Home > Lekkage > Waterlekkage

Waterlekkage

Waterlekkage

Het zal u maar gebeuren, waterlekkage in huis! In dat geval is het belangrijk om de oorzaak van de waterlekkage zo snel mogelijk op te sporen en (indien mogelijk) de schade zoveel mogelijk te beperken. Dat is niet alleen prettig voor u, maar het is ook een verplichting vanuit uw verzekering. Waterlekkage kan namelijk voor veel materiële schade zorgen. Het is dan een geruststellende gedachte dat u hiervoor een verzekering heeft afgesloten. Gelukkig hebben de meeste Nederlanders een dekking met de inboedelverzekering én een opstalverzekering. Dat biedt een stuk zekerheid voor het geval dat er waterschade in of aan uw pand ontstaat.

Het korte verhaal

Veelvoorkomende oorzaken

Woningbrand

Belangrijke knelpunten

Dekking

Lage vergoeding

Benodigde verzekering

Inboedel- of opstalverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
 • Eerlijk advies

  "Eerlijk advies"

  De mensen van Schadeoplossing Nederland zijn vakkundig. Ze kunnen goed de schade in kaart brengen en geven eerlijk advies. Tevens zorgen zij voor een snelle afhandeling met de verzekeraar.

  Dhr. R. ter Beek

  Overijssel

 • Wist er veel meer uit te halen

  "Wist er veel meer uit te halen"

  8 mei een inbraak gehad. De verzekeringsmaatschappij kwam met een “fooi” als uitbetaling. Schadeoplossing wist er veel meer uit te halen. Enorm bedankt! Ik zou jullie aan iedereen aanraden!!!

  Mevr. M. Schaart

 • Onrecht is recht gezet

  "Onrecht is recht gezet"

  Wij zijn blij dat we Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld. Voor dit werden we maar aan het lijntje gehouden door bepaalde partijen. Toen we in contact met Schadeoplossing Nederland kwamen is ons alles uit handen genomen en hebben ze het tot een goed einde weten te brengen. Wij zijn zeer tevreden met het eind resultaat!

  Mevr. N Tichem

  Zuid-Holland

Waterlekkage opsporen

Bij een grote waterlekkage ziet u bijna direct waar de oorzaak zit; van daaruit stroomt het water binnen. Het opsporen van de waterlekkage is dan ook geen probleem. Soms gaat het allemaal niet zo snel, en ontstaat de schade pas na verloop van tijd. Hierdoor kan het opsporen van de waterlekkage een stuk lastiger zijn. Zo kan een lekkage die aan de voorkant van uw huis begint, misschien pas aan de achterkant van uw huis zichtbaar zijn. Het water kan die afstand hebben overbrugd, zonder dat u daar iets van gemerkt heeft.

Moet u het hele plafond of de complete vloer dan maar openbreken, in de hoop dat u de lekkage kunt vinden? Dit richt naar alle waarschijnlijkheid nog veel meer schade aan. Gelukkig zijn er methodes en apparatuur ontwikkeld om lekkages op te sporen, zonder overmatig hakken en breken. Door middel van speciale apparatuur, zoals de warmtebeeldcamera, kan een lekkage snel worden opgespoord. Lekdetectiebedrijven beschikken over deze apparatuur. Tip: breng uw verzekering er van tevoren wel van op de hoogte dat u een lekdetectie wilt laten uitvoeren. Vraag daarbij expliciet na of deze kosten worden vergoed. Normaal gesproken zal uw verzekeraar deze kosten vergoeden.

Uw verzekering en waterlekkage

Er zijn veel verschillende oorzaken van schade door waterlekkage. De ene oorzaak wordt wel gedekt door uw verzekering, de andere oorzaak niet. Wij geven u hieronder een beknopte lijst met gedekte oorzaken en niet-gedekte oorzaken.

Kitranden/kitnaden

Kapotte of slechte kitranden of kitnaden zijn een veel voorkomende oorzaak van waterlekkage. In het verleden waren er verzekeringen die hier wel dekking voor boden, maar die tijd is voorbij. Alle verzekeraars bieden géén dekking meer voor ontstane waterlekkage door slechte kitranden of kitnaden.

Let op: zegt uw verzekeraar dat de kitranden de oorzaak zijn van de waterlekkage, maar bent u het daar niet mee eens? Wellicht kan onze contra-expert uitkomst bieden. Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op.

Achterstallig onderhoud

Schade die is ontstaan doordat een waterlekkage te maken zou kunnen hebben met achterstallig onderhoud, is niet gedekt. De vraag is dan: wás er wel daadwerkelijk sprake van achterstallig onderhoud? Onze contra-expert kan u daar uitsluitsel over geven.

