Schadebehandelaar
  • Beoordeling van auteur
  • Beoordeeld 5 Sterren
  • 100%

  • Schadebehandelaar nodig? Wij helpen met uw schade!
  • Beoordeeld door
  • Geplaatst op:
  • Laatst bewerkt op: 14 juli 2020

Alles over de schadebehandelaar

U bent er vast wel eens door geholpen, de schadebehandelaar. Wat doet een schadebehandelaar en werkt hij altijd voor een verzekeraar? Wat heeft een schadebehandelaar te maken met contra expertise? Dit en meer leggen wij uit.

Extra expertise bij waterschade

Oneens met uw verzekeraar over
de uitkering van uw schade?
Wij helpen u graag verder.

Meer informatie

Wat doet een schadebehandelaar?

Heel kort gezegd, een schadebehandelaar behandelt schade. Hij beoordeelt of een schademelding terecht is op basis van de polisvoorwaarden en de aansprakelijkheid. De schadebehandelaar communiceert dit vervolgens door aan de klant, tussenpersoon of de verzekeringsmaatschappij.

Ook wij staan voor u klaar om uw schade in behandeling te nemen.

afb. 1 Ook wij staan voor u klaar om uw schade in behandeling te nemen.

Ontdek de mogelijkheden!

Waar werkt een schadebehandelaar?

In de eerste instantie zou u verwachten dat een schadebehandelaar uitsluitend werkt voor een verzekeringsmaatschappij. Dit is namelijk waar de meeste mensen met schade voor het eerst mee in contact komen. Een schadebehandelaar kan echter ook werken voor bijvoorbeeld een autoschade herstelbedrijf, een onafhankelijk expertisebureau of deze kan zelfs helemaal onafhankelijk werken als ZZP’er. Dit laatste betekent overigens niet dat deze onafhankelijk zijn werk kan uitvoeren, maar daarover later meer.

Een schadebehandelaar kan voor zowel een verzekeraar werken als een onafhankelijk expertisebureau

afb. 2 Een schadebehandelaar kan voor zowel een verzekeraar werken als een onafhankelijk expertisebureau

Werkgebieden van een schadebehandelaar

Schade is zo enorm omvangrijk. In principe kan alles schade oplopen. Zelfs ons lichaam en dat is niet het eerste wat in ons opkomt wanneer we denken aan schade. Daarom zijn er veel verschillende specialisaties voor een schadebehandelaar. Denk aan: schade aan motorrijtuigen, bedrijfsschade, inboedelschade, opstalschade, letselschade, vermogensschade etc.

Opstalschade is slechts één werkgebied waar een schadebehandelaar zich in kan specialiseren.

afb. 3 Opstalschade is slechts één werkgebied waar een schadebehandelaar zich in kan specialiseren.

Is een schadebehandelaar een schade expert?

Een schadebehandelaar kan iemand zijn die uitsluitend werkt in een callcenter maar kan ook een schade expert zijn die langskomt om een schade te beoordelen. Beide behandelen schade maar toch is er een groot verschil. Schade experts hebben over het algemeen aanzienlijk meer kennis binnen zijn of haar specialisatie. Zij zijn ook degenen die er op uit worden gestuurd om een schade te beoordelen.

afb. 4 Een schade expert is altijd een schadebehandelaar maar een schadebehandelaar is niet altijd een schade expert!

Hoe zit het met de contra expert?

Een contra expert is in feite hetzelfde als de schade expert. Een groot verschil is de onafhankelijkheid. Een schade expert ontvangt zijn salaris van een verzekeringsmaatschappij of hij is ZZP’er en wordt door de verzekeraar ingehuurd. Zoals eerder aangegeven is het lastig om onafhankelijk te zijn aangezien de verzekeraar zijn werkgever is.

Een contra expert is niet in dienst bij een verzekeraar en kan daardoor echt objectief naar een schade kijken. Bent u op zoek naar een onafhankelijke schadebehandelaar? Wij helpen u met contra expertise. Neem eens vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor contra expertise

afb. 5 Neem vrijblijvend contact met ons op voor contra expertise.

Schadeoplossing Nederland helpt gedupeerden met waterschade, brandschade, inbraakschade of stormschade. U kunt ons te allen tijde inschakelen of vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Vul Onderstaand formulier in of bel 088 – 888 5000 voor raad en daad.

Klantervaringen

Google klantervaring

Reviewscore

4,7/ 5

Google waardering score

Vragen?

Snel geholpen worden met uw schade? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op.

contra expertisebureau bellen

088 – 888 5000

24/7 bereikbaar voor calamiteiten

Stuur bericht!

Bent u geholpen met deze informatie?