Schadebehandelaar
  • Beoordeling van auteur
  • Beoordeeld 5 Sterren
  • 100%

  • Schadebehandelaar nodig? Wij helpen met uw schade!
  • Beoordeeld door
  • Geplaatst op:
  • Laatst bewerkt op: 13 januari 2021

Alles over de schadebehandelaar

U bent vast weleens geholpen door een schadebehandelaar. Maar wat doet een schadebehandelaar precies en werkt hij altijd voor een verzekeraar? Wat heeft een schadebehandelaar te maken met contra-expertise? Dit en meer leggen wij hier uit.

Extra expertise bij waterschade.

Oneens met uw verzekeraar over
de uitkering van uw schade?
Wij helpen u graag verder.

Meer informatie

Wat doet een schadebehandelaar?

Heel kort gezegd: een schadebehandelaar behandelt de schade die u meldt. Hij/zij beoordeelt of uw schademelding terecht is op basis van de polisvoorwaarden en de aansprakelijkheid. Vervolgens communiceert de schadebehandelaar de uitkomst hiervan aan u én aan de tussenpersoon of de verzekeringsmaatschappij.

Ook wij staan voor u klaar om uw schade in behandeling te nemen.

afb. 1 Ook wij staan voor u klaar om uw schade in behandeling te nemen.

Ontdek de mogelijkheden!

Waar werkt een schadebehandelaar?

In de eerste instantie zou u verwachten dat een schadebehandelaar uitsluitend werkt voor een verzekeringsmaatschappij. Dit is immers het ‘loket’ waar mensen met schade als eerste aankloppen. Een schadebehandelaar kan echter ook prima werken voor een autoschadeherstelbedrijf of een onafhankelijk expertisebureau. Ook zijn er schadebehandelaren die helemaal onafhankelijk werken als zzp’er. Het feit dat zij onafhankelijk werken als zzp’er, wil echter niet zeggen dat zij hun werk als schadebehandelaar ook onafhankelijk kunnen uitvoeren. Daarover later meer.

Een schadebehandelaar kan voor zowel een verzekeraar werken als voor een onafhankelijk expertisebureau.

afb. 2 Een schadebehandelaar kan voor zowel een verzekeraar werken als voor een onafhankelijk expertisebureau.

Werkgebieden van een schadebehandelaar

Schade is een enorm omvangrijk begrip: in principe kan álles schade oplopen. Zelfs ons lichaam, al is dat vaak niet het eerste wat bij ons opkomt als we denken aan schade. Daarom zijn er ook veel verschillende specialisaties mogelijk voor een schadebehandelaar. Denk bijvoorbeeld aan schade aan motorrijtuigen, bedrijfsschade, inboedelschade, opstalschade, letselschade, vermogensschade, etc.

Opstalschade is slechts één werkveld waarin een schadebehandelaar zich kan specialiseren.

afb. 3 Opstalschade is slechts één werkveld waarin een schadebehandelaar zich kan specialiseren.

Is een schadebehandelaar een schade-expert?

Een schadebehandelaar kan een callcentermedewerker zijn, maar hij of zij kan ook de schade-expert zijn die langskomt om een schade te beoordelen. Beide personen behandelen schade, maar toch is er een groot verschil. Schade-experts hebben over het algemeen aanzienlijk meer kennis – vooral binnen hun specialisatie. Zij zijn ook degenen die eropuit worden gestuurd om een schade te beoordelen.

Een schade-expert is altijd een schadebehandelaar, maar een schadebehandelaar is dus niet altijd een schade-expert!

afb. 4 Een schade-expert is altijd een schadebehandelaar, maar een schadebehandelaar is dus niet altijd een schade-expert!

Hoe zit het met de contra-expert?

Een contra-expert is in feite vergelijkbaar met de schade-expert. Een groot verschil tussen beide experts heeft te maken met (on)afhankelijkheid. Een schade-expert ontvangt zijn salaris van een verzekeringsmaatschappij of hij laat zich als zzp’er inhuren door de verzekeringsmaatschappij. Zoals eerder aangegeven, is het voor de schade-expert lastig om onafhankelijk te zijn, als de verzekeraar zijn werkgever of opdrachtgever is.

Een contra-expert is niet in dienst bij een verzekeraar. Hierdoor kan hij of zij echt objectief naar een schade kijken. Bent u op zoek naar een onafhankelijke schadebehandelaar? Wij helpen u met contra-expertise. Neem vrijblijvend contact met ons op, om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor contra-expertise.

afb. 5 Neem vrijblijvend contact met ons op voor contra-expertise.

Schadeoplossing Nederland helpt gedupeerden bij waterschade, brandschade, inbraakschade of stormschade. U kunt ons te allen tijde inschakelen of vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Vul onderstaand formulier in of bel 088 – 888 5000 voor raad en daad.

Klantervaringen

Google klantervaring

Reviewscore

4,7/ 5

Google waardering score

Vragen?

Snel geholpen worden met uw schade? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op.