Nalatigheid

Wanneer schade is ontstaan door nalatigheid, is er ook geen dekking. Voorbeeld: stel, u gaat boodschappen doen, maar u heeft thuis uw slaapkamerraam open laten staan. Het gaat echter onverwacht regenen, waardoor de regen bij uw kamer naar binnen slaat. Daardoor ontstaat waterschade. De verzekeringsmaatschappij merkt dit aan als nalatigheid; u had voor vertrek immers nog het weerbericht kunnen checken en het raam kunnen sluiten.

Daken en dakgoten

Wanneer schade is ontstaan doordat uw dak of dakgoot is gaan lekken, is er wél sprake van dekking vanuit uw verzekering. Let er wel op dat de vergoeding past bij de schade. Zeker weten of u de juiste en eerlijke vergoeding ontvangt? Neem dan contact op met onze contra-expert.

Schade door de buren

Als u waterschade heeft opgelopen door bijvoorbeeld het blussen van een brand bij de buren, hangt het erg van de situatie af of uw schade wel gedekt is. Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Wanneer de schade niet gedekt wordt, kunt u proberen de schade te verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van uw buren. Lees hier meer over in ons artikel: Brand bij de buren.

Waterlekkage voorkomen

Er zijn verschillende manieren om waterlekkage te voorkomen. U kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat het onderhoud van uw daken en goten altijd goed op orde is. Ditzelfde geldt voor de kitranden in (onder andere) uw badkamer of keuken.

Soms komt waterlekkage vanuit een niet direct verwachte hoek, zoals een lekkende vaatwasser of wasmachine. U kunt hier grote schade voorkomen, door gebruik te maken van een lekkagemelder of watersensor. Deze kunt u op de grond plaatsen bij de betreffende apparaten. Zodra er water gedetecteerd wordt, slaat de sensor alarm. U kunt bij bepaalde modellen zelfs een melding op uw telefoon ontvangen. Heel handig – en de eenmalige uitgaven voor deze sensoren heeft u zo terugverdiend, als het een keer misgaat.

Waterlekkage? Schakel een onafhankelijke expert in

We hebben het tussendoor al aangegeven: schakel bij waterlekkage een onafhankelijke expert in. Wij kunnen zo’n onafhankelijke expert naar u toe sturen, de zogeheten contra-expert. Onze contra-expert bekijkt de schade op dezelfde manier als de schade-expert van de verzekeringsmaatschappij, maar het grote verschil tussen beiden is dat een contra-expert onafhankelijk en objectief naar de schade kijkt.

Contra-experts werken niet voor een verzekeraar, maar voor een expertisebureau. Dit betekent dat hun salaris niet betaald wordt door een verzekeringsmaatschappij. Onze contra-expert kan uw schade dus eerlijk en objectief beoordelen. Dat is een groot voordeel voor u! Waarom? Omdat u hierdoor een aanzienlijk hogere vergoeding kunt ontvangen voor uw schade. Een vergoeding die eerlijk is en juist.

Bel 088 – 888 5000 voor goede hulp bij de vergoeding voor uw waterlekkage.

 • Naar onze tevredenheid

  "Naar onze tevredenheid"

  Wij hadden behoorlijke waterschade door een lekkage in de badkamer. Na flink wat hak en breekwerk, werd aan ons door de verzekering een nogal discutabel laag bedrag aangeboden. Wij hebben toen Schadeoplossing Nederland ingeschakeld en zijn bijgestaan de contra-expert welke ons op een zeer vriendelijke, vakbekwame en pro-actieve manier heeft geholpen. Door zijn inzet heeft de verzekering uiteindelijk op vrij korte termijn naar onze tevredenheid uitgekeerd.

  Dhr. W. Kempers

  Limburg

 • Top bedrijf

  "Top bedrijf"

  We hadden in onze huiskamer lekkage door de buren en mijn verzekeraar had een expertisebureau ingeschakeld. Na wekenlang in gesprek geweest te zijn met onze verzekering en hun schade-expert betreffende de hoogte van de schade adviseerden zij ons om een contra-expert in te schakelen, omdat ook zij niet verder met deze man kwamen. Na even googelen en de goede reviews te hebben gelezen, contact opgenomen met Schadeoplossing Nederland. Zij stelden ons gelijk gerust en na de intake en de benodigde papieren nam Schadeoplossing alles van ons over. We kregen een contra-expert, een aardige man met veel kennis omtrent Schade oplossingen, echt een topper! Deze heeft tijdens zijn bezoek met een andere schade-expert bij ons thuis een overeenstemming over de schade bereikt waar we zeer blij mee zijn. Ik kan iedereen Schadeoplossing Nederland aanraden. Top bedrijf met TOP medewerkers, bedankt!

  Mevr. I. Kool

Deel deze informatie!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade