Wat zijn
bereddingskosten?

Dit zijn bereddingskosten

U bent volgens de polisvoorwaarden van de verzekeraar verplicht om de schade zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken. Bereddingskosten zijn de kosten die gemaakt worden om tijdens of na een schadegebeurtenis verdere schade te voorkomen of te beperken. Het is belangrijk om altijd goed met uw verzekeraar in overleg te gaan voordat u de daadwerkelijke bereddingskosten maakt. Dit kan u later een hoop narigheid besparen.

Wat valt niet onder de bereddingskosten

Wanneer het om een onmiddellijk dreigend gevaar gaat vallen de kosten meestal onder bereddingskosten. Wanneer er sprake is van ‘zorg’ om toekomstige schade te voorkomen, valt dit niet onder de bereddingskosten. Deze kosten behoort u als verzekernemer in acht te nemen omdat je goed voor uw spullen dient te zorgen.

Overleg met uw verzekeraar wanneer u bereddingskosten moet maken om toekomstige financiële narigheid bespaard te blijven.

afb. 1 Overleg met uw verzekeraar wanneer u bereddingskosten moet maken om toekomstige financiële narigheid bespaard te blijven.

Worden uw bereddingskosten niet vergoed?

Is er toch sprake (geweest) van een onmiddellijk dreigende situatie en worden de bereddingskosten niet vergoed? In zo’n situatie raden wij u aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij zullen een contra expert langssturen die kosteloos voor uw belangen opkomt.

Link naar deze pagina

kopiëren
Schadeoplossing Nederland helpt gedupeerden met water-, brand-, inbraak- en stormschade. U kunt ons te allen tijde inschakelen of vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Vul onderstaand formulier in of bel 088 – 888 5000 voor raad en daad.

Ontvangt u de juiste vergoeding?

Binnen 24 uur een antwoord, helemaal vrijblijvend. Of bel: 088 – 888 5000

Of bel: 088 – 888 5000