Wat is een inboedelverzekering en wat is de waarde van uw spullen?
  • Beoordeling van auteur
  • Beoordeeld 5 Sterren
  • 100%

  • Wat is een inboedelverzekering en wat is de waarde van uw spullen?
  • Beoordeeld door
  • Geplaatst op:
  • Laatst bewerkt op: 14 oktober 2019

Wat is een
inboedelverzekering?

Dit is een inboedelverzekering

Allereerst is het belangrijk om te weten wat ‘de inboedel’ is: dit zijn alle losse spullen in huis. Hierbij kunt u denken aan de meubels, electronica, sieraden etc. Let op; ook laminaat en behang valt onder de inboedel. Een inboedelverzekering dekt deze spullen bij verlies. Dit verlies kan ontstaan door brandschade, waterschade of wanneer er is ingebroken. De inboedelverzekering valt onder de zogenoemde brandverzekering. U kunt door deze verzekering een bedrag ontvangen ter compensatie van uw verlies. De inboedelverzekering is niet verplicht maar wij raden sterk aan om deze wel af te sluiten.

De waarde van uw spullen bijhouden

Wanneer u een inboedelverzekering hebt afgesloten, is het verstandig om eens in de zoveel tijd te kijken of de waarde van uw inboedel nog past bij de dekking van uw verzekering. Weet u niet zeker wat de waarde is van uw inboedel? Vul dan de inboedelwaardemeter in om een beter inzicht te krijgen.

De keuken valt onder de opstalverzekering omdat deze nagelvast is gemaakt. De losse spullen vallen onder de inboedelverzekering.

afb. 1 De keuken valt onder de opstalverzekering omdat deze nagelvast is gemaakt. De losse spullen vallen onder de inboedelverzekering.

Discussie over inboedel

Er kunnen discussiepunten ontstaan over wat onder de inboedel valt en wat onder de opstal. Het Verbond van Verzekeraars heeft een lijst gemaakt die als uitgangspunt wordt gebruikt maar niet bindend is. Deze lijst kan als een houvast gebruikt worden door verzekeraars.

Link naar deze pagina

kopiëren
Schadeoplossing Nederland helpt gedupeerden met schade. U kunt ons te allen tijde inschakelen of vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Vul onderstaand formulier in of bel 088 – 888 5000 voor raad en daad.

Ontvangt u de juiste vergoeding?

Binnen 24 uur een antwoord, helemaal vrijblijvend. Of bel: 088 – 888 5000

Of bel: 088 – 888 5000