Kelderlekkage; hulp bij ondergelopen kelders

Wat doet u wanneer uw kelder onderloopt met water? Een kelderlekkage kan eenvoudig ontstaan, doordat deze ruimtes niet altijd goed waterdicht zijn gemaakt én omdat ze zich altijd onder de grond bevinden. Bij een hevige lekkage op de begane grond is de kelder de eerste ruimte die zal onderlopen, met flinke waterschade tot gevolg.

Extra expertise bij waterschade.

Oneens met uw verzekeraar over
de uitkering van uw schade?
Wij helpen u graag verder.

Meer informatie

Een vochtige kelder

Een vochtige kelder is niet alleen vervelend, maar ook een aanslag op uw gezondheid. Daarom is het verstandig om een vochtige kelder snel aan te pakken met vochtbestrijding. De schimmels en bacteriën die kunnen ontstaan zijn namelijk hardnekkig en oprecht schadelijk voor uw gezondheid, vooral wanneer u levensmiddelen in uw kelder bewaart. Bovendien kunnen uw spullen snel vocht- en waterschade oplopen. Zorg er daarom voor dat uw kelder goed geventileerd is en een constante temperatuur heeft.

Ontstaan en bestrijding

Een kelder kan vochtig worden door optrekkend vocht via de kimnaden. Dan is er sprake van een slechte verbinding tussen de wand en de vloer. Ook kunnen de kelderwanden poreus zijn geworden door ouderdom en het vocht erachter. Of er zijn scheuren ontstaan in de wanden, waardoor het vocht binnen kan dringen.

Een vochtige kelder bestrijdt u door de kelder waterdicht te maken. Dit kan bijvoorbeeld met een waterdichte coating op de vloer en op de wanden.

Een veelvoorkomend probleem bij kelderlekkages zijn de vochtige muren. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat het verf afbladdert.

afb. 1 Een veelvoorkomend probleem bij een kelderlekkage zijn vochtige muren. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat het verf afbladdert.

Water in de kelder

Wanneer een kelder niet meer vochtig is, maar echt nat is geworden door de (snelle) toestroom van water, moet er direct worden gehandeld. We spreken dan van een echte kelderlekkage. De toestroom van het water moet onmiddellijk worden gestopt. In sommige situaties kunt u gelijk de hoofdwaterkraan dichtdraaien, maar als de oorzaak van buiten komt (zware regenval), is dat minder snel opgelost.

Vervolgens moet het water uit de kelder worden gepompt. Daarna kan de kelder worden gedroogd met speciale bouwdrogers. Dit kan enkele dagen duren. Tot slot moet de kelder in sommige situaties nog extra waterdicht worden gemaakt.
Wilt u wateroverlast in uw kelder effectief bestrijden? Wij kunnen dit hele proces van begin tot eind voor u coördineren.

Zware regenval is één van de oorzaken waardoor er in een rap tempo water in de kelder kan komen.

afb. 2 Zware regenval is één van de oorzaken waardoor er in een rap tempo water in de kelder kan komen.

Verzekering bij waterschade door kelderlekkage

Regelen van de juiste vergoeding voor uw kelderlekkage – daar ligt onze kracht. Wanneer u de verzekering meldt dat er water staat in uw kelder, zal uw verzekeringsmaatschappij een schade-expert sturen. Hij of zij bekijkt de waterschade en vertelt u welke vergoeding u kunt verwachten. Helaas berusten mensen vaak in het oordeel van deze schade-expert (‘hij zal het wel weten’). Zelfs als de vergoeding bij lange na niet toereikend is om de waterschade te compenseren.

U hoeft zich niet neer te leggen bij het oordeel van deze schade-expert. Wat u wel kunt doen, is ons inschakelen als contra-expert. Ook wij inventariseren de kelderlekkage, maar er is wel één belangrijk verschil. Wij zijn onafhankelijk; onze boterham wordt niet betaald door de verzekeraar, dus niets houdt ons tegen om uw waterschade zo objectief mogelijk vast te stellen.
Dit heeft voor u grote voordelen. Zo zorgen wij ervoor dat:

  • u als klant/gedupeerde in 90% van de gevallen een hogere vergoeding ontvangt voor uw waterschade