Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen bij uw brand in Rotterdam?

Schade uitgelicht

Brand door de houtkachel

Brand door de houtkachel

De houtkachel geeft een fijne warmte af en brengt flink wat gezelligheid in de kamer. Dat is een belangrijk voordeel van een houtkachel, maar er zijn ook nadelen. Er kan namelijk brand ontstaan wanneer slecht of geen onderhoud wordt gepleegd aan de houtkachel en het rookkanaal. Soms is het niet helemaal duidelijk waardoor er brand door de houtkachel ontstaat, zoals in onderstaande situatie het geval is. Helaas kan zo’n brand ingrijpende gevolgen hebben die soms nog jaren doorwerken.

Gewekt door de buren

Maassluis – Het was 6 november 2021. Een stel grootouders gaat naar hun dochter toe, om daar de feestelijke verjaardag van hun kleinzoon te vieren. Tegen 21.00 uur nemen ze afscheid en gaan terug naar huis. Bij thuiskomst voelt het wat fris en klam aan in huis, waardoor ze besluiten de houtkachel nog even op te stoken.

Na wat opgewarmd te zijn en een laatste drankje gedronken te hebben gaat het echtpaar naar boven. Tijd voor een goede nachtrust. Hun slaap wordt een uur later abrupt verstoord door schreeuwende buren, die op de deur bonzen en hard aanbellen: BRAND!! Gelukkig kwamen deze buren op tijd in actie. Daardoor kon dit echtpaar het huis op tijd verlaten. De brandweer heeft de brand geblust, maar een groot deel van het huis is door de vlammen verwoest.

Onze hulp gevonden via het internet

Na een korte speurtocht op internet kwam het echtpaar ons tegen en zij namen contact op. Wij hebben uitgelegd wat wij voor hen konden betekenen in deze specifieke situatie. Als eerste zijn wij aan de slag gegaan met contra-expertise. Daarna hebben wij voor hen het volledige herstel van de brandschade gecoördineerd. Deze mensen hebben hierdoor slechts één aanspreekpunt voor alle vragen rondom hun brandschade; heel handig.

Brandschade die is veroorzaakt door de houtkachel

afb. 1 Brandschade die is veroorzaakt door de houtkachel.

De zolder is door de brand een grote ravage.

afb. 2 De zolder is door de brand een grote ravage.

Brand door de houtkachel heeft vaak enorme gevolgen.

afb. 3 Brand door de houtkachel heeft vaak enorme gevolgen.

Ook de trap is volledig afgebrand.

afb. 4 Ook de trap is volledig afgebrand.

Rook en roet in de badkamer.

afb. 5 Rook en roet in de badkamer.

Rook en roet in de badkamer.

afb. 6 Ook de woonkamer zat vol met rook en roet.

 • "Dikke 5 sterren"

  Door brand in onze woning kregen wij een schade-expert vanuit onze verzekering toegewezen. Uiteraard konden wij hiervan niet het hele huis opnieuw inrichten. Door de hulp van Schadeoplossing kunnen wij dit nu wel. Wij zijn enorm dankbaar voor hun inzet, in deze voor ons moeilijke tijd. Dikke 5 sterren voor jullie!

  Een tevreden klant

 • "Bedankt voor alles"

  ik heb op 30 nov. brand gehad en wist niet wat te doen, gelukkig nam Schadeoplossing contact met mij op en hebben alles overgenomen voor me, van spullen die brand overleeft hadden opslaan/reinigen/terugplaatsen tot de betaling van de verzekering en voorschotten voor alles wat ik kwijt was. Dit was een traumatische ervaring en ook bij verdrietige gesprekken om de kleinste dingen was er vriendelijkheid, begrip en geduld. Niet wetende wat er op je af komt als zoiets gebeurd. Ik ben 2 maanden het huis uit geweest en had het niet alleen kunnen regelen. De geruststelling dat ik ook nog mag bellen bij vragen achteraf is super. ik ben jullie allemaal erg dankbaar, iedereen heeft mij met zijn eigen taken geholpen en nooit een negatieve tegenreactie gehad. Heel erg bedankt voor alles.

  Een tevreden klant

Deel deze informatie!

 • "Veel hoger dan verwacht"

  Na een keukenbrand bij ons thuis werd ik de volgende dag gebeld door Schadeoplossing Nederland. Een contra-expert is toen langsgekomen om het een en ander voor mij te regelen. Het belangrijke bij een expert is dat hij altijd bereikbaar is als je hem nodig hebt, zo niet dan belt hij altijd terug. De expert die mijn verzekering had gestuurd was ook geen slechte maar als hij zegt dat hij mij terug gaat bellen en ik moet daar twee dagen op wachten dan is het voor mij klaar. Schadeoplossing bedankt wat jullie allemaal voor ons hebben gedaan en wat betreft het bedrag dat mijn verzekering heeft uitgekeerd, dankzij jullie was dat veel hoger dan wij hadden verwacht.

  Een tevreden klant

  Zuid-Holland

35+ Tips bij brand checklist

35+ tips om brand te voorkomen

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade