Wat is een inboedelverzekering en wat is de waarde van uw spullen?
  • Beoordeling van auteur
  • Beoordeeld 5 Sterren
  • 100%

  • Wat is een inboedelverzekering en wat is de waarde van uw spullen?
  • Beoordeeld door
  • Geplaatst op:
  • Laatst bewerkt op: 1 september 2020

Wat is een
inboedelverzekering?

Dit is een inboedelverzekering

De inboedelverzekering dekt opgetreden schade aan uw inboedel, oftewel: alle losse spullen in huis. Hierbij kunt u denken aan uw meubels, elektronica, sieraden, etc. Let op: ook laminaat en behang vallen onder de inboedel! De inboedelverzekering dekt deze spullen bij ontstane verliezen door brandschade, waterschade of inbraak. De inboedelverzekering valt onder de zogenoemde brandverzekering. U kunt door deze verzekering een bedrag ontvangen om uw verlies te compenseren. De inboedelverzekering is niet verplicht, maar wij raden u sterk aan om deze wél af te sluiten.

De waarde van uw spullen bijhouden

Wanneer u een inboedelverzekering heeft afgesloten, is het verstandig om eens in de zoveel tijd te kijken of de waarde van uw inboedel nog wel past bij de dekking van uw verzekering. Weet u niet zeker wat de waarde is van uw inboedel? Vul dan de inboedelwaardemeter in om een beter inzicht te krijgen.

De keuken valt onder de opstalverzekering, omdat deze nagelvast is gemaakt. De losse spullen vallen onder de inboedelverzekering.

afb. 1 De keuken valt onder de opstalverzekering, omdat deze nagelvast is gemaakt. De losse spullen vallen onder de inboedelverzekering.

Discussie over inboedel

Er kan discussie ontstaan over wat er onder de inboedel valt en wat onder de opstal. Het Verbond van Verzekeraars heeft een lijst gemaakt, die hierbij als uitgangspunt wordt gebruikt. Deze lijst is echter niet bindend. Verzekeraars kunnen de lijst gebruiken als houvast.

Extra expertise bij schade.

Oneens met uw verzekeraar over de uitkering van uw schade?
Wij helpen u graag verder.

Meer informatie

Ontvangt u de juiste vergoeding?

Ontvangt u
de juiste
vergoeding?

Binnen 24 uur een antwoord, helemaal vrijblijvend.

Of bel: 088 – 888 5000

Binnen 24 uur een antwoord, helemaal vrijblijvend.

Binnen 24 uur een antwoord, helemaal vrijblijvend.

Of bel: 088 – 888 5000

Of bel: 088 – 888 5000