Wat is
dagwaarde?

Dit is de dagwaarde

De verzekeraar hanteert de dagwaarde van goederen of objecten, om zo te bepalen welk bedrag moet worden uitgekeerd bij schade. De dagwaarde is de nieuwwaarde minus de afschrijving. De dagwaarde is de nieuwwaarde minus de afschrijving. Het is daarmee ook de werkelijke waarde van het product. Immers, na verloop van tijd slijt het product door gebruik en wordt het minder waard.

Wanneer wordt de nieuwwaarde vergoed en wanneer de dagwaarde?

Door middel van afschrijvingslijsten bepaalt uw verzekeraar of de schade aan het product wordt vergoed op basis van de nieuwwaarde of de dagwaarde. Verzekeraars gaan meestal uit van het 40/60-principe. Is het product nog 40% van de nieuwwaarde waard? Dan krijgt u de volledige nieuwwaarde vergoed. Is dit niet het geval, dan vergoedt de verzekeraar de dagwaarde. Dit principe kan verschillen per soort verzekering en per verzekeraar.

Afschrijving is een waardevermindering van uw spullen. De geboden vergoeding is niet altijd even reëel. Denkt u dat dit bij uw schade ook het geval is? In dat geval raden wij u aan om ons als contra-expert in te schakelen, kosteloos.

De dagwaarde kunt u bepalen aan de hand van afschrijvingslijsten die u bij uw verzekeraar kunt opvragen. U kunt dan ook vragen of het 40/60-principe bij hen van toepassing is.

afb. 1 De dagwaarde kunt u bepalen aan de hand van afschrijvingslijsten die u bij uw verzekeraar kunt opvragen. U kunt dan ook vragen of het 40/60-principe bij hen van toepassing is.

Oneens met de dagwaarde

Het kan voorkomen dat u het niet eens bent met de vergoeding van uw schade. Uw verzekeraar vergoedt de dagwaarde, terwijl u een hogere schadevergoeding had verwacht. U heeft dan recht op een contra-expert die u bijstaat. Schadeoplossing Nederland B.V. zet zich kosteloos in voor gedupeerden.

Gerelateerde begrippen

Link naar deze pagina

kopiëren
Schadeoplossing Nederland helpt gedupeerden met water-, brand-, inbraak- en stormschade. U kunt ons te allen tijde inschakelen of vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Vul onderstaand formulier in of bel 088 – 888 5000 voor raad en daad.

Ontvangt u de juiste vergoeding?

Binnen 24 uur een antwoord, helemaal vrijblijvend. Of bel: 088 – 888 5000

Of bel: 088 – 888 5000