Wat is een
brandverzekering?

Dit is een brandverzekering

Een brandverzekering wordt tegenwoordig ook wel een woonverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering of een combinatie van de laatste twee genoemd. Men is daarom met zo’n verzekering niet alleen gedekt tegen brand, maar ook tegen waterschade, stormschade en inbraakschade. De term ‘brandverzekering’ is inmiddels achterhaald in Nederland.

Ondanks dat de term ‘brandverzekering’ soms door verzekeraars wordt gebruikt als complete dekking van het huis, is het belangrijk om altijd goed na te gaan wat deze exacte dekking is. Hiervoor dient men de polisvoorwaarden na te lezen.
Elke verzekeraar verstaat net weer wat anders onder de term ‘brandverzekering’. Door te kiezen voor twee losse verzekeringen, de inboedel- en opstalverzekering, is er meestal sprake van een grotere dekking.

Zorg altijd dat u duidelijk voor ogen hebt wat uw brandschade verzekering dekt. Ga er nooit van uit dat deze dezelfde dekking heeft als twee losse verzekeringen.

afb. 1 Zorg altijd dat u duidelijk voor ogen hebt wat uw brandschade verzekering dekt. Ga er nooit van uit dat deze dezelfde dekking heeft als twee losse verzekeringen.

Link naar deze pagina

kopiëren
Schadeoplossing Nederland helpt gedupeerden met water-, brand-, inbraak- en stormschade. U kunt ons te allen tijde inschakelen of vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Vul onderstaand formulier in of bel 088 – 888 5000 voor raad en daad.

Ontvangt u de juiste vergoeding?

Binnen 24 uur een antwoord, helemaal vrijblijvend. Of bel: 088 – 888 5000

Of bel: 088 – 888 5000