betekenen in deze specifieke situatie. Als eerste zijn wij aan de slag gegaan met contra-expertise. Daarna hebben wij voor hen het volledige herstel van de brandschade gecoördineerd. Deze mensen hebben hierdoor slechts één aanspreekpunt voor alle vragen rondom hun brandschade; heel handig.

Brandschade die is veroorzaakt door de houtkachel

afb. 1 Brandschade die is veroorzaakt door de houtkachel.

De zolder is door de brand een grote ravage.

afb. 2 De zolder is door de brand een grote ravage.

Brand door de houtkachel heeft vaak enorme gevolgen.

afb. 3 Brand door de houtkachel heeft vaak enorme gevolgen.

Ook de trap is volledig afgebrand.

afb. 4 Ook de trap is volledig afgebrand.

Rook en roet in de badkamer.

afb. 5 Rook en roet in de badkamer.

Rook en roet in de badkamer.

afb. 6 Ook de woonkamer zat vol met rook en roet.

 • Volle tevredenheid afgehandeld

  "Volle tevredenheid afgehandeld"

  In de nachtelijke uren is er bij ons brand ontstaan. De volgende morgen contact opgenomen met Schadeoplossing Nederland en na 2 uur was de expert bij ons aanwezig. Duidelijke uitleg gekregen wat het vervolg zou zijn. Daarna is alles goed, snel en tot volle tevredenheid afgehandeld.

  Dhr. F. van Wetering

  Zuid-Holland

 • Sloeg gelijk de spijker op z’n kop

  "Sloeg gelijk de spijker op z’n kop"

  dikke 5 sterren voor Schadeoplossing Nederland! 4oktober begon bij ons de ellende ...brand. Al snel kwam er een schoonmaak team en de verzekeringsexpert. In eerste instantie denk je nou dat gaat lekker vlot allemaal. Gelukkig belde daar schadeoplossing Nederland en had ik een hele lieve vrouw aan de telefoon. Ze sloeg gelijk de spijker op z'n kop. Wie, wat, hoe, wanneer enz. Nou idd wat te doen na een brand, ik had geen idee in ieder geval... De dag erna kwam gelijk iemand langs en ben blij toe!... M'n huis is weer een plaatje geworden en we kijken er naar uit om er weer zo snel mogelijk te gaan wonen.

  Mevr. A. den Tuinder

Deel deze informatie!

 • Echt een steun voor ons geweest

  "Echt een steun voor ons geweest"

  In de nachtelijke uren is er bij ons brand ontstaan. De volgende morgen contact opgenomen met Schadeoplossing Nederland en na 2 uur was de contra-expert bij ons aanwezig. We hebben duidelijke uitleg gekregen wat het vervolg zou zijn. Daarna is alles door Schadeoplossing Nederland goed, snel en tot volle tevredenheid afgehandeld. In een tijd van radeloosheid, want opeens zit je in een soort verschrikkelijke nachtmerrie, echt een steun voor ons geweest. Van ons krijgt hij de maximale 5 sterren.

  Fam. van Wetering

  Zuid-Holland

35+ Tips bij brand checklist

35+ tips om brand te voorkomen

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade