Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen

Zo ontvangt u de juiste vergoeding

Waterlekkage

Het zal u maar gebeuren, waterlekkage in huis! In dat geval is het belangrijk om de oorzaak van de waterlekkage zo snel mogelijk op te sporen en (indien mogelijk) de schade zoveel mogelijk te beperken. Dat is niet alleen prettig voor u, maar het is ook een verplichting vanuit uw verzekering. Waterlekkage kan namelijk voor veel materiële schade zorgen. Het is dan een geruststellende gedachte dat u hiervoor een verzekering heeft afgesloten. Gelukkig hebben de meeste Nederlanders een dekking met de inboedelverzekering én een opstalverzekering. Dat biedt een stuk zekerheid voor het geval dat er waterschade in of aan uw pand ontstaat.

Waterlekkage opsporen

Bij een grote waterlekkage ziet u bijna direct waar de oorzaak zit; van daaruit stroomt het water binnen. Het opsporen van de waterlekkage is dan ook geen probleem. Soms gaat het allemaal niet zo snel, en ontstaat de schade pas na verloop van tijd. Hierdoor kan het opsporen van de waterlekkage een stuk lastiger zijn. Zo kan een lekkage die aan de voorkant van uw huis begint, misschien pas aan de achterkant van uw huis zichtbaar zijn. Het water kan die afstand hebben overbrugd, zonder dat u daar iets van gemerkt heeft.

Moet u het hele plafond of de complete vloer dan maar openbreken, in de hoop dat u de lekkage kunt vinden? Dit richt naar alle waarschijnlijkheid nog veel meer schade aan. Gelukkig zijn er methodes en apparatuur ontwikkeld om lekkages op te sporen, zonder overmatig hakken en breken. Door middel van speciale apparatuur, zoals de warmtebeeldcamera, kan een lekkage snel worden opgespoord. Lekdetectiebedrijven beschikken over deze apparatuur. Tip: breng uw verzekering er van tevoren wel van op de hoogte dat u een lekdetectie wilt laten uitvoeren. Vraag daarbij expliciet na of deze kosten worden vergoed. Normaal gesproken zal uw verzekeraar deze kosten vergoeden.

Een waterlekkage kunt u eenvoudig en snel laten opsporen door een lekdetectie bedrijf. Zij gebruiken hiervoor een infrarood warmtecamera.

afb. 1 Een waterlekkage kunt u eenvoudig en snel laten opsporen door een lekdetectie bedrijf. Zij gebruiken hiervoor een infrarood warmtecamera.

Uw verzekering en waterlekkage

Er zijn veel verschillende oorzaken van schade door waterlekkage. De ene oorzaak wordt wel gedekt door uw verzekering, de andere oorzaak niet. Wij geven u hieronder een beknopte lijst met gedekte oorzaken en niet-gedekte oorzaken.

Kitranden/kitnaden

Kapotte of slechte kitranden of kitnaden zijn een veel voorkomende oorzaak van waterlekkage. In het verleden waren er verzekeringen die hier wel dekking voor boden, maar die tijd is voorbij. Alle verzekeraars bieden géén dekking meer voor ontstane waterlekkage door slechte kitranden of kitnaden.

Let op: zegt uw verzekeraar dat de kitranden de oorzaak zijn van de waterlekkage, maar bent u het daar niet mee eens? Wellicht kan onze contra-expert uitkomst bieden. Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op.

Achterstallig onderhoud

Schade die is ontstaan doordat een waterlekkage te maken zou kunnen hebben met achterstallig onderhoud, is niet gedekt. De vraag is dan: wás er wel daadwerkelijk sprake van achterstallig onderhoud? Onze contra-expert kan u daar uitsluitsel over geven.

Nalatigheid

Wanneer schade is ontstaan door nalatigheid, is er ook geen dekking. Voorbeeld: stel, u gaat boodschappen doen, maar u heeft thuis uw slaapkamerraam open laten staan. Het gaat echter onverwacht regenen, waardoor de regen bij uw kamer naar binnen slaat. Daardoor ontstaat waterschade. De verzekeringsmaatschappij merkt dit aan als nalatigheid; u had voor vertrek immers nog het weerbericht kunnen checken en het raam kunnen sluiten.

Daken en dakgoten

Wanneer schade is ontstaan doordat uw dak of dakgoot is gaan lekken, is er wél sprake van dekking vanuit uw verzekering. Let er wel op dat de vergoeding past bij de schade. Zeker weten of u de juiste en eerlijke vergoeding ontvangt? Neem dan contact op met onze contra-expert.

Schade door de buren

Als u waterschade heeft opgelopen door bijvoorbeeld het blussen van een brand bij de buren, hangt het erg van de situatie af of uw schade wel gedekt is. Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Wanneer de schade niet gedekt wordt, kunt u proberen de schade te verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van uw buren. Lees hier meer over in ons artikel: Brand bij de buren.

