Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen bij uw brand in Rotterdam?

Schade uitgelicht

Wasmachine in brand

Wasmachine in brand

Wormerveer – U heeft vast weleens gehoord dat wasmachines, drogers en vaatwassers brandgevaarlijke apparatuur zijn. Helaas ondervond een moeder van vier kinderen dit ook met haar wasmachine. Deze vloog namelijk in brand en de schade aan haar woning was enorm.

Midden in de nacht

Het gebeurt relatief vaak dat mensen hun wasmachine, droger of vaatwasser midden in de nacht laten draaien, omdat dan het nachttarief voor elektriciteit geldt. Goed voor de portemonnee natuurlijk, maar helaas niet goed voor de veiligheid. Het probleem is namelijk dat brandgevaarlijke apparatuur ‘aan’ staat terwijl u slaapt. Maar wanneer u slaapt en uw apparatuur in brand vliegt, bent u vaak niet alert genoeg om die brand gelijk in de kiem te smoren.

Zo ook een moeder, die met haar vier kinderen een appartement bewoont in Wormerveer. Midden in de nacht vatte haar wasmachine onverwacht vlam. Waarschijnlijk was er sprake van kortsluiting, maar onduidelijk is gebleven welk specifiek onderdeel binnen de wasmachine de brand heeft veroorzaakt. Hoe dan ook: de gevolgschade is aanzienlijk. Het appartement heeft ook grote rook- en roetschade opgelopen.

De moeder en haar kinderen moesten naar het ziekenhuis omdat ze rook ingeademd hadden, maar gelukkig hoefden ze daar niet lang te verblijven. Ter overbrugging zijn ze tijdelijk samen in een hotel ondergebracht.

Niet eens met de schadevergoeding

Deze mevrouw heeft haar brandschade keurig gemeld bij de verzekeraar, maar onderling konden beide partijen het niet met elkaar eens worden over de hoogte van de schadevergoeding. Voor haar aanleiding om op internet op zoek te gaan naar een partij die haar zou kunnen ondersteunen. Zij vond ons bedrijf en wij hebben haar graag bijgestaan met onze contra-expertise. Heeft u hetzelfde meegemaakt? Meld uw schade dan ook bij ons.

De wasmachine die in brand vloog.

afb. 1 De wasmachine die in brand vloog.

Ook de keuken heeft veel schade opgelopen door de brand. Onder andere rook- en roetschade.

afb. 2 Ook de keuken heeft veel schade opgelopen door de brand. Onder andere rook- en roetschade.

In dit appartement heeft de brand plaatsgevonden.

afb. 3 In dit appartement heeft de brand plaatsgevonden.

 • Echt een steun voor ons geweest

  "Echt een steun voor ons geweest"

  In de nachtelijke uren is er bij ons brand ontstaan. De volgende morgen contact opgenomen met Schadeoplossing Nederland en na 2 uur was de contra-expert bij ons aanwezig. We hebben duidelijke uitleg gekregen wat het vervolg zou zijn. Daarna is alles door Schadeoplossing Nederland goed, snel en tot volle tevredenheid afgehandeld. In een tijd van radeloosheid, want opeens zit je in een soort verschrikkelijke nachtmerrie, echt een steun voor ons geweest. Van ons krijgt hij de maximale 5 sterren.

  Fam. van Wetering

  Zuid-Holland

 • Een zeer goede beslissing

  "Een zeer goede beslissing"

  Op 31 mei 2023 hebben wij brand gehad in de meterkast, hierdoor moesten wij noodgedwongen voor 8 maanden ons huis verlaten. Op zo'n moment komt er zoveel op je af, zaken waar je totaal geen verstand van hebt. Onze verzekering gaf tussen neus en lippen aan dat we eventueel ook een contra-expert konden inschakelen en dat hebben wij gedaan. We hebben Schadeoplossing benaderd en dat was een zeer goede beslissing. Zij hebben alles top geregeld, de inventarisatie van de schade en de afhandeling hiervan. Schadeoplossing, tezamen met Kradon en natuurlijk Musa met zijn team hebben er voor gezorgd dat alles weer perfect is hersteld. Wij zijn super tevreden. Dankjewel allen!

  Dhr. Fesh

  Overijssel

Deel deze informatie!

 • Sloeg gelijk de spijker op z’n kop

  "Sloeg gelijk de spijker op z’n kop"

  dikke 5 sterren voor Schadeoplossing Nederland! 4oktober begon bij ons de ellende ...brand. Al snel kwam er een schoonmaak team en de verzekeringsexpert. In eerste instantie denk je nou dat gaat lekker vlot allemaal. Gelukkig belde daar schadeoplossing Nederland en had ik een hele lieve vrouw aan de telefoon. Ze sloeg gelijk de spijker op z'n kop. Wie, wat, hoe, wanneer enz. Nou idd wat te doen na een brand, ik had geen idee in ieder geval... De dag erna kwam gelijk iemand langs en ben blij toe!... M'n huis is weer een plaatje geworden en we kijken er naar uit om er weer zo snel mogelijk te gaan wonen.

  Mevr. A. den Tuinder

35+ Tips bij brand checklist

35+ tips om brand te voorkomen

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade