Home > Brandschade > Brand in de schuur meegemaakt? Wij helpen u met uw verzekering

Brand in de schuur meegemaakt? Wij helpen u met uw verzekering

Brand in de schuur? Wij helpen u met uw verzekering

Een brand in uw schuur is natuurlijk verschrikkelijk om mee te maken. Maar als u het heeft meegemaakt, wilt u er natuurlijk direct achter komen of dit gedekt is door uw verzekering. We kunnen u nu al vertellen dat uw opstalverzekering dekking biedt voor schade door de brand in uw schuur. Een opstalverzekering is een verzekering die dekking biedt voor de herbouwkosten van uw woning en eventuele bijgebouwen op het perceel, zoals een schuur.

Een opstalverzekering vergoedt de schade aan de constructie van uw schuur. Ook eventuele aanbouwen, zoals een veranda of carport, vallen meestal onder de dekking. Het kan echter per verzekeraar verschillen wat precies gedekt wordt, dus het is altijd verstandig om uw polisvoorwaarden goed door te lezen.

Het korte verhaal

Waar gaat het over?

Brand in de schuur

Belangrijke knelpunten

Dekking De juiste vergoeding

Benodigde verzekering

opstal- of inboedelverzekering

Recht op contra-expertise?

Ja, kosteloos

Stappenplan voor een succesvolle claim

 1. De schade bij uw verzekeraar melden
 2. De schade bij onze contra-expert melden
 3. Akkoord over het uit te keren bedrag
 4. Schade (laten) ruimen
 5. Herstel van de schade
 • Eerlijk advies

  "Eerlijk advies"

  De mensen van Schadeoplossing Nederland zijn vakkundig. Ze kunnen goed de schade in kaart brengen en geven eerlijk advies. Tevens zorgen zij voor een snelle afhandeling met de verzekeraar.

  Dhr. R. ter Beek

  Overijssel

 • Wist er veel meer uit te halen

  "Wist er veel meer uit te halen"

  8 mei een inbraak gehad. De verzekeringsmaatschappij kwam met een “fooi” als uitbetaling. Schadeoplossing wist er veel meer uit te halen. Enorm bedankt! Ik zou jullie aan iedereen aanraden!!!

  Mevr. M. Schaart

 • Onrecht is recht gezet

  "Onrecht is recht gezet"

  Wij zijn blij dat we Schadeoplossing Nederland hebben ingeschakeld. Voor dit werden we maar aan het lijntje gehouden door bepaalde partijen. Toen we in contact met Schadeoplossing Nederland kwamen is ons alles uit handen genomen en hebben ze het tot een goed einde weten te brengen. Wij zijn zeer tevreden met het eind resultaat!

  Mevr. N Tichem

  Zuid-Holland

Schuurbrand melden bij uw verzekering

Bij een schuurbrand is het belangrijk om direct contact op te nemen met uw verzekeraar. Bij hen kunt u de schade in eerste instantie melden. Ze zullen een schade-expert sturen om de schade vast te stellen. Let op, deze schade-expert is werkzaam voor de verzekeringsmaatschappij en zal daarom niet direct uw belangen behartigen.

Wanneer de schade aan uw schuur is vastgesteld, zal uw verzekeraar de vergoeding voor herstel of herbouw aan u voordragen. Het kan zijn dat een eigen risico van toepassing is, dit is het bedrag dat uzelf moet betalen voordat de verzekering de rest van de kosten dekt. Ook kan het zijn dat er een maximumbedrag is waarvoor uw schuur verzekerd is. Deze informatie kunt u vinden in uw polisvoorwaarden. Wanneer u de vergoeding accepteert, is de zaak daarmee afgerond.

Contra-expertise na de brand in de schuur

Als er brand uitbreekt in uw schuur en u schade heeft geleden aan uw eigendommen, is het verstandig om ook onze contra-expert in te schakelen. Hij is een onafhankelijke expert die u kan helpen bij het vaststellen van de schade en het indienen ervan bij uw verzekeraar.

Het grootste voordeel van het inschakelen van onze contra-expert is dat wij een onafhankelijke partij zijn en dus geen belangen hebben bij uw verzekeraar. We zullen uw belangen behartigen en ervoor zorgen dat u de maximale vergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Heeft u brand in de schuur meegemaakt en wil het niet vlotten met uw verzekeraar, komen jullie er niet uit of heeft u vraagtekens bij de aangeboden vergoeding? Neem dan contact met ons op en meld uw schade.

 1. Expertise – Onze experts hebben jarenlange ervaring in het afhandelen van verzekeringsclaims en daarbij het onderhandelen met verzekeraars. Wij begrijpen de soms ingewikkelde verzekeringspolissen en komen op voor uw rechten.
 2. Maximale vergoeding – Wij zullen uw schade nauwkeurig vaststellen en ervoor zorgen dat u de maximale vergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Onze experts weten precies waarnaar ze moeten kijken en welke documentatie nodig is om uw schadeclaim te ondersteunen.
 3. Onderhandelingen met de verzekeraar – Wij voeren de onderhandelingen met uw verzekeraar namens u. Ons doel is om ervoor te zorgen dat uw recht op vergoeding volledig wordt erkend en dat u een eerlijke vergoeding ontvangt voor uw brandschade.
 4. Stressvermindering – Het omgaan met een brand in uw schuur en het proces met uw verzekeraar kunnen enorm stressvol zijn. Door onze hulp in te schakelen kunt u de druk en stress verminderen. Wij doen al het stressvolle werk voor u, zodat u zich weer kunt concentreren op de dagelijkse gang van zaken.
 5. Kostenbesparing – Onze contra-expertise kan u helpen om onnodige kosten te vermijden.
 6. Snelle afhandeling – Wij begrijpen dat u zo snel mogelijk uw vergoeding nodig heeft om uw schuur te herstellen en verloren eigendommen te vervangen. Wij zullen ons best doen om uw brandschade zo snel én zo goed mogelijk af te handelen.

Spullen in de schuur verzekerd met de inboedelverzekering

Wist u dat niet alleen de schade aan uw schuur gedekt is door uw opstalverzekering, maar ook de spullen die zich in de schuur bevinden? Met een inboedelverzekering worden uw spullen in huis én in bijgebouwen, zoals de schuur, verzekerd tegen verschillende risico’s, waaronder brand. Het kan voorkomen dat een verzekeraar een aanvullende dekking vereist voor bijgebouwen.

Dit is goed nieuws voor de spullen in uw schuur! Denk bijvoorbeeld aan gereedschap, tuinmeubelen of fietsen die in de schuur zijn opgeslagen. Deze spullen vallen vaak onder de dekking van uw inboedelverzekering. Het is echter belangrijk om te controleren welke maximale vergoeding er geldt in het geval van schade. Deze kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Verder is het goed om te weten dat ook bij de inboedelverzekering vaak een eigen risico van toepassing is. Het eigen risico kan per verzekeraar verschillen.

Zijn de spullen in de tuin verzekerd?

Als u een brand in uw schuur heeft gehad, vraagt u zich misschien af of de spullen in uw tuin ook verzekerd zijn. Het kan zijn dat uw inboedelverzekering dekking biedt voor bepaalde spullen in uw tuin. De inboedelverzekering dekt namelijk schade aan uw persoonlijke eigendommen die zich binnen uw huis bevinden, maar soms biedt deze ook dekking voor spullen buiten uw huis, zoals tuinmeubelen. Het beste is om uw polisvoorwaarden te raadplegen en contact op te nemen met uw verzekeraar om zeker te weten of uw inboedelverzekering dekking biedt voor spullen in uw tuin.

Schakel direct onze hulp in

Als u te maken heeft gehad met een brand in uw schuur begrijpen wij dat dit een zeer stressvolle tijd voor u kan zijn. Het indienen van een schadeclaim en omgaan met de verzekeraar kunnen namelijk een ingewikkeld en moeizaam proces zijn. Gelukkig staan onze experts klaar om u te helpen.

Schakel direct onze hulp in en wij helpen u bij elke stap om ervoor te zorgen dat u de vergoeding ontvangt waar u recht op heeft. We zorgen er ook voor dat u zo snel mogelijk de dagelijkse gang van zaken weer kunt oppakken. Meld uw schade of neem telefonisch contact met ons op

Dit zijn de ervaringen van klanten

 • Heel fijn

  "Heel fijn"

  Wij hadden erg veel roet- en waterschade op de gehele benedenverdieping. Na wat research online kwamen wij vrij snel op de website van schadeoplossing terecht. Eerst waren wij sceptisch want kosteloze hulp leek ons te mooi om waar te zijn. Toch gebeld en er werd meteen heel duidelijk uitgelegd hoe alles werkt. Bedankt voor de snelle actie! Heb je schade, zet dan gewoon altijd meteen een contra-expert in!

  Wij hadden totaal geen idee wat ons te wachten stond en dan is het heel fijn als je iemand hebt die aan jouw kant staat. Uiteindelijk hebben wij een mooie uitkering gekregen van de verzekering, dat hadden we zelf nooit voor elkaar gekregen.

  Mevr. F. Dekker

  Limburg

 • Dankbaar

  "Dankbaar"

  Schadeoplossing heeft alles met mijn inboedelverzekering geregeld nadat mijn woning door brand onbewoonbaar was geworden. Ook hebben zij geregeld dat mijn inboedel opgehaald en opgeslagen werd, dat er wat werkzaamheden in mijn nieuwe woning verricht werden en dat mijn inboedel daar naartoe verhuisd werd. Ze hebben een hele mooie schadevergoeding voor mij weten te regelen waarvan ik al mijn beschadigde spullen kan vervangen. Schadeoplossing heeft in een periode van veel zorgen een grote last van mij afgenomen. Daarvoor ben ik ze dankbaar.

  Dhr. R vd V

Deel deze informatie!

Waarom onze hulp inschakelen?

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade