Wat is
afschrijving?

Dit is afschrijving

Wanneer verzekeraars spreken over afschrijving, hebben zij het meestal over de waardevermindering van spullen naarmate de tijd vordert. Zij gebruiken hier de zogeheten afschrijvingslijsten voor. Wanneer er schade ontstaat, door bijvoorbeeld brand of water, wordt er dus rekening gehouden met de afschrijving van de spullen. Praktisch gezien betekent dit dat u steeds minder schadevergoeding ontvangt, naarmate uw spullen ouder worden.

Afschrijving is een waardevermindering van uw spullen. Aangezien de geboden schadevergoeding niet altijd even reëel is, raden wij u aan om ons als kosteloze contra-expert in te schakelen.

afb. 1 Afschrijving is een waardevermindering van uw spullen. Aangezien de geboden schadevergoeding niet altijd even reëel is, raden wij u aan om ons als kosteloze contra-expert in te schakelen.

Niet altijd even reëel!

Wie schade meldt bij zijn of haar verzekeraar, houdt niet altijd rekening met afschrijving. Daarom verwachten veel mensen ook vaak een hogere schadevergoeding dan het bedrag dat de verzekeraar wil uitkeren. Dit is zeker niet altijd onterecht! Desalniettemin gebeurt het regelmatig dat verzekeraars géén reële vergoedingen uitkeren. Dat kan voor u als verzekerde erg vervelend zijn, omdat u niet zonder dezelfde vervangende spullen kunt, of omdat noodzakelijke reparaties verricht moeten worden tegen een ‘nieuwprijs’. In zo’n geval doet u er verstandig aan om ons als contra-expert in te schakelen. Dit is voor u kosteloos.

Extra expertise bij schade.

Oneens met uw verzekeraar over de uitkering van uw schade?
Wij helpen u graag verder.

Meer informatie

Niet eens met uw verzekeraar?

Niet eens met uw verzekeraar?

Ontdek snel of u de juiste vergoeding ontvangt!

Of bel: 088 – 888 5000