Waterlekkage voorkomen

Er zijn verschillende manieren om waterlekkage te voorkomen. U kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat het onderhoud van uw daken en goten altijd goed op orde is. Ditzelfde geldt voor de kitranden in (onder andere) uw badkamer of keuken.

Soms komt waterlekkage vanuit een niet direct verwachte hoek, zoals een lekkende vaatwasser of wasmachine. U kunt hier grote schade voorkomen, door gebruik te maken van een lekkagemelder of watersensor. Deze kunt u op de grond plaatsen bij de betreffende apparaten. Zodra er water gedetecteerd wordt, slaat de sensor alarm. U kunt bij bepaalde modellen zelfs een melding op uw telefoon ontvangen. Heel handig – en de eenmalige uitgaven voor deze sensoren heeft u zo terugverdiend, als het een keer misgaat.

Waterlekkage? Schakel een onafhankelijke expert in

We hebben het tussendoor al aangegeven: schakel bij waterlekkage een onafhankelijke expert in. Wij kunnen zo’n onafhankelijke expert naar u toe sturen, de zogeheten contra-expert. Onze contra-expert bekijkt de schade op dezelfde manier als de schade-expert van de verzekeringsmaatschappij, maar het grote verschil tussen beiden is dat een contra-expert onafhankelijk en objectief naar de schade kijkt.

Contra-experts werken niet voor een verzekeraar, maar voor een expertisebureau. Dit betekent dat hun salaris niet betaald wordt door een verzekeringsmaatschappij. Onze contra-expert kan uw schade dus eerlijk en objectief beoordelen. Dat is een groot voordeel voor u! Waarom? Omdat u hierdoor een aanzienlijk hogere vergoeding kunt ontvangen voor uw schade. Een vergoeding die eerlijk is en juist.

Bel 088 – 888 5000 voor goede hulp bij de vergoeding voor uw waterlekkage.

 • Hartstikke tevreden

  "Hartstikke tevreden"

  Schadeoplossing Nederland heeft mij uitstekend geholpen. Nadat mijn riolering was overgelopen en woning onbewoonbaar was geworden. De contra-expert was snel lang geweest en heeft de schade opgepakt. Hartstikke tevreden.

  Dhr. P. Seop

 • Naar onze tevredenheid

  "Naar onze tevredenheid"

  Wij hadden behoorlijke waterschade door een lekkage in de badkamer. Na flink wat hak en breekwerk, werd aan ons door de verzekering een nogal discutabel laag bedrag aangeboden. Wij hebben toen Schadeoplossing Nederland ingeschakeld en zijn bijgestaan de contra-expert welke ons op een zeer vriendelijke, vakbekwame en pro-actieve manier heeft geholpen. Door zijn inzet heeft de verzekering uiteindelijk op vrij korte termijn naar onze tevredenheid uitgekeerd.

  Dhr. W. Kempers

  Limburg

Deel deze informatie!

 • Eén aanspreekpunt

  "Eén aanspreekpunt"

  Door toeval kwamen we terecht bij Schadeoplossing Nederland B.V. – contra-expertise bij schade. Na een enorme waterschade in ons appartement waren we op zoek naar informatie over parket verwijderen etc. Wij hadden geen conflict met onze verzekerings-expert, maar waren wel overweldigd door de impact en kosten van onze schade.

  Na een telefoontje met Schadeoplossing bleek dat ze ons ook van dienst konden zijn zonder dat er een conflict was. Contra-expertise is een recht en de kosten van hun dienstverlening zouden gewoon bij de verzekeraar in rekening worden gebracht. Toen hebben we ze gevraagd te komen. Ze hebben ons begeleid en ondersteund in het proces van het goed inschatten en declareren van de schade. Ook bij praktische zorgen zoals de tijdelijke verhuizing/opslag van onze inboedel, drogen van het beton onder de parketvloer. En ook bij vragen zoals: gaat dit wel goed, wanneer moet dat, extra tegenvallers tijdens het proces.

  We hadden een aanspreekpunt en dat was heel erg fijn in deze voor ons stressvolle tijd. We zouden de diensten van Schadeoplossing aan iedereen aanraden die in een vergelijkbare situatie zit. (Grote schade waarvan je de impact en kosten niet goed kan overzien). Het heeft ons een hoop kosten bespaard, die de verzekeraar anders niet vergoed zou hebben en het heeft ons enorm gesteund/ontzorgd in een moeilijke tijd.

  Mevr. Silvia & Loes

  Zuid-Holland

Tips bij wateroverlast checklist

25+ Tips bij wateroverlast

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *

Liever een contactformulier om uw schade te melden? Klik hier.

Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade