Wij coördineren het van A tot Z

Schoonmaak na brand

Wij zijn één aanspreekpunt voor de volledige schoonmaak en het herstel van uw brandschade. Laat u compleet door ons ontzorgen, want wij begrijpen de enorme nasleep van een brand.

Schoonmaak na brand gaat via ons een stuk verder. Wij zorgen naast de reiniging van de brandschade ook voor het complete herstel.

U heeft brand gehad en verschillende partijen hebben u geholpen, waaronder uw verzekeraar. Nu moet de schoonmaak van uw huis nog worden geregeld. Welk schoonmaakbedrijf kunt u daarvoor het beste inschakelen? Wie gaat de rookschade verhelpen, zodat uw huis er straks weer schoon uitziet en ook weer fris ruikt? Wij kunnen u volledig ontzorgen met de schoonmaak na brand.

Rookschade schoonmaken na brand? Schadeoplossing Nederland regelt het voor je!

In het kort

 • We zetten ons eerst in om nog meer schade te voorkomen.

 • Wij coördineren een team van professionals, voor het vakkundig schoonmaken van de onderdelen van uw woning die brandschade hebben opgelopen.
 • Ook onzichtbare schade, zoals de doordringende brandgeur, wordt bestreden.
 • Wij zetten de beste kennis voor u in.

Rookschade aan uw spullen

Na een brand, groot of klein, hebben veel van uw spullen rookschade opgelopen. In dat geval moet alles worden schoongemaakt. Helaas kan zelfs een kleine brand er al voor zorgen dat rook en roet door het hele huis zijn verspreid. In sommige gevallen kan roet simpel worden weggeveegd, maar meestal laat deze plakkerige, zwarte substantie zich lastig verwijderen. Het team van professionals dat wij coördineren, zorgt ervoor dat er een vakkundige schoonmaak van uw spullen plaatsvindt. Daarbij gaat het niet alleen om rook en roet, maar zij richten zich ook op de (soms aanzienlijke) waterschade die veroorzaakt is door het blussen.

Het voorkomen van meer schade

De eerste stap is het voorkomen van meer schade. Er kan bijvoorbeeld meer schade ontstaan, wanneer het door de brand mogelijk is geworden dat regenwater naar binnen komt. Ook is het mogelijk dat bluswater is blijven liggen. Ons aangestuurde team specialisten zorgt er in de eerste instantie voor dat er geen water van buiten naar binnen kan komen. Zij voeren het overtollige water af en installeren drogers om de vochtige ruimtes zo snel mogelijk droog te krijgen. Zo wordt de groei van schimmels en bacteriën tegengegaan.

Complete schoonmaak na brand

Wij zorgen ervoor dat uw brandschade wordt verholpen; uw huis wordt compleet schoongemaakt. Dit geldt ook voor de onzichtbare schade, zoals de brandgeur in uw huis. Wanneer een schoonmaak na brand niet grondig wordt uitgevoerd, kan zo’n brandgeur nog jarenlang aanhouden, met alle ongenoegen nadien. Het team bekijkt ook welke spullen worden hersteld en welke moeten worden afgevoerd. Dit kan uiteraard in samenspraak met u, omdat sommige niet-herstelbare spullen emotionele waarde kunnen hebben.

Overzicht wanneer dat juist lastig kan zijn

Wij zorgen voor het overzicht. Direct na de brand ontstaat namelijk vaak een chaotische situatie, omdat er van alles moet worden geregeld en uitgezocht. Wij helpen u daarbij en proberen u zoveel mogelijk te ontzorgen. Kortom, wij zorgen ervoor dat de beste kennis wordt ingezet bij het schoonmaken en herstellen van uw brandschade.

 • Echt een steun voor ons geweest

  "Echt een steun voor ons geweest"

  In de nachtelijke uren is er bij ons brand ontstaan. De volgende morgen contact opgenomen met Schadeoplossing Nederland en na 2 uur was de contra-expert bij ons aanwezig. We hebben duidelijke uitleg gekregen wat het vervolg zou zijn. Daarna is alles door Schadeoplossing Nederland goed, snel en tot volle tevredenheid afgehandeld. In een tijd van radeloosheid, want opeens zit je in een soort verschrikkelijke nachtmerrie, echt een steun voor ons geweest. Van ons krijgt hij de maximale 5 sterren.

  Fam. van Wetering

  Zuid-Holland

 • Wat het beste voor jou is!

  "Wat het beste voor jou is!"

  Na een brand in je huis kan er heel wat over je heen komen en zal er veel geregeld moeten worden. Je verzekering kan dan (heel) onpersoonlijk voelen. Maar gelukkig hadden we op tijd schadeoplossing ingeschakeld en kwam daar snel verandering in. Schadeoplossing kijkt echt wat het beste voor jou is!

  Dhr. I. Sprang

  Zuid-Holland

Wij zorgen ook voor het herstel van uw brandschade

Het team dat wij voor u inschakelen, is een team van schoonmakers en herstellers. Dé perfecte combinatie om uw brandschade zo snel en soepel mogelijk opgelost te krijgen. Het professioneel herstel geldt voor uw complete opstal. Denk aan gevels, woonkamers, slaapkamers, keukens, meterkasten, badkamers, hallen, etc.

Reconditionering van uw inboedel

Niet alleen de wanden, het dak, uw keuken, etc. moeten worden hersteld, maar ook uw spullen/inboedel. Het herstel daarvan wordt ook wel reconditionering genoemd. Denk aan uw meubels, vloerkleden en apparatuur. Voor een succesvolle reconditionering is het erg belangrijk om er zo snel mogelijk bij te zijn, vooral bij apparatuur. Hoe sneller we kunnen reageren, des te groter de kans is op een geslaagde reconditionering. Reconditionering is ook een flinke kostenbesparing, omdat er: minder spullen hoeven te worden afgevoerd; en minder spullen opnieuw hoeven te worden aangeschaft.

Tijdelijke opslag van uw spullen

Tijdens de reconditionering van uw inboedel en het herstel van uw opstal worden uw spullen tijdelijk opgeslagen achter slot en grendel. Wanneer uw spullen gereinigd zijn en uw woning weer helemaal is schoongemaakt, worden uw spullen weer teruggebracht. Vanaf dat moment kunt u direct uw dagelijkse gang van zaken weer oppakken.

Zit u zelf ook met rook- en roetschade in uw woning en wilt u het probleem graag in alle rust overlaten aan een team professionals? Neem dan snel contact met ons op. Wij regelen voor u de volledige schoonmaak en het herstel van uw woning, zodat u daar hopelijk nog lang met plezier kunt wonen.

Deel alle informatie over schoonmaak na brand.

 • Dankbaar

  "Dankbaar"

  Schadeoplossing heeft alles met mijn inboedelverzekering geregeld nadat mijn woning door brand onbewoonbaar was geworden. Ook hebben zij geregeld dat mijn inboedel opgehaald en opgeslagen werd, dat er wat werkzaamheden in mijn nieuwe woning verricht werden en dat mijn inboedel daar naartoe verhuisd werd. Ze hebben een hele mooie schadevergoeding voor mij weten te regelen waarvan ik al mijn beschadigde spullen kan vervangen. Schadeoplossing heeft in een periode van veel zorgen een grote last van mij afgenomen. Daarvoor ben ik ze dankbaar.

  Dhr. R vd V

35+ Tips bij brand checklist

35+ tips om brand te voorkomen

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *

Liever een contactformulier om uw schade te melden? Klik hier.

Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade