Wat is een
opstalverzekering?

Dit is een opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt de schade aan opstal, die bijvoorbeeld is ontstaan door water, brand, storm of inbraak. Een opstalverzekering is verplicht als u een hypotheek afsluit voor de aankoop van een eigen woning. Sluit u geen hypotheek af, dan is de opstalverzekering dus ook niet verplicht. Wij raden het u echter wel sterk aan om deze verzekering af te sluiten. Mocht er schade aan uw opstal ontstaan, dan bespaart u zichzelf veel financiële ellende.

Een huurwoning is gedekt door de opstalverzekering van de verhuurder. Maar heeft u zelf een grote verbouwing laten uitvoeren, zoals het plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer, dan bent ú daar zelf eigenaar van – níet de verhuurder! Dit valt niet onder de opstal van de verhuurder, maar onder het huurdersbelang. Dit kunt u afdekken met de inboedelverzekering.

Zorg ervoor dat u niet oververzekerd bent

Wanneer de herbouwwaarde lager ligt dan de verzekerde waarde, bent u oververzekerd. . U kunt dit zelf nagaan door een herbouwwaardemeter te downloaden op de website van het verbond van verzekeraars. Is dit het geval, neem dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij om dit te bespreken.

Een opstalverzekering zorgt er bijvoorbeeld voor dat u de schade niet zelf hoeft te herstellen.

afb. 1 Een opstalverzekering zorgt er bijvoorbeeld voor dat u de schade niet zelf hoeft te herstellen.

Besparen op de premie

U doet er verstandig aan om goed te onderzoeken welke opstalverzekering bij u past. Er zijn zeer veel aanbieders, die allemaal verschillende voorwaarden en premies hanteren. Het is aan u om de juiste balans te vinden tussen het risico dat u wilt lopen en de premie die u wilt betalen. Als u dit helder heeft, kunt u goede keuzes maken en mogelijk flink wat geld besparen.

Extra expertise bij schade.

Oneens met uw verzekeraar over de uitkering van uw schade?
Wij helpen u graag verder.

Meer informatie

Niet eens met uw verzekeraar?

Niet eens met uw verzekeraar?

Ontdek snel of u de juiste vergoeding ontvangt!

Of bel: 088 – 888 5000