Pijl
Met welke schade heeft u te maken? *
Bent u verzekerd? *
Wordt de schade door uw eigen verzekeraar gedekt? *

Liever telefonisch contact?

U kunt ons ook telefonisch bereiken. Het grote voordeel hiervan is dat u direct antwoord krijgt op uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Is de schade-expert langs geweest? *
Wat is het probleem met uw verzekeraar? *
Wilt u uw schade toelichten? *

Meer vergoeding
voor waterschade.

Voor iedere verzekerde met waterschade.

Komt uw laminaat omhoog door vocht als gevolg van een lekkage door bijvoorbeeld een gesprongen leiding in de vloerverwarming? Dan bent u hier op de juiste plek!

Wat u moet weten.

Het herstellen van laminaatschade door water kan lastig zijn. Soms is de gewenste collectie voor een nieuwe laminaatvloer niet meer leverbaar. Dit kan ertoe leiden dat de vloer in zo’n geval volledig vernieuwd moet worden. Wij merken dat verzekeraars waterschade aan laminaat lang niet altijd goed afhandelen, en dat is jammer. In eerste instantie vraagt de verzekeraar vaak om een offerte op te laten maken door een specialist in laminaatvloeren. Dit doet de verzekeraar om eerst te beoordelen of het nodig is om een schade-expert langs te sturen. Dit is een normale procedure bij verzekeraars.

Hoog tijd voor onze expertise.

Heeft u de offerte voor het laminaat naar uw verzekeraar gestuurd en is de schade-expert langs geweest? Dan is het tijd om onze onafhankelijke expert in te schakelen. Wij kunnen u vervolgens helpen de maximale uitkering te verkrijgen. Bij lekkage is er vaak meer aan de hand dan alleen de zichtbare vochtschade aan uw laminaat. Wij stellen zowel de zichtbare als onzichtbare schade vast. We beoordelen of het laminaat eenvoudig kan worden hersteld of dat er sprake is van onherstelbare schade.

Ook wanneer er sprake is van waterschade en het moeizaam verloopt met uw verzekeraar, adviseren wij u de schade alvast bij ons te melden. Door ons in te schakelen staat u er niet meer alleen voor. Wij zorgen voor een soepele schadeafwikkeling en een maximale schadevergoeding.

Waterschade laminaat – Hulp van onze experts met uw verzekering
  • Geen administratieve rompslomp meer

  • Korte lijnen met uw eigen expert

  • Goede begeleiding van begin tot eind

  • Onafhankelijke schadevaststelling

  • Expertisebureau met veel ervaring

  • U staat er niet langer alleen voor

  • Aandacht voor álle gevolgschade

  • Indien nodig regelen wij uw voorschot

Wat kost onze hulp?

Voor verzekerden zijn er géén kosten verbonden aan contra-expertise. In de wet is opgenomen dat de verzekeraar de redelijke kosten voor het vaststellen van de schade voor haar rekening dient te nemen. U ontvangt nóóit een factuur van ons. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. Dus of u nu in Rotterdam woont of in Tilburg, dat maakt voor ons geen verschil.

Dit is wat we voor u kunnen doen.

“Wij helpen u de juiste vergoeding te krijgen voor de waterschade aan uw (houten) vloer. We letten niet alleen op de zichtbare beschadigingen, maar nemen ook de onderliggende gevolgschade mee. Er kan bijvoorbeeld een grote hoeveelheid water onder het laminaat of de houten vloer zijn doorgedrongen, of er kan sprake zijn van optrekkend vocht vanuit de ondergrond. Wij controleren alles grondig.”

Waterschade aan laminaat melden bij de verzekering.

Wij werken voor u, niet voor uw verzekeraar.

Wanneer de waterschade aan het laminaat zichtbaar wordt, moet u dit zo snel mogelijk melden bij uw verzekering. U dient ook alles te doen om verdere waterschade te voorkomen. Uw verzekeraar zal eerst vragen om een offerte voor de laminaatschade, die u kunt laten opstellen door een laminaatexpert. Daarna komt een schade-expert van uw verzekering langs om de situatie te inventariseren.

De standaard procedure.

De dagwaarde van de laminaatvloer wordt in de eerste instantie door uw verzekeraar vastgesteld, en er zal een vergoeding worden voorgesteld. Direct nadat de schade-expert van de verzekeraar is langs geweest, kunt u op eigen initiatief onze contra-expert inschakelen.

Wij zetten ons in voor u.

Heeft de verzekeraar aangegeven dat u niets vergoed krijgt voor uw beschadigde laminaatvloer? Een mogelijke reden hiervoor kan achterstallig onderhoud zijn. Of heeft uw verzekeraar slechts een minimale uitkering aangeboden? In dat geval raden wij aan om onze contra-expert in te schakelen. Wij zetten ons dan volledig in voor uw belangen.

Soort verzekering Soort schade
Dekking in de opstalverzekering • Waterschade aan het laminaat of houten vloer (gelijmd)
• Waterschade aan de tegelvloer
Dekking in de inboedelverzekering • Waterschade aan het laminaat of houten vloer (zwevend gelegd)
• Waterschade aan zachte vloerbedekking (zwevend en gelijmd)

Bang voor laminaatschade doordat het laminaat nat is geworden? Kan laminaat tegen vocht? Het is goed om te weten dat, wanneer er water op laminaat is gevallen, er niet direct vochtschade hoeft te ontstaan. Vocht in laminaat kan schadelijk zijn, maar de toplaag is redelijk bestand tegen kleine hoeveelheden water. Om waterschade aan het laminaat te voorkomen, is het echter belangrijk dat er geen grote hoeveelheden water op de vloer komen. Een gesprongen leiding kan bijvoorbeeld veel water veroorzaken. Door deze grote hoeveelheden water kan het laminaat gaan opzwellen.

Heeft u waterschade aan uw laminaat- of houten vloer en komen de planken omhoog? Dan hebben ze te veel leidingwater geabsorbeerd. Het materiaal zet uit, en het laminaat staat bol door vocht. De ruimte tussen de vloer en de muur moet ongeveer 1,5 centimeter zijn, zodat de planken kunnen uitzetten. Wij raden daarom aan om in de toekomst te kiezen voor waterbestendig laminaat of klik-PVC.

Is er te veel water op uw vloer terechtgekomen? Dan bent u verplicht om de waterschade zoveel mogelijk te beperken. Stop zo snel mogelijk de toevoer van bijvoorbeeld het leidingwater. Zorg er ook voor dat het water zo snel mogelijk wordt afgevoerd en het vocht verwijderd. Nadat u de schade heeft gemeld, kan uw verzekeraar u vragen om een offerte te regelen voor de schade aan het laminaat.

Wanneer de vloer nat is geworden, moet het water zo snel mogelijk worden verwijderd. U kunt de vloer het beste drogen met doeken door deze over de planken te strijken en tegelijkertijd voorzichtig het laminaat naar beneden te drukken. Probeer met deze methode zoveel mogelijk water te onttrekken. Ventileer door de ramen te openen; een ventilator kan hierbij helpen. Zet tot slot de verwarming hoger, zodat de vloer nog beter kan drogen. Met behulp van een ontvochtiger bereikt u ook goede resultaten.

Let op! Zodra u te maken krijgt met waterschade, gebruik dan geen föhn of strijkijzer. De vloer droogt dan ongelijkmatig, waardoor de planken kunnen opbollen en nog meer schade ontstaat.

Heeft u een opbolling of andere schade aan uw laminaat opgemerkt? Meld dit dan zo snel mogelijk bij uw verzekeraar. Wij raden aan om ook zelf foto’s te maken. Een schade-expert zal langskomen om een rapport op te stellen. Daarna is het verstandig om onze contra-expert in te schakelen. Schakelt uw verzekeraar geen schade-expert in? Neem dan contact met ons op, wij helpen u verder.

Bij een huurwoning kan de woningbouwvereniging aansprakelijk zijn voor het herstel van de oorzaak. Zij zijn echter niet aansprakelijk voor de gevolgschade; daarvoor is de inboedelverzekering. Er zijn echter uitzonderingen.

Veelvoorkomende oorzaken van waterschade zijn onder andere overstromingen van rioolwater,  een lekkage van een afvoer, leidingbreuken en ongelukjes met water.

In de meeste gevallen is het niet nodig om de ondervloer te vervangen bij waterschade. Als er vocht of water onder het laminaat komt, is het echter wel belangrijk dat de ondervloer goed droogt. Beschadigde delen kunt u daarna, indien nodig, laten repareren.

Nadat de waterschade aan het laminaat is vergoed door uw verzekeraar, richten we ons op het herstel van de schade. Moet de laminaatvloer helemaal worden vervangen? Dan raden wij waterbestendig laminaat aan. Als u wilt, leggen wij het voor u met hulp van onze partners. U kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen.

Het is belangrijk om waterschade aan uw laminaatvloer te voorkomen. Wij raden echter af om voor een laminaatvloer te kiezen. Laminaat is gemaakt van hout en kan uitzetten bij te veel water. Kies liever voor PVC of SPC; deze vloeren zetten niet uit bij een lekkende afvoer of een schaaltje water dat op de vloer valt.

Aan laminaat kan snel waterschade ontstaan. Meestal is de schade aan laminaat gedekt door uw verzekering, maar of u daadwerkelijk de schade vergoed krijgt, is helaas een ander verhaal. Schakel vandaag nog onze contra-expertise in voor onafhankelijke en kosteloze hulp.

Water op het laminaat zorgt uiteindelijk voor waterschade. De naden kunnen bijvoorbeeld opzwellen.