Kelderlekkage

Wat doet u wanneer uw kelder onderloopt met water? Een kelderlekkage kan eenvoudig ontstaan, doordat deze ruimtes niet altijd goed waterdicht zijn gemaakt én omdat ze zich altijd onder de grond, dicht bij het grondwater, bevinden. Bij een hevige lekkage op de begane grond is de kelder de eerste ruimte die zal onderlopen, met flinke waterschade tot gevolg. Wat kunt u met uw verzekering bij een kelderlekkage?

Kelderlekkage

Een vochtige kelder

Een vochtige kelder is niet alleen vervelend, maar ook een aanslag op uw gezondheid. Daarom is het verstandig om een vochtige kelder snel aan te pakken met vochtbestrijding. De schimmels en bacteriën die kunnen ontstaan zijn namelijk hardnekkig en oprecht schadelijk voor uw gezondheid, vooral wanneer u levensmiddelen in uw kelder bewaart. Bovendien kunnen uw spullen snel vocht- en waterschade oplopen. Zorg er daarom voor dat uw kelder goed geventileerd is en een constante temperatuur heeft.

Ontstaan en bestrijding van stijgend grondwater

Een kelder kan bijvoorbeeld wanneer het veel regent, vochtig worden door het grondwater via de kimnaden. Dan is er sprake van een slechte verbinding tussen de wand en de vloer. Ook kunnen de kelderwanden poreus zijn geworden door ouderdom en het grondwater dat er continu achter zit. Of er zijn scheuren ontstaan in de wanden, waardoor het vocht binnen kan dringen.

Een vochtige kelder bestrijdt u door de kelder waterdicht te maken. Dit kan bijvoorbeeld met een waterdichte coating op de vloer en op de wanden. Er zijn bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

Water in de kelder

Wanneer een kelder niet meer vochtig is, maar echt nat is geworden door de (snelle) toestroom van water, moet er direct worden gehandeld. We spreken dan van een echte kelderlekkage. De toestroom van het water moet onmiddellijk worden gestopt. In sommige situaties kunt u gelijk de hoofdwaterkraan dichtdraaien, maar als de oorzaak van buiten komt (zware regenval), is dat minder snel opgelost.

Vervolgens moet het water uit de kelder worden gepompt. Daarna kan de kelder worden gedroogd met speciale bouwdrogers. Dit kan enkele dagen duren. Tot slot moet de kelder in veel situaties nog extra waterdicht worden gemaakt om het grondwater weerstand te kunnen bieden zodat het niet meer naar binnen komt.

Verzekering bij waterschade door kelderlekkage

Regelen van de juiste vergoeding voor uw kelderlekkage – daar ligt onze kracht. Wanneer u de verzekering meldt dat er sprake is van opkomend grondwater, dan is dit helaas niet gedekt. is er sprake van water van buitenaf die uw kelder is binnengestroomd, dan zal uw verzekeringsmaatschappij een schade-expert sturen. Hij of zij bekijkt de waterschade en vertelt u welke vergoeding u kunt verwachten. Helaas berusten mensen vaak in het oordeel van deze schade-expert (‘hij zal het wel weten’). Zelfs als de vergoeding bij lange na niet toereikend is om de waterschade te compenseren.

U hoeft zich niet neer te leggen bij het oordeel van deze schade-expert. Wat u wel kunt doen, is ons inschakelen als contra-expert. Ook wij inventariseren de kelderlekkage, maar er is wel één belangrijk verschil. Wij zijn onafhankelijk; onze boterham wordt niet betaald door de verzekeraar, dus niets houdt ons tegen om uw waterschade zo objectief mogelijk vast te stellen.

Dit heeft voor u grote voordelen. Zo zorgen wij ervoor dat:

 • u als klant/gedupeerde in 90% van de gevallen een hogere vergoeding ontvangt voor uw waterschade
 • het gehele proces van het claimen van de schade aanzienlijk sneller verloopt
 • wij als tussenpersoon alles soepel regelen met uw verzekeraar
 • uw natte kelder weer snel water- en vochtvrij wordt gemaakt

Geïnteresseerd? Bekijk met onderstaand formulier direct wat uw mogelijkheden zijn.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade