137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

Brand door een elektrische deken en de verzekering

Een brand veroorzaakt door een elektrische deken kan voor veel schade en stress zorgen. Als contra-expertisebureau staan wij klaar om U te helpen bij het onafhankelijk vaststellen van schade. Dit is belangrijk om een juiste en eerlijke schadevergoeding te krijgen van uw verzekering voor alle brandschade die is ontstaan.

Brand door een elektrische deken en de verzekering

Veiligheidseisen voor elektrische dekens

Een elektrische deken moet voldoen aan hoge veiligheidseisen om het risico op brand te minimaliseren. Moderne elektrische dekens hebben vaak automatische uitschakeling en oververhittingsbeveiliging. Vouw een elektrische deken nooit wanneer deze in gebruik is, omdat dit de elektrische bedrading kan breken en kortsluiting kan veroorzaken. Volg altijd de gebruiksaanwijzingen en controleer regelmatig op slijtage en beschadiging.

Voorkom brand door kortsluiting

Kortsluiting is een veelvoorkomende oorzaak van brand in elektrische dekens. Door slijtage of foutief gebruik kan de elektrische bedrading beschadigd raken. Het is belangrijk om de stekker uit het stopcontact te halen wanneer de deken niet in gebruik is. Een rookmelder in de slaapkamer kan levens redden door een vroegtijdige waarschuwing bij brand.

Een peiling tussendoor

Heeft u brand meegemaakt door een elektrische deken?

Laden ... Laden ...

Wat te doen na de brand

Als er toch een brand ontstaat door uw elektrische deken, is het belangrijk om snel te handelen. Neem contact op met de brandweer en zorg ervoor dat iedereen in veiligheid is. Daarna kunt u de verzekering inschakelen. Vergeet niet om vervolgens ook onze contra-expert in te schakelen voor het onafhankelijk vaststellen van álle schade. Wij helpen u met een complete schadevaststelling én het gesprek met uw verzekeraar. Zo verloopt de schadeafhandeling met uw verzekering een stuk eerlijker!

 • Wat kost onze contra-expertise?

  Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

137 reviews op Google

52 reviews op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Tips van de brandweer

De brandweer adviseert om altijd te zorgen voor voldoende rookmelders en om oude of beschadigde elektrische dekens te vervangen. Elektrische dekens gaan ongeveer zeven jaar mee; na deze periode is het verstandig om een nieuwe aan te schaffen.

Conclusie

Een brand door een elektrische deken kan voor veel problemen zorgen, maar met de juiste voorzorgsmaatregelen, een goede verzekering én contra-expertise kunt u de lange termijn schade aanzienlijk beperken. Ons contra-expertisebureau staat klaar om U te helpen. Neem contact met ons op voor deskundige hulp en advies.

Inhoudsopgave

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding.

Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.

“Onze onafhankelijke expert bekijkt uw brand- of waterschade en gaat vervolgens in gesprek met de expert van uw verzekeraar. Contra-expertise is kosteloos beschikbaar voor iedereen die een inboedel- of opstalverzekering heeft.”

 • Wij komen uw schade vaststellen

  Wij stellen de schade vast en dat doen we volledig onpartijdig. Wij gaan voor de juiste en eerlijke vergoeding.

 • Helemaal onafhankelijk

  Wij werken niet voor verzekeraars of aangesloten belangenorganisaties. Wij zijn écht onafhankelijk.

 • Onze klanten zijn tevreden klanten

  Tevreden klanten, daar worden wij vrolijk van! Heeft u de onafhankelijke reviews al gelezen?

 • Wij zijn kosteloos

  Onze dienstverlening wordt vergoed door uw verzekeraar. Dit is wettelijk geregeld en staat in de voorwaarden van uw verzekeringspolis.

 • U staat er niet meer alleen voor

  U staat niet alleen tegenover een grote verzekeraar. Wij hebben uw belangen voor ogen.

 • Goede hulp van begin tot eind

  Wij helpen u – van de schadevaststelling tot de coördinatie van het volledige schadeherstel – indien u dit wenst.