Wat is aansprakelijkheid? Wanneer bent u aansprakelijk?
  • Beoordeling van auteur
  • Beoordeeld 5 Sterren
  • 100%

  • Wat is aansprakelijkheid? Wanneer bent u aansprakelijk?
  • Beoordeeld door
  • Geplaatst op:
  • Laatst bewerkt op: 27 augustus 2020

Wat is
aansprakelijkheid?

De betekenis van aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid staat voor het verantwoordelijk zijn voor de (vaak nadelige) gevolgen van een gebeurtenis. Wanneer men spreekt over aansprakelijkheid, gaat het binnen de verzekeringswereld bijna altijd over schade. Iets of iemand is dan aansprakelijk of verantwoordelijk voor de schade.

Dekking tegen aansprakelijkheid

Degene die aansprakelijk is, zal ervoor moeten zorgen dat de opgetreden schade hersteld wordt. Deze persoon kan daar bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering voor hebben afgesloten, zodat er geen (of minder) aanspraak hoeft te worden gemaakt op zijn of haar op eigen vermogen. Deze persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering is níet verplicht.

Wanneer u aansprakelijk bent, zult u de schade moeten herstellen. U kunt dit deels afdekken met een aansprakelijkheidsverzekering.

afb. 1 Wanneer u aansprakelijk bent, zult u de schade moeten herstellen. U kunt dit deels afdekken met een aansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheid bij autoschade

In geval van aansprakelijkheid bij autoschade bestaat de WA-verzekering. Deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat de schade gedekt is, die bij de andere partij is veroorzaakt. In tegenstelling tot een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering, is de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor voertuigen wél verplicht.

Extra expertise bij schade.

Oneens met uw verzekeraar over de uitkering van uw schade?
Wij helpen u graag verder.

Meer informatie

Ontvangt u de juiste vergoeding?

Ontvangt u
de juiste
vergoeding?

Binnen 24 uur een antwoord, helemaal vrijblijvend.

Of bel: 088 – 888 5000

Binnen 24 uur een antwoord, helemaal vrijblijvend.

Binnen 24 uur een antwoord, helemaal vrijblijvend.

Of bel: 088 – 888 5000

Of bel: 088 – 888 5000