Leestijd: 5 minuten

141 reviews op Google

52 reviews op Facebook

Brand door de wasdroger, wat nu met de verzekering?

Brand door de wasdroger is een van de meest voorkomende brandoorzaken in Nederland. Een andere oorzaak is de brand door de wasmachine. Daarom is het belangrijk om extra alert te zijn wanneer dit soort apparatuur wordt ingeschakeld. Bij de wasdroger moeten bijvoorbeeld na elke droogbeurt de pluizenfilters worden gereinigd. Wij raden ook aan om met grote regelmaat de condensorfilter schoon te maken en deze tijdig te vervangen volgens voorschriften van de fabrikant. De warmte moet goed kunnen worden afgevoerd, anders kunnen de pluizen vlamvatten, met alle gevolgen van dien. Heeft u al te maken gehad met brand in de wasdroger? Dan geven wij u in dit artikel waardevolle informatie over hoe en wat met de verzekering en tijdelijke opvang.

Brand door de wasdroger, wat nu met de verzekering?

Hoe voorkom ik brand in de wasdroger?

  • Een schoon pluizenfilter en een schoon condensorfilter zijn ontzettend belangrijk om brand in de wasdroger te voorkomen.
  • Zorg er ook voor dat de afvoerleiding voor het water niet verstopt zit.
  • Pas op welke kleding je in de droger stopt, sommige kledingstukken zijn hier niet geschikt voor en kunnen te warm worden.
  • Het is belangrijk om de stekker direct in een stopcontact te steken en niet in een stekkerdoos.
  • Zorg ervoor dat uw wasdroger niet helemaal is ingebouwd in een bekasting. De wasdroger moet te allen tijde zijn warmte kwijt kunnen.

Een grote brand door de wasdroger voorkomen

Mocht er toch brand ontstaan door de wasdroger, dan is het belangrijk dat u er snel bij bent en dat u goed voorbereid bent. Met de volgende aandachtspunten kunt u zich een hoop ellende in de toekomst besparen:

  • Doe de droger nooit aan wanneer u niet thuis bent.
  • Plaats een rookmelder in de buurt van de droger, zodat u het direct hoort wanneer het misgaat.
  • Plaats een brandblusser dicht bij de wasdroger.
  • Gaat u blussen met water, zorg er dan voor dat de stroom eraf is! Anders kunt u zelf onder stroom komen te staan
Als u een rookmelder dicht bij uw wasdroger en/of wasmachine ophangt, heeft u meer kans om op tijd te zijn bij een brand door deze apparatuur. Gebruik alleen aparte stopcontacten – géén stekkerdoos(!)

afb. 1 Als u een rookmelder dicht bij uw wasdroger en/of wasmachine ophangt, heeft u meer kans om op tijd te zijn bij een brand door deze apparatuur. Gebruik alleen aparte stopcontacten – géén stekkerdoos(!)

Hoe gaat dat met de verzekering?

Een brand door de wasdroger moet natuurlijk bij uw verzekeraar worden gemeld. Zo’n brand zorgt voor veel rook en roet op uw inboedel. Hiervoor moet u uw inboedelverzekering aanspreken. Voor de schade aan de vaste delen van het huis, zoals de muren, plafonds en vastgelijmde vloeren, dient u de opstalverzekering aan te spreken. Het komt vaak voor dat het gehele huis onbewoonbaar is geworden na een brand in de droger. U heeft dan tijdelijke opvang nodig. Hier zult u zelf voor moeten zorgen, maar de kosten hiervoor worden door de inboedelverzekering vergoed. Heeft u alleen een opstalverzekering? Dan worden deze kosten voor tijdelijke opvang niet vergoed. Daarom is een inboedelverzekering zo ontzettend belangrijk. Wij vinden daarom dat deze verzekering eigenlijk verplicht zou moeten worden gesteld.

Een peiling tussendoor

Loopt u vast met uw verzekeraar vanwege een schade?

Laden ... Laden ...

Ik heb een koopwoning

Met een koopwoning bent u vaak verplicht om een opstalverzekering te hebben. Dit is een gebruikelijke eis van de hypotheekverstrekker. Heeft u geen hypotheek op uw woning en wellicht daardoor niet gekozen voor een opstalverzekering? Dan heeft u geen recht op een vergoeding voor de opstalschade. Voor de losse spullen in huis en voor de kosten voor tijdelijke opvang kunt u de inboedelverzekering aanspreken. Heeft u deze verzekering niet, dan dient u contact op te nemen met de gemeente voor een tijdelijke woning.

