137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

Lekkage van het dakraam en uw verzekering

Een lekkage aan het dakraam kan voor veel overlast zorgen, vooral tijdens zware regenval. Onze contra-experts staan voor u klaar om alle gevolgschade nauwkeurig vast te stellen en u te helpen bij het verhalen van de schade op uw verzekering. Op deze pagina bespreken we wat u kunt doen bij lekkage aan uw dakraam en hoe wij u kunnen ondersteunen in het proces van schadeafhandeling.

Lekkage van het dakraam en uw verzekering

De rol van uw verzekering bij lekkage dakraam

Bij een lekkage aan uw dakraam is het belangrijk om te weten wat uw verzekering dekt. Opstalverzekeringen vergoeden de schade aan vaste delen van uw huis, waaronder de vloeren, plafonds en muren. Inboedelverzekeringen vergoeden de schade aan uw losse spullen. Bijvoorbeeld het meubel onder uw lekkende dakraam.

Het is echter niet zo dat uw verzekering de reparatie van de oorzaak betaalt (in dit geval het dakraam dat is gaan lekken). Dit dient u zelf te bekostigen, omdat dit valt onder het onderhoud van uw woning.

De rol van onze contra-expert

Nadat uw verzekeraar de schade heeft bekeken, komt het met een schadebedrag om uit te keren. Soms is dat zo minimaal dat u er eigenlijk vrij weinig mee kunt herstellen. Onze contra-expert zorgt ervoor dat u de vergoeding ontvangt die het beste bij uw schade past. De schade wordt daarom nogmaals onafhankelijk door ons vastgesteld. Wij gaan daarna in gesprek met uw verzekeraar om zo tot het juiste schadebedrag te komen. Eén waar u wél mee uit de voeten kunt voor het herstel.

Een peiling tussendoor

Loopt u vast met uw verzekeraar vanwege een schade?

Laden ... Laden ...

Dakraam lekkage opsporen en verhelpen

Een lekkend dakraam kan verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk om snel de oorzaak van de lekkage op te sporen om verdere schade te voorkomen. Vaak ontstaan lekkages door versleten rubbers, slechte afdichting rondom de dakpannen of condensatieproblemen. Onze contra-expert kijkt verder dan de oppervlakkige schade, zodat later tijdens het herstel geen nieuwe verrassingen naar voren komen die grote financiële consequenties kunnen hebben.

Reparatie van een lekkend dakraam

Wanneer een dakraam lekt, is het belangrijk om snel te handelen. Eerst moet worden voorkomen dat er meer schade kan ontstaan. Daarna wordt de gevolgschade vastgesteld en kunnen wij de maximale vergoeding regelen. Pas daarna kan het dakraam gerepareerd worden. De kosten voor een reparatie van het dakraam kunnen variëren, afhankelijk van de ernst van de schade. Onze contra-experts helpen u niet alleen met het vaststellen van de schade, maar kunnen ook de reparatie coördineren met onze professionele partners. Zo kunt u de dakraamlekkage snel en efficiënt verhelpen met slechts 1 aanspreekpunt.

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Dekt de verzekering de schade?

De dekking van een lekkage hangt niet alleen af van de polisvoorwaarden van uw verzekering, maar ook van eventueel achterstallig onderhoud of nalatigheid. Als u het dakraam zelf open heeft laten staan, dan wordt niets vergoed. U had immers het weerbericht kunnen controleren of het ging regenen. U bent daar zelf verantwoordelijk voor, niet uw verzekering. 

Preventie en onderhoud van uw dakraam

Voorkomen is beter dan genezen. Regelmatig onderhoud en goede ventilatie kunnen lekkages aan uw dakraam voorkomen. Zorg ervoor dat de rubbers en afdichtingen in goede staat zijn en dat er geen condensatieproblemen ontstaan. Controleer ook eens in de zoveel tijd of het kozijn nog goed in de verf zit en het raam niet lekt. 

Conclusie

Een lekkage aan uw dakraam is ontzettend vervelend en kan voor veel overlast zorgen. Onze contra-experts staan voor u klaar om de schade goed en onafhankelijk vast te stellen en u te helpen bij het verhalen van de schade bij uw verzekering. Neem contact met ons op voor onafhankelijke hulp en laat ons u ondersteunen tijdens het gehele proces.

Inhoudsopgave

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.

“Onze onafhankelijke expert bekijkt uw brand- of waterschade en gaat vervolgens in gesprek met de expert van uw verzekeraar. Contra-expertise is kosteloos beschikbaar voor iedereen die een inboedel- of opstalverzekering heeft.”

 • Wij komen uw schade vaststellen

  Wij stellen de schade vast en dat doen we volledig onpartijdig. Wij gaan voor de juiste en eerlijke vergoeding.

 • Helemaal onafhankelijk

  Wij werken niet voor verzekeraars of aangesloten belangenorganisaties. Wij zijn écht onafhankelijk.

 • Onze klanten zijn tevreden klanten

  Tevreden klanten, daar worden wij vrolijk van! Heeft u de onafhankelijke reviews al gelezen?

 • Wij zijn kosteloos

  Onze dienstverlening wordt vergoed door uw verzekeraar. Dit is wettelijk geregeld en staat in de voorwaarden van uw verzekeringspolis.

 • U staat er niet meer alleen voor

  U staat niet alleen tegenover een grote verzekeraar. Wij hebben uw belangen voor ogen.

 • Goede hulp van begin tot eind

  Wij helpen u – van de schadevaststelling tot de coördinatie van het volledige schadeherstel – indien u dit wenst.