Wat is aansprakelijkheid? Wanneer bent u aansprakelijk?
  • Beoordeling van auteur
  • Beoordeeld 5 Sterren
  • 100%

  • Wat is aansprakelijkheid? Wanneer bent u aansprakelijk?
  • Beoordeeld door
  • Geplaatst op:
  • Laatst bewerkt op: 9 oktober 2019

Wat is
aansprakelijkheid?

De betekenis van aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid betekent het verantwoordelijk zijn voor de (vaak nadelige) gevolgen van een gebeurtenis. Wanneer men spreekt over aansprakelijkheid gaat het binnen de wereld van verzekeraars bijna altijd over schade. Iets of iemand is dan aansprakelijk of verantwoordelijk voor de schade.

Dekking tegen aansprakelijkheid

Degene die aansprakelijk is zal moeten zorgen dat de schade hersteld wordt. Degene kan daar bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering voor hebben afgesloten zodat er geen of minder aanspraak op eigen vermogen hoeft te worden gemaakt. Deze persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht.

Wanneer u aansprakelijk bent, dient u de schade te herstellen. U kunt dit echter afdekken met een aansprakelijkheidsverzekering.

afb. 1 Wanneer u aansprakelijk bent, dient u de schade te herstellen. U kunt dit echter deels afdekken met een aansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheid bij autoschade

In geval van aansprakelijkheid bij autoschade bestaat de WA-verzekering. Deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat de schade die u bij anderen hebt veroorzaakt gedekt is. In tegenstelling tot een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering, is de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor voertuigen wel verplicht.

Link naar deze pagina

kopiëren
Schadeoplossing Nederland helpt gedupeerden met schade. U kunt ons te allen tijde inschakelen of vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Vul onderstaand formulier in of bel 088 – 888 5000 voor raad en daad.

Ontvangt u de juiste vergoeding?

Binnen 24 uur een antwoord, helemaal vrijblijvend. Of bel: 088 – 888 5000

Of bel: 088 – 888 5000