Wat is een
opstalverzekering?

Dit is een opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt de schade aan van opstal door bijvoorbeeld water, brand, storm of inbraak. Een opstalverzekering is verplicht wanneer u een hypotheek hebt afgesloten voor de koop van een eigen woning. Wanneer u geen hypotheek hebt afgesloten voor de koop van een eigen woning, is een opstalverzekering niet verplicht maar wel sterk aan te raden. Mocht er iets gebeuren, dan wordt u veel ellende bespaard.

Een huurwoning is gedekt door de opstalverzekering van de verhuurder. Wanneer u echter zelf een grote verbouwing hebt uitgevoerd, bijvoorbeeld de installatie van een nieuwe keuken of badkamer, dan bent u daar zelf eigenaar van en niet de verhuurder. Dit valt niet onder de opstal van de verhuurder, maar onder het huurdersbelang en kunt u afdekken met de inboedelverzekering.

Zorg dat u niet oververzekerd bent

Wanneer de herbouwwaarde lager ligt dan de verzekerde waarde, bent u oververzekerd. U kunt dit zelf nagaan door een herbouwwaardemeter te downloaden. Deze is uitgegeven door het verbond van verzekeraars.

Een opstalverzekering zorgt er bijvoorbeeld voor dat u de schade niet zelf hoeft te herstellen.

afb. 1 Een opstalverzekering zorgt er bijvoorbeeld voor dat u de schade niet zelf hoeft te herstellen.

Besparen op de premie

U doet er verstandig aan om goed te onderzoeken welke opstalverzekering bij u past. Er zijn zeer veel aanbieders met allemaal verschillende voorwaarden en premies. Het is aan u om de juiste balans op te maken tussen het risico dat u wilt lopen en de premie die u wilt betalen. Nadat u deze balans hebt opgemaakt kunt u goede keuzes maken en flink wat geld besparen.

Link naar deze pagina

kopiëren
Schadeoplossing Nederland helpt gedupeerden met schade. U kunt ons te allen tijde inschakelen of vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Vul onderstaand formulier in of bel 088 – 888 5000 voor raad en daad.

Ontvangt u de juiste vergoeding?

Binnen 24 uur een antwoord, helemaal vrijblijvend. Of bel: 088 – 888 5000

Of bel: 088 – 888 5000