Wat is een
brandverzekering?

Dit is een brandverzekering

Een brandverzekering wordt tegenwoordig ook wel een woonverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering of een combinatie van de laatste twee genoemd. Daarom bent u met zo’n verzekering niet alleen gedekt tegen brand, maar ook tegen waterschade, stormschade en inbraakschade. De term ‘brandverzekering’ is inmiddels achterhaald in Nederland.

Verzekeraars gebruiken soms de term ‘brandverzekering’ als ze het hebben over de complete dekking van een huis. Lees zelf echter altijd heel goed na wat de exacte dekking is. De beschrijving vindt u in de polisvoorwaarden.
Het is goed om te beseffen dat elke verzekeraar net weer wat anders verstaat onder de term ‘brandverzekering’. Als u kiest voor twee losse verzekeringen – de inboedelverzekering en de opstalverzekering – is er meestal sprake van een grotere dekking dan wanneer u deze verzekeringen als combinatie afsluit.

Zorg er altijd voor dat u duidelijk voor ogen heeft wat uw brandschadeverzekering dekt. Ga er nooit van uit dat deze dezelfde dekking biedt als twee losse verzekeringen.

afb. 1 Zorg er altijd voor dat u duidelijk voor ogen heeft wat uw brandschadeverzekering dekt. Ga er nooit van uit dat deze dezelfde dekking biedt als twee losse verzekeringen.

Extra expertise bij schade.

Oneens met uw verzekeraar over de uitkering van uw schade?
Wij helpen u graag verder.

Meer informatie

Niet eens met uw verzekeraar?

Niet eens met uw verzekeraar?

Ontdek snel of u de juiste vergoeding ontvangt!

Of bel: 088 – 888 5000