Wat is
een taxatie?

Dit is een taxatie

Een taxatie is het bepalen van de waarde. Het uitvoeren van een taxatie gebeurt meestal bij de koop/verkoop van een woning, bedrijfspand of een object. Daarnaast kan ook schade getaxeerd worden. Bij een schadetaxatie wordt de schade inzichtelijk gemaakt. Hier vloeit een schade taxatierapport uit voort. Een contra expert van een expertisebureau kan onder andere hiermee om tafel met de schade expert van de verzekeraar.

Een taxatie geeft u bepaalde voordelen: u bent niet onderverzekerd en er bestaat weinig tot geen discussie over de waarde van een object.

afb. 1 Een taxatie geeft u bepaalde voordelen: u bent niet onderverzekerd en er bestaat weinig tot geen discussie over de waarde van een object.

Voordeel van een taxatie

U kunt ook een taxatie laten uitvoeren voordat er schade is ontstaan. Zo voorkomt u dat u onderverzekerd bent en dat bij een eventuele schade slechts de dagwaarde wordt uitgekeerd. Een groot voordeel van een taxatie is namelijk dat er bij schade weinig discussie kan ontstaan. In de wet is vastgelegd dat de verzekeraar verplicht is om de taxatiewaarde uit te keren (artikel 7:960 BW). Daarbij dient overigens wel de geldigheidsduur van de taxatie in de gaten te worden gehouden aangezien een verzekerd object behoorlijk in waarde kan toe- of afnemen.

Link naar deze pagina

kopiëren
Schadeoplossing Nederland helpt gedupeerden met water-, brand-, inbraak- en stormschade. U kunt ons te allen tijde inschakelen of vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Vul onderstaand formulier in of bel 088 – 888 5000 voor raad en daad.

Ontvangt u de juiste vergoeding?

Binnen 24 uur een antwoord, helemaal vrijblijvend. Of bel: 088 – 888 5000

Of bel: 088 – 888 5000