Brand in de slaapkamer en de verzekering

Een brand in de slaapkamer is verschrikkelijk om mee te maken. Vaak wordt er ook erg veel emotionele schade door veroorzaakt. Zo’n brand kan ontstaan door het opladen van een telefoon of het ontstaan van kortsluiting in een elektrische deken. Heeft u zo’n slaapkamerbrand meegemaakt? Gelukkig bent u dan voor de materiële schade verzekerd met de inboedel- en opstalverzekering. Doordat u verzekerd bent, kunt u ook gebruikmaken van onze hulp bij het claimen van uw brandschade. Op deze pagina leggen wij onder andere uit wat we voor u kunnen doen en waarom onze hulp kosteloos is.

Brand in de slaapkamer en de verzekering

Uw hele huis is verzekerd met 2 verzekeringen

Voor de brand in de slaapkamer dient u hoogstwaarschijnlijk zowel de inboedelverzekering als de opstalverzekering aan te spreken. De inboedel gaat over de losse spullen zoals meubels, apparatuur, accessoires, etc. De opstal gaat over de muren, plafonds en vloeren. Bij brand in de slaapkamer zien we vaak dat muren en plafonds vol met roet zijn besmeurd, niet alleen in de slaapkamer, maar in het hele huis. Daarnaast is er meestal veel schade aan de vloeren en plafonds door al het bluswater. Een slaapkamerbrand zorgt er meestal voor dat het hele huis schade oploopt. Bent u verzekerd, dan is dat voor het hele huis.

Onze hulp bij brandschade in de slaapkamer

Doordat u verzekerd bent, kunnen wij u helpen met het claimen van de brandschade. Wat dat precies inhoudt? Wij willen u ontzorgen. Er komt namelijk zoveel op u af na een brand, en dan wordt ook nog van u verwacht dat u belangrijke en juiste keuzes maakt. Deze keuzes zijn belangrijk voor het vervolg van de schadeclaim. Het kan ervoor zorgen dat uw schade goed hersteld kan worden. Of juist niet, met alle financiële gevolgen van dien. Wij helpen u met het maken van die belangrijke keuzes en stellen de schade opnieuw onafhankelijk voor u vast. Onze hulp wordt ook wel contra-expertise genoemd.

Na het onafhankelijk vaststellen van de brandschade in de slaapkamer gaan wij in gesprek met de schade-expert van uw verzekeraar. Wij hebben uw belangen voor ogen en zorgen ervoor dat u de juiste vergoeding ontvangt die past bij de schade. Daarbij kijken wij verder dan de oppervlakkige schade. Een expert van de verzekeraar is niet onafhankelijk, want hij wordt immers ingeschakeld door de verzekeringsmaatschappij. Daardoor kan het voorkomen dat hij bepaalde schade ‘over het hoofd’ ziet. Dit kan, in geval van brand, zeer nadelige gevolgen voor uw toekomstige situatie hebben. U heeft dan bijvoorbeeld niet voldoende geld om uw woning te (laten) herstellen. Onze contra-expertise is uw zekerheid dat alles juist en soepel verloopt. Wij zorgen voor de juiste communicatie, we bewaken de voortgang, regelen de vergoeding die past bij de brandschade en zelfs het herstel kunnen we coördineren.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Waardoor wordt slaapkamer brand veroorzaakt

Er zijn een aantal oorzaken van brand die regelmatig voorkomen in de slaapkamer. We hebben er in de inleiding al een aantal genoemd, maar sommen het hier nog eens op voor een duidelijk overzicht.

 • Het laden van telefoons en tablets – Vooral met alternatieve laders kunnen er problemen optreden. Zorg ervoor dat u de apparatuur niet laadt terwijl u slaapt en dat de apparatuur geladen wordt op een harde ondergrond. Dus niet op bed, onder een kussen of andere stoffen materialen. Lees meer hierover op onze pagina brand door de oplader.
 • Een elektrische kachel – Bijvoorbeeld doordat een elektrische kachel te dicht bij de gordijnen staat. Lees meer hierover op onze pagina brand door elektrische kachel en de verzekering.
 • De elektrische deken – Een elektrische deken kan brand veroorzaken door kortsluiting. Dit komt nog best regelmatig voor, vooral in de koude maanden.

Direct onze hulp inschakelen

Heeft u te maken gehad met brand in de slaapkamer? Dan is het verstandig dat u naast uw verzekeraar ook ons inschakelt. Neem contact met ons op om zo snel mogelijk uw schade te bespreken. U hoort direct wat wij voor u kunnen doen in uw specifieke situatie. Neem nu contact met ons op en laat ons u direct helpen met de brandschade in de slaapkamer. Meld uw schade of neem telefonisch contact met ons op.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade