137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

Schade-expert: de 5 belangrijkste vragen

Wellicht heeft u schade opgelopen, of bent u van plan om het vak van schade-expert te gaan leren. In beide gevallen heeft u ongetwijfeld een aantal vragen. Hierna geven wij antwoord op vijf vragen waarvan wij denken dat u die graag beantwoord wilt zien. Wat doet een schade-expert en waar werkt hij of zij? Wanneer schakel je een schade-expert in – en wat kost dat dan? En welke soorten schade-experts zijn er eigenlijk?

Schade-expert: de 5 belangrijkste vragen

1. Wat doet een schade-expert?

Een schade-expert bekijkt de schade en stelt een rapport op: het schaderapport. In dit rapport neemt de schade-expert de reparatiekosten op, de nieuwwaarde en de dagwaarde. Dit laatste gebeurt aan de hand van afschrijvingslijsten. Daarna volgt een schade-uitkering, een schadeafwijzing of schadeherstel in opdracht van de verzekeraar. Het rapport van de schade-expert is hier leidend. Als ‘de gewone man’ of ‘de gewone vrouw’ kun je dit niet zomaar tegenspreken. Kunnen de schade-expert en de gedupeerde het niet met elkaar eens worden? In zo’n geval kan de gedupeerde gratis een contra-expert inschakelen.

2. Waar werkt een schade-expert?

Veel schade-experts zijn in dienst bij een verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er ook diverse schade-experts die hun diensten aanbieden als zzp’er. Zij laten zich dan inhuren door verzekeraars of gaan aan de slag bij een gespecialiseerd schade-expertisebureau. Een verzekeraar kan zo’n schade-expertisebureau inschakelen, wanneer het telefoontjes regent na flinke stormschade of overstromingen. Op die manier kunnen zij hun capaciteit opschalen.

3. Wanneer wordt een schade-expert ingeschakeld?

Een schade-expert wordt meestal ingeschakeld bij grotere schades. Wanneer u een schade meldt bij uw verzekeraar, bepalen zij of ze het nodig vinden dat er een schade-expert naar u toe komt. In het algemeen sturen zij de schade-expert alleen naar u toe wanneer het gaat om schades boven de € 750. Daarnaast komt er meestal ook een schade-expert langs als gemaakte foto’s of video’s van de schade het moeilijk maken om deze goed in te schatten.

4. Wat kost een schade-expert?

Als uw verzekeraar een schade-expert langs stuurt om de schade op te nemen, hoeft u daar niets voor te betalen. Uw verzekeraar moet immers de schade taxeren en een schaderapport opmaken, voordat ze besluiten welke schadevergoeding u krijgt. Maar wordt de schade op die manier wel voldoende objectief en onafhankelijk geïnventariseerd? De schade-expert werkt namelijk in dienst of in opdracht van uw verzekeraar. Een verzekeraar is gebaat bij een minimale schade-uitkering, terwijl ú gebaat bent bij een maximale schadevergoeding. Vindt u de aangekondigde schade-uitkering te laag? Of twijfelt u aan de objectiviteit van de schade-expert van uw verzekeraar? Schakel dan kosteloos een contra-expert in.

5. Welke soorten schade-experts zijn er?

Een schade-expert onderzoekt en taxeert een schade met een specifieke deskundigheid. Een schade-expert is daardoor ook meestal slechts gespecialiseerd in een of twee soorten schades. Zo zult u een in schade-expert die gespecialiseerd is in brandschade niet snel een letselschade zien beoordelen, maar wel een waterschade. Voor een letselschade is het bijvoorbeeld weer erg belangrijk dat de schade-expert veel van het menselijk lichaam afweet.

Kortom, er zijn veel verschillende soorten schade-expertises.

Zo bestaan er gespecialiseerde schade-experts voor:

 • brand, inbraak, storm, lekkage en- waterschade (opstal- en inboedelschade)
 • personenschade / Letselschade
 • bouwkundige schade
 • bedrijfsschade
 • agrarische schade
 • aardbevingsschade
 • milieuschade
 • aansprakelijkheidsschade

Zoals u ziet, is de diversiteit aan schade-experts groot. Het gespecialiseerde beroep van schade-expert wordt uitgevoerd door getrainde, ervaren mensen.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade