Wat is
een claim?

Dit is een claim

Een claim is datgene wat iemand opeist. Men kan bij een verzekeraar een schade claimen. Dit is een verzoek om een schade te vergoeden. Voorwaarden om de claim geldig te verklaren zijn onder andere de polisvoorwaarden en de eventuele toekenning door de schade expert door middel van een schade-inventarisatie. De schade expert wordt niet altijd betrokken bij een claim: dit is afhankelijk van hoe groot de schade is. De verzekeraar maakt daar zelf keuzes in.

Een claim voor de opstalverzekering. U kunt deze schade niet claimen op bijvoorbeeld de inboedelverzekering omdat er andere polisvoorwaarden gelden.

afb. 1 Een claim voor de opstalverzekering. U kunt deze schade niet claimen op bijvoorbeeld de inboedelverzekering omdat er andere polisvoorwaarden gelden.

Link naar deze pagina

kopiëren
Schadeoplossing Nederland helpt gedupeerden met water-, brand-, inbraak- en stormschade. U kunt ons te allen tijde inschakelen of vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Vul onderstaand formulier in of bel 088 – 888 5000 voor raad en daad.

Ontvangt u de juiste vergoeding?

Binnen 24 uur een antwoord, helemaal vrijblijvend. Of bel: 088 – 888 5000

Of bel: 088 – 888 5000