Ik heb een huurwoning

Bij een huurwoning is het net even anders. De eigenaar van de woning is degene die verantwoordelijk is voor de opstalverzekering. Dat kan de woningbouwvereniging zijn, of een particuliere eigenaar van wie u de woning huurt. Hij zal het allemaal moeten regelen met de opstalverzekering, maar dat betekent ook dat ú vanuit die opstalverzekering geen hulp krijgt. Voor de losse spullen en de kosten voor tijdelijke opvang dient u ook hier de inboedelverzekering aan te spreken. U bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van de inboedelverzekering.

Heeft u geen inboedelverzekering afgesloten? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente. Vaak hebben zij voor calamiteiten als deze noodopvang beschikbaar. Echter, in tijden van woningtekort – waarmee we vandaag de dag te maken hebben – kan het zelfs zo zijn dat de gemeente ook geen tijdelijke woning kan aanbieden. De brand in de wasdroger kan dan wel heel rampzalig uitpakken.

Ik ben goed verzekerd, maar ik heb hulp nodig

Als u voor uw opstal én inboedel verzekerd bent, kunt u tegen problemen aanlopen met uw verzekeraar. Dat kunnen problemen op het gebied van communicatie zijn of andere standpunten over de schadevergoeding. Na zo’n brand in de droger komt er heel veel op u af. Met als gevolg dat u er misschien mogelijk niet goed bij bent tijdens het afhandelen van uw brandschade. Gevolgschade kan dan over het hoofd worden gezien en dit kan ten koste gaan van uw vergoeding.

Na een brand door de wasdroger heeft u hulp nodig van een onafhankelijke expert, onze contra-expert. Hij onderzoekt net als uw verzekeraar de brandschade, maar hij stelt uw belangen voorop. Onze contra-experts zijn onafhankelijk, in de zin dat wij niet worden betaald door de verzekeraar. Wij declareren onze kosten bij de verzekeraar en dat geeft al een heel andere verstandhouding. Uw verzekeraar is verplicht om onze kosten te vergoeden, dit is wettelijk zo geregeld. U betaalt dus niets voor het inschakelen van onze contra-expert. Wij raden u aan om dit direct na de brand te doen, zodat we zo veel mogelijk voor u kunnen betekenen. U hoeft er zo niet alleen voor te staan tegenover uw verzekeringsmaatschappij.

Meld vandaag nog uw schade en u weet direct waar u aan toe bent en hoe wij u verder kunnen helpen in uw situatie. Wij staan voor u klaar!

  • Wat kost onze contra-expertise?

    Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

Google reviews

141 reviews
op Google

Facebook reviews

52 reviews
op Facebook

U hoeft er – ook wat betreft de kosten – dus niet alleen voor te staan. Laat u daarom door ons team van experts bijstaan en ontvang de vergoeding die bij uw schade past. Meld hier uw schade met ons online formulier of bel 088 – 888 5000.

Inhoudsopgave

Was deze informatie nuttig?

De Juiste Vergoeding?
Meld Hier Uw Schade

Met slechts een paar
vragen helpen wij u aan de
juiste vergoeding

Wist u dit over contra-expertise? Het is kosteloos voor verzekerden. Bel onze contra-expert: 088 - 888 5000
Voor de juiste vergoeding uw schade bij ons melden.

“Onze onafhankelijke expert bekijkt uw brand- of waterschade en gaat vervolgens in gesprek met de expert van uw verzekeraar. Contra-expertise is kosteloos beschikbaar voor iedereen die een inboedel- of opstalverzekering heeft.”

  • Wij komen uw schade vaststellen

    Wij stellen de schade vast en dat doen we volledig onpartijdig. Wij gaan voor de juiste en eerlijke vergoeding.

  • Helemaal onafhankelijk

    Wij werken niet voor verzekeraars of aangesloten belangenorganisaties. Wij zijn écht onafhankelijk.

  • Onze klanten zijn tevreden klanten

    Tevreden klanten, daar worden wij vrolijk van! Heeft u de onafhankelijke reviews al gelezen?

  • U staat er niet meer alleen voor

    U staat niet alleen tegenover een grote verzekeraar. Wij hebben uw belangen voor ogen.

  • Goede hulp van begin tot eind

    Wij helpen u – van de schadevaststelling tot de coördinatie van het volledige schadeherstel – indien u dit wenst.