Lekkage aan het dak – alles over de verzekering bij daklekkage

Daklekkage komt vaak totaal onverwacht en leidt tot een hoop onvoorziene kosten. Om meer schade te voorkomen, moet de lekkage met spoed worden verholpen. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk dat u de juiste schadevergoeding van uw verzekering ontvangt. Dit is echter niet altijd vanzelfsprekend, waardoor u het risico loopt de schade deels zelf te moeten betalen. Schadeoplossing Nederland B.V. helpt u hiermee, zodat u de juiste schadevergoeding uitgekeerd krijgt.

Extra expertise bij waterschade.

Oneens met uw verzekeraar over
de uitkering van uw waterschade?
Wij helpen u graag verder.

Meer informatie

Waarom extra expertise bij daklekkage?

Het kan zijn dat uw verzekering voor of na het indienen van de offerte een schade-expert stuurt om uw schade te inventariseren. Deze schade-expert komt meestal van een extern expertisebureau. Hij bekijkt de daklekkage en de gevolgschade. Vervolgens bepaalt hij de uitkering waarmee u de schade dient te herstellen. De aangeboden uitkering van de schade blijkt vaak lang niet voldoende om de schade te herstellen. Als gevolg daarvan moeten gedupeerden vaak zelf een aanzienlijk bedrag inbrengen om de ontstane schade door de lekkage te herstellen.

Voor meer vergoeding: een contra-expert bij lekkage aan het dak

De schade-expert wordt ingeschakeld door de verzekering en zal dus niet helemaal onafhankelijk uw schade beoordelen. Een contra-expert kan dit echter wel. Een contra-expert verricht dezelfde werkzaamheden als een schade-expert, maar u schakelt deze expert zelf in. Dat wordt dus niet geregeld door uw verzekeraar. Dit zorgt ervoor dat de contra-expert uw belangen vooropstelt. Dit is waar wij, Schadeoplossing Nederland B.V., u mee kunnen helpen in het geval van daklekkage. Wij kijken niet alleen naar de oppervlakkige schade die is aangericht door lekkage, maar ook naar de eventuele gevolgschade.

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe wij een daklekkage zouden kunnen inventariseren. Geen enkele situatie is met elkaar te vergelijken. Daarom zou het bij u anders kunnen gaan dan in onderstaand voorbeeld.

Het verschil tussen de schade-inventarisatie van een schade-expert en een contra-expert bij een lekkend dak.

De juiste uitkering bij lekkage

Beide partijen hebben de daklekkage geïnventariseerd en gaan vervolgens met hun bevindingen om tafel. Het kan voorkomen dat de contra-expert schade heeft opgemerkt, die de schade-expert niet heeft gezien. Verschillende punten van de contra-expert kunnen ertoe leiden dat de schadevergoeding hoog genoeg wordt om het volledige herstel van de lekkage mogelijk te maken.

Kosten van een contra-expert

Wij sturen u geen factuur, omdat onze dienstverlening voor u kosteloos is. Het recht op contra-expertise is namelijk in uw polisvoorwaarden vastgelegd. Verzekeraars zijn verplicht om de kosten voor contra-expertise te vergoeden wegens wettelijke verplichtingen. U mag áltijd een contra-expert inschakelen bij daklekkage. U heeft hiervoor ook géén toestemming nodig van uw verzekeraar. 95% van onze klanten die wij helpen met contra-expertise, krijgen hierdoor een hogere uitkering van hun verzekeraar dan de aanvankelijk bepaalde uitkering.

Direct uw mogelijkheden bekijken!

Klantervaringen

Google klantervaring

Reviewscore

4,8/ 5

Google waardering score

Op basis van 77 ervaringen

Vragen?

Snel geholpen worden met uw schade? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op.

contra expertisebureau bellen

088 – 888 5000

24/7 bereikbaar voor calamiteiten

Stuur bericht!

Aantoonbaar meer resultaat met contra-expertise