Wat zijn
bereddingskosten?

Dit zijn bereddingskosten

U bent volgens de polisvoorwaarden van de verzekeraar verplicht om schade zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken. Bereddingskosten zijn de gemaakte kosten om verdere schade te voorkomen of beperken tijdens of na een schadegebeurtenis. Het is belangrijk om altijd goed met uw verzekeraar in overleg te gaan voordat u de daadwerkelijke bereddingskosten maakt. Dit kan u later een hoop narigheid besparen.

Wat valt niet onder de bereddingskosten?

Wanneer het om een onmiddellijk dreigend gevaar gaat, vallen de kosten meestal onder bereddingskosten. Wanneer er sprake is van ‘zorg’ om toekomstige schade te voorkomen, valt dit niet onder de bereddingskosten. Deze kosten behoort u als verzekeringnemer in acht te nemen, omdat u goed voor uw spullen dient te zorgen.

Overleg met uw verzekeraar wanneer u bereddingskosten moet maken om toekomstige financiële narigheid te vermijden.

afb. 1 Overleg met uw verzekeraar wanneer u bereddingskosten moet maken om toekomstige financiële narigheid te vermijden.

Worden uw bereddingskosten niet vergoed?

Is er toch sprake (geweest) van een onmiddellijk dreigende situatie en worden de bereddingskosten niet vergoed? In zo’n situatie raden wij u aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij zullen een contra-expert langs sturen, die kosteloos voor uw belangen opkomt.

Extra expertise bij schade.

Oneens met uw verzekeraar over de uitkering van uw schade?
Wij helpen u graag verder.

Meer informatie

Niet eens met uw verzekeraar?

Niet eens met uw verzekeraar?

Ontdek snel of u de juiste vergoeding ontvangt!

Of bel: 088 – 888 5000