Wanneer kunnen wij u helpen?

 • bij een discussiepunt met uw verzekeraar
 • als u een schade-expert toegewezen hebt gekregen

 • wanneer er sprake is van brand-, water-, storm- of inbraakschade

Wanneer kunnen wij u helpen

Informatie waar u verder mee komt

Waterschade in de keuken en de verzekering

Wist u dat waterschade in de keuken nog best regelmatig voorkomt? Gelukkig dekt uw verzekering in de meeste gevallen de schade maar hoe komt het eigenlijk dat het vaak raak is in de keuken? Hoe moet u de waterschade in de keuken afhandelen met uw verzekering? Wat zijn uw mogelijkheden? In dit artikel gaan we langs de belangrijkste punten.

Waterschade in de keuken en de verzekering.

afb. 1 Bij waterschade in de keuken dient u uw verzekering in te schakelen, meestal de inboedelverzekering.

De verzekering helpt u verder met de waterschade in de keuken

Wellicht is dit bij een waterschade in de keuken het eerste waar u aan denkt; “ik moet de verzekering zo snel mogelijk inschakelen”. Dit is een goede gedachte en meestal kunnen zij u ook erg goed verder helpen. Als het over de keuken gaat, dan hebben we het vaak over de opstalverzekering omdat de keuken aard- en nagelvast zit. De vloer in de keuken is een ander verhaal. Daarbij is het belangrijk te kijken of de vloer zit vastgelijmd of niet. Zo ja, dan dient ook hiervoor de opstalverzekering aangesproken te worden. Zo niet, dan dient u daarvoor de inboedelverzekering aan te spreken.

Is er sprake van leidingbreuk in de keuken, dan kan het zijn dat de verzekering de opsporing van de lekkage zal vergoeden, maar dit kan verschillen per verzekering. Ook is de ene waterschade de andere niet, vandaar dat de verzekering er meestal voor kiest om een schade-expert naar de waterschade in uw keuken laat kijken.

Deze schade-expert komt bij u langs om de schade op te nemen en de hoogte van de vergoeding vast te stellen. U krijgt het bedrag op uw rekening gestort en u kunt de waterschade in uw keuken laten herstellen met het bedrag dat u hebt ontvangen van uw verzekering.

Als het niet zo vlekkeloos verloopt met uw verzekering

Ook in de wereld van verzekeringen gaat het wel eens mis. Soms wordt er een onredelijk schadebedrag voorgesteld of verloopt bijvoorbeeld de communicatie niet goed. Bent u dan volledig overgeleverd aan de schade-expert van uw verzekering? Gelukkig is dit niet het geval. Wanneer u te maken hebt met waterschade in uw keuken, kunt u kosteloos onze contra-expert inschakelen. Dit is een soort van ‘schade-expert’, maar dan onafhankelijk. We werken niet voor verzekeraars, maar voor u. Ook wij inventariseren uw waterschade in de keuken en zullen vervolgens in gesprek gaan met uw toegewezen schade-expert. Wij zetten ons in voor uw belangen.

Wilt u meer weten over onze diensten? Lees er meer over op onze pagina over contra-expertise, bel ons of vul onderstaand formulier in en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

 • Eén aanspreekpunt

  "Eén aanspreekpunt"

  Door toeval kwamen we terecht bij Schadeoplossing Nederland B.V. – contra-expertise bij schade. Na een enorme waterschade in ons appartement waren we op zoek naar informatie over parket verwijderen etc. Wij hadden geen conflict met onze verzekerings-expert, maar waren wel overweldigd door de impact en kosten van onze schade.

  Na een telefoontje met Schadeoplossing bleek dat ze ons ook van dienst konden zijn zonder dat er een conflict was. Contra-expertise is een recht en de kosten van hun dienstverlening zouden gewoon bij de verzekeraar in rekening worden gebracht. Toen hebben we ze gevraagd te komen. Ze hebben ons begeleid en ondersteund in het proces van het goed inschatten en declareren van de schade. Ook bij praktische zorgen zoals de tijdelijke verhuizing/opslag van onze inboedel, drogen van het beton onder de parketvloer. En ook bij vragen zoals: gaat dit wel goed, wanneer moet dat, extra tegenvallers tijdens het proces.

  We hadden een aanspreekpunt en dat was heel erg fijn in deze voor ons stressvolle tijd. We zouden de diensten van Schadeoplossing aan iedereen aanraden die in een vergelijkbare situatie zit. (Grote schade waarvan je de impact en kosten niet goed kan overzien). Het heeft ons een hoop kosten bespaard, die de verzekeraar anders niet vergoed zou hebben en het heeft ons enorm gesteund/ontzorgd in een moeilijke tijd.

  Mevr. Silvia & Loes

  Zuid-Holland

 • Vriendelijk en meelevend

  "Vriendelijk en meelevend"

  Zeer goed geholpen door dit bedrijf! Op 23-07 waterschade gehad waarna er een schademanager thuis vanuit de verzekeraar langs is geweest. Zij wilde mij niet het bedrag geven waar ik “recht op had” , vervolgens Schadeoplossing Nederland ingeschakeld. Ik sprak met een zeer vriendelijke en behulpzame vrouw. Verstaat haar vak en weet waar ze over praat. Vanuit Schadeoplossing Nederland is er een meneer geweest om in gesprek te gaan met de schade-expert van de verzekeraar. Deze heren waren heel vriendelijk en meelevend. Ik werd de volgende dag al terug gebeld met de mededeling dat het bedrag wat ik nu krijg 154% hoger is dan wat de verzekeraar mij in eerste instantie wilde betalen. Ik raad dan ook iedereen aan: ben je het niet eens met je verzekering, schakel de hulp in van Schadeoplossing Nederland. Ik ben ze hier zeer dankbaar voor! Topteam

  Mevr. S. Favie

  Overijssel

Deel alle informatie over waterschade in de keuken!

 • Super service

  "Super service"

  Super service, 5 sterren zijn echt te weinig! Wij hadden een grote lekkage aan de woning. Door onze verzekering kregen wij alleen maar meer problemen. Schadeoplossing Nederland heeft de schade uit onze handen genomen en de grote schade professioneel opgelost. Wij willen hen hartelijk bedanken voor de hulp en steun die wij destijds hebben ontvangen.

  Ik raad iedereen Schadeoplossing aan! Super service/ professioneel/ betrouwbaar en klantvriendelijk. Super bedankt!

  Eetpaleis

Tips bij wateroverlast checklist

25+ Tips bij wateroverlast

Onafhankelijke expertise

Online schade melden

Contra-expertise is een wettelijk recht voor iedere verzekerde. Het is een kosteloze en onafhankelijke oplossing voor iedereen die het niet eens is met zijn of haar verzekeraar.

Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *
 • De juiste vergoeding voor uw schade

 • Indien nodig regelen wij uw voorschot

 • Indien nodig helpen wij u bij het vinden van tijdelijke woonruimte

 • Wij zijn geen trage organisatie

 • Inclusief alle gevolgschade

 • Korte lijnen met uw eigen expert

 • Voor particulieren en bedrijven

 • Expertisebureau met veel ervaring

 • Wij regelen alles met uw verzekeraar

 • Transparante dienstverlening

 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten

 • Specialisatie in brand- en waterschade