Schade door verbouwing van de buren

U kunt er zelf niets aan doen, maar u heeft schade opgelopen door de verbouwing van uw buren. Dat kan in veel gevallen waterschade zijn, maar er kan ook schade zijn toegebracht aan ramen, kozijnen, muren en schuttingen. U weet dat de buren aansprakelijk zijn, maar hoe lost u dit op met de verzekering? Wanneer kunnen wij wat voor u betekenen met onze contra-expertise, en wanneer niet?

Schade door verbouwing van de buren

Uw verzekering aanspreken

In geval van schade aan uw woning door een verbouwing van uw buren, is het verstandig om ten eerste uw eigen verzekering aan te spreken. Voor schade aan muren, plafonds en vloeren dient u bij de opstalverzekering te zijn en voor schade aan de spullen in uw huis is er de inboedelverzekering. Deze laatste verzekering is overigens nooit verplicht.

Ik ben helemaal niet verzekerd

Heeft u geen opstal- en/of inboedelverzekering, maar heeft u wel schade door andermans verbouwing? Dan kunt u hen aansprakelijk stellen. Uw buren zullen dan hun aansprakelijkheidsverzekering moeten aanspreken. Er wordt dan wel gerekend met de dagwaarde en niet met de nieuwwaarde. Dit laatste zou wel het geval zijn geweest wanneer u zelf verzekerd was. Een eigen verzekering aanspreken pakt in die zin altijd positiever uit. Zonder eigen verzekering kunt u ook geen gebruik maken van onze contra-expertise.

 • Geen aansprakelijkheidskwesties

  Wij kunnen u niet helpen met aansprakelijkheidskwesties. Bent u verzekerd voor de schade en verhaalt u de schade op uw eigen verzekering? Pas dán kunnen wij u helpen met het maximaliseren van de vergoeding voor uw schade. In bijna alle gevallen valt een vergoeding voor de schade hoger uit met onze hulp.

Ik huur een woning

Wanneer u een woning huurt en u heeft schade aan uw opstal, dan dient u contact op te nemen met de verhuurder van de woning. Dit kan een particuliere verhuurder zijn, maar ook een woningbouwvereniging. Dit is de partij die verantwoordelijk is voor de opstalverzekering van uw woning. Zij zullen dan de schade met de verzekeraar moeten afwikkelen. U kunt uw verhuurder vragen om u op de hoogte te houden.

Mijn buren zijn helemaal niet verzekerd

Zijn uw buren niet verzekerd voor schade aan opstal of inboedel, of weigeren zij de schade te vergoeden – om wat voor reden dan ook? Dan wordt het een stuk lastiger om uw schade vergoed te krijgen. Indien u een rechtsbijstandsverzekering heeft, zou u deze verzekeraar kunnen inschakelen. Heeft u deze verzekering niet? Dan is het wellicht raadzaam om uw situatie voor te leggen aan het Juridisch Loket. Onze contra-expertise kan in zo’n situatie helaas ook niets voor u betekenen.

De verbouwing van de buren is door aannemers uitgevoerd

Als aannemers de verbouwing van het huis van uw buren hebben uitgevoerd, is de kans groot dat de aannemers aansprakelijk zijn voor uw schade. U kunt hen dan ook aansprakelijk stellen voor de schade die de verbouwing van uw buren heeft veroorzaakt. Wij kunnen u in dit proces helaas niet begeleiden.

De aangeboden vergoeding klopt niet

De beste weg is om de schade door de verbouwing van uw buren te regelen met uw eigen verzekeraar. Toch kan het ook dán voorkomen dat u niet geheel tevreden bent. Meestal gaat het dan over de vergoeding voor de schade. In veel situaties is deze vergoeding niet voldoende toereikend om de schade te herstellen. In zo’n situatie is het wél verstandig om onze contra-expertise in te schakelen. Wij helpen dan door uw schade onafhankelijk vast te stellen, en door met onze bevindingen in gesprek te gaan met uw verzekeraar. In bijna alle gevallen weten wij een hogere vergoeding voor de schade te realiseren, ongeacht welke schade uw buren hebben aangericht door de verbouwing.

De verzekeraar werkt niet mee

Ook in situaties dat de verzekeraar op andere manieren niet meewerkt met het vergoeden van de schade, kunnen wij u bijstaan met onze contra-expertise. Denk bijvoorbeeld aan communicatie die te wensen overlaat. Wanneer u ons inschakelt, regelen wij alles met uw verzekeraar. Zowel de communicatie als het papierwerk. Wij staan voor u klaar, kosteloos.

Ook in situaties dat de verzekeraar op andere manieren niet meewerkt met het vergoeden van de schade, kunnen wij u bijstaan met onze contra-expertise. Denk bijvoorbeeld aan communicatie die te wensen overlaat. Wanneer u ons inschakelt, regelen wij alles met uw verzekeraar. Zowel de communicatie als het papierwerk. Wij staan voor u klaar, kosteloos.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

Trustpilot reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Google reviewscore - Schadeoplossing Nederland
Facebook reviewscore - Schadeoplossing Nederland